Hamilton: Od početka sam znao da ću biti četvrti

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da ne može da objasni nedostatak brzine u trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije.

ĐNIzvor: B92, Beta Engleska, Velika Britanija
Podeli
Photo by Clive Mason/Getty Images
Photo by Clive Mason/Getty Images

Englez je dodao da će učiniti sve kako bi dobio odgovore pre predstojeće trke u Španiji.

Hamilton je trku u Sočiju završio na četvrtom mestu, a tokom trke požalio se na pregrevanje motora.

Njegov klupski kolega Valteri Botas ostvario je prvu pobedu u karijeri u Formuli 1, ispred dvojca Ferarija Sebastijana Fetela i Kimija Raikonena.

Situacija oko Hamiltona je nejasna, pošto su oba Mercedesova bolida imala slična podešavanja.

"Ne mogu to da objasnim sada, ali ću ove nedelje imati mnogo posla kako bih sve to shvatio. Imam nekoliko teorija o tome kako je bilo tokom trke i kvalifikacija, ali biće potrebno mnogo posla kako bih shvatio", rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Trostruki svetski šampion naveo je da je od početka trke znao da neće moći da se bori za jedno od prva tri mesta.

"Od petog kruga sam morao da usporim i da ostanem na četvrtom mestu. Bilo je mnogo gašenja i podešavanja, kao i problema sa jednim od cilindara zbog temperature. Od početka sam znao da ću biti četvrti. Bio sam spor još u subotu, pa to i ne menja mnogo stvari. Možda sam mogao da ispratim rezultate vodećih, ali to verovatno ne bi dugo trajalo uz podešavanja koja sam imao. Usporavao sam zbog temperature, gubio sam sedam desetinki, možda i sekund po krugu", dodao je Hamilton.

Hamilton sada zaostaje 13 bodova za Fetelom u generalnom plasmanu, ali je rekao da ga više brine zbog čega nije imao dobar tempo u Rusiji.

"Sada o tome ne razmišljam. To nije važno. Moramo da shvatimo gde je 'otišla' brzina, šta je pošlo naopako u podešavanjima i da se vratimo borbi u narednoj trci. Ima još mnogo trka i dalje sam drugi. Nije kraj sveta, ali moram da vratim brzinu i tempo koji sam imao", naveo je Hamilton.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 na programu je 14. maja u Španiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.