Fetel se ne predaje, ali mu je potrebna "pomoć"

Da li je 29. oktobar "Dan D" u borbi za titulu šampiona Formule 1 2017. godine?

AKIzvor: B92 Svet
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Sebastijan Fetel je u subotu u kvalifikacijama pokazao da se i dalje ne predaje u borbi za titulu, ali je Luisu Hamiltonu potrebno da bude bar peti da stigne do treće krune u karijeri.

Nemac je u svom Ferariju bio najbrži dan nakon slabih rezultata na treninzima, stigao je do 50. pol pozicije, ali u Meksiko Sitiju ne zavisi sve od njega.

Kvota da će Fetel slaviti u Meksiku i smanjiti razliku u odnosu na Hamiltona je 4,30, a da će Nemac biti na podijumu 1,33. Pogledajte i ostale MOZZARTOVE kvote za Formulu 1.

"Nije sve pod mojom kontrolom kao što bih želeo, ali ćemo sve karte baciti na napad. Zaslužujemo dobar rezultat, Ferari zaslužuje dobar rezultat", rekao je Fetel.

Red Bulov Maks Ferstapen je takođe bio brži od Hamiltona na stazi "Braća Rodriges", ali da bi sprečili Britanca da osvoji titulu potrebno je da u nedelju (20h) od njega budu brža još bar trojica vozača.

"Dao sam sve od sebe, poslednji krug je mogao biti malo brži, ali ne bih mogao da budem brz kao njih dvojica. I dalje idemo na pobedu, nadam se da ću bar imati šansu da se borim za nju sa nekim od njih", rekao je Hamilton.

Ukoliko Fetel ne pobedi, odnosno bude drugi, Britancu će za titulu biti dovoljna i deveta pozicija u Meksiku.

F1