Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 03.07.2017.

20:25

FIA: Bez dodatnih sankcija za Fetela

Iz sedišta FIA javljaju da Sebastija Fetel neće biti naknadno kažnjen za incident na stazi u Azerbejdžanu kada je namerno udario Luisa Hamiltona.

Izvor: PT

Autor: PT

FIA: Bez dodatnih sankcija za Fetela
Getty Images

Četvorostruki šampion Formule 1 izvinio se povodom tog incidenta koji se desio tokom trke 25. juna, što je doprinelo toma da ne bude dodatno kažnjen.

Fetel je u toku trke kažnjen sa deset sekundi, a pretpostavljalo se da bi mogao biti sankcionisan sa oduzimanjem bodova, ali do toga nije došlo.

Podsećamo, Sebastijan Fetel se zakucao u Hamiltonov Mercedes posle 15. krivine nakon što je Britanac iznenada usporio. To je razbesnelo Nemca koji ga je potom namerno udario bolidom.

Fetel je tvrdio da je Hamilton testirao kočnice na izlazu iz krivine 15 odmah ispred njega, zbog čega nije mogao da izbegne kontakt, ali analiza podataka Mercedesovog bolida od strane FIA nije pronašla dokaz za to.

Četvorostruki svetski šampion će se javno izviniti i učestvovaće u učestvovaće u nizu edukativnih aktivnosti tokom šampionata.

FIA je upozorila Fetela da će u slučaju da ponovi onakvo ponašanje, odmah ići pred Medjunarodni sud FIA, koji će sprovesti istragu.

Hamilton je za vreme i posle trke u Bakuu rekao da kazna od 10 sekundi za Fetela nije dovoljna, a njegovo ponašanje opisao je kao "odvratno", "opasno" i "sramno".

Fetel će zadržati 14 bodova prednosti nad Hamiltonom u generalnom plasmanu, uoči predstojeće trke za Veliku nagradu Austrije koja je na programu sledećeg vikenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve