Nova vest
Auto-moto

Utorak, 03.10.2017.

14:01

Vilijams testira da li Kubica može u F1

Poljski vozač Robert Kubica obaviće ovog meseca dvodnevna testiranja u ekipi Vilijams, kako bi se utvrdilo da li može ponovo da se takmiči u Formuli 1

Izvor: B92

Autor:B92

Vilijams testira da li Kubica može u F1
Foto: Getty images

Kubica (32) se nije takmičio u Formuli 1 još od 2011. godine, kada je zadobio teške povrede desne ruke u nesreći na reliju.

Poljak ima ograničene pokrete desne ruke. On je ovog leta u tri navrata tesitrao bolide Renoa, ali francuskim tim je posle toga odlučio da završe saradnju.

Ekipa Vilijamsa sada želi da ga proceni i eventualno angažuje kao zamenu za Felipea Masu, preneo je BBC.

Kubica će obaviti testiranja na Silverstonu, posle trke u Japanu u nedelju, a potpunu procenu Vilijams će doneti posle testiranja na Hungaroringu, za koje se očekuje da će biti zatvorena za javnost. Vilijams je odbio da komentariše.

Tokom testiranja Kubice, čelnici ekipe uporedjivaće njegove rezultate s rezultatima rezervnog vozača Vilijamsa Pola di Reste. Kubica će voziti jedan dan, a Di Resta drugi dan testiranja.

Takođe, Di Resta ima šansu da potpiše ugovor s Vilijamsom za sledeću sezonu, ali osim ako se nešto ne promeni, čelnici ekipe će birati izmedju Mase i Kubice, naveo je BBC. Osim Mase, za Vilijams ove sezone vozi i Lens Strol.

Reno je u avgustu saopštio da ima mnogo nerešenih pitanja oko spremnosti Kubice da se vrati u Formulu 1. Njegov menadžer rekao je da je Kubica spreman i da će tokom testiranja u Vilijamsu to dokazati.

Glavna pitanja vezana su za jačinu i pokretljivost njegove desne ruke, a Vilijams želi da utvrdi da li Poljak može da upravlja bolidom tokom teških trka, odnosno čestih i zahtevnih skretanja, kojih ima nekoliko na Hungaroringu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve