Šumaherov prijatelj: I dalje verujem u čudo

Gerhard Berger, bivši vozač Formule 1, kaže da veruje da će njegov prijatelj Mihael Šumaher uspeti da se oporavi od posledica teške nesreće iz 2013. godine.

Izvor: B92
Podeli
Mihael i Gerhard pred veliku nagradu Austrije 1997. (Getty Images)
Mihael i Gerhard pred veliku nagradu Austrije 1997. (Getty Images)

Legendarni Nemac je 29. decembra doživeo ozbiljne povrede glave, kada je prilikom skijanja pao i udario glavom od kamen.

Šumi je ekspresno prebačen u bolnicu i operisan, da bi narednih šest meseci proveo u komi. Sredinom 2014. godine prebačen je na kućno lečenje, ali za sada vidljivog pomaka u njegovom stanju nema.

Od prvih dana posle nesreće, Šumaherova porodica trudi se da maksimalno izoluje Mihaela od svega što se događa u medijima, kako bi ga zaštitila od novinara i znatiželjnih fanova.

"I dalje verujem u čudo. Zaista se nadam da ćemo uskoro da čujemo pozitivne vesti o Šumaheru. Način na koji se Korina (supruga) i Mik (sin) nose sa ovom situacijom je zadivljujuća. Mislim da je lepo to što je Mik poslušao svoje srce i odlučio se za profesionalne trke. Naravno da je Mihael uticao na njega, ali on je i talentovan i u pravom okruženju zna da se nosi sa pritiskom. On je Šumaher i zna šta radi", rekao je Berger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.