Nova vest
Auto-moto

Subota, 13.05.2017.

11:45

Šumaherov prijatelj: I dalje verujem u čudo

Gerhard Berger, bivši vozač Formule 1, kaže da veruje da će njegov prijatelj Mihael Šumaher uspeti da se oporavi od posledica teške nesreće iz 2013. godine.

Izvor:

Autor:

Šumaherov prijatelj: I dalje verujem u čudo
Mihael i Gerhard pred veliku nagradu Austrije 1997. (Getty Images)

Legendarni Nemac je 29. decembra doživeo ozbiljne povrede glave, kada je prilikom skijanja pao i udario glavom od kamen.

Šumi je ekspresno prebačen u bolnicu i operisan, da bi narednih šest meseci proveo u komi. Sredinom 2014. godine prebačen je na kućno lečenje, ali za sada vidljivog pomaka u njegovom stanju nema.

Od prvih dana posle nesreće, Šumaherova porodica trudi se da maksimalno izoluje Mihaela od svega što se događa u medijima, kako bi ga zaštitila od novinara i znatiželjnih fanova.

"I dalje verujem u čudo. Zaista se nadam da ćemo uskoro da čujemo pozitivne vesti o Šumaheru. Način na koji se Korina (supruga) i Mik (sin) nose sa ovom situacijom je zadivljujuća. Mislim da je lepo to što je Mik poslušao svoje srce i odlučio se za profesionalne trke. Naravno da je Mihael uticao na njega, ali on je i talentovan i u pravom okruženju zna da se nosi sa pritiskom. On je Šumaher i zna šta radi", rekao je Berger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve