Fetel "stopirao", Verlajn ga povezao

Međunarodna automobilska federacija (FIA) neće pokrenuti postupak zbog sudara Sebastijana Fetela i Lensa Strola po završetku trke Formule 1 za VN Malezije.

Izvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Po završetku poslednjeg kruga došlo je do kontakta između Strola i Fetela, a vozač Ferarija tvrdio je da ga je Strol udario.

Bolid Ferarija bio je oštećen, a otpao mu je i točak. Tu se zaustavio vozač Zaubera Paskal Verlejn i povezao je Fetela do boksa.

FIA je prosudila da nijedan vozač nije bio "potpuno ili pretežno kriv" za incident, zbog čega neće pokrenuti postupak.

Fetel je rekao da on nije kriv i da se sudar dogodio pošto Strol "nije gledao" i da ne zna u kakvom stanju je menjač Ferarijevog bolida.

"Siguran sam da ćemo pronaći način. Imali smo veoma dobro vozilo, da smo krenuli iz prvih redova mislim da bismo pobedili. To se danas nije dogodilo. Mislim da smo bili najbrži na stazi, ali morao sam da krenem sa poslednje pozicije. Trku nam je otežalo i to što se Kimi (Raikonen) povukao pre početka", naveo je četvorostruki svetski prvak.

Strol je incident nazvao čudnim.

"Vozio sam polako prema boksu. To je bio vrlo čudan incident. Trka je bila završena, pa nismo pazili", naveo je Kanađanin.

F1