Ros Bron: Ohrabrujući znaci kod Šumahera

Bivši šef F1 timova Ferarija i Mercedesa Ros Bron, dobar prijatelj Mihaela Šumahera, istakao je da postoje ohrabrujući znaci u njegovom oporavku.

AKIzvor: B92 Svet
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Retko se u javnosti pojavljuju vesti o stanju sedmostrukog šampiona sveta u Formuli, koji je doživeo tešku povredu glave u decembru 2013, nakon čega je šest meseci bio u komi.

Šumaher se od septembra 2014. nalazi na kućnom lečenju u porodičnom domu u Švajcarskoj, ali njegova porodica se retko oglašava.

"Porodica je izabrala da Mihaelovo stanje ostane privatna stvar i ja moram to da poštujem. Mogu da kažem da postoje ohrabrujući znaci i da se svi molimo svaki dan da ih bude još više. Teško mi je da kažem nešto više zbog prodice. Postoji mnogo spekulacija i većina njih je pogrešna. Jedino što možemo jeste da se molimo svaki dan i da se nadamo da ćemo videti napredak kako bi Šumaher jednog dana mogao da u potpunosti da se oporavi od užasnih povreda", rekao je Bron.

Šumaher je imao dva mandata u F1, prvi od 1991-2006. tokom kojeg je osvojio sedam titula, a drugi od 2010-2012. godine.

Vozio je za Džordan, Beneton, Ferari i Mercedes, na 306 startova je ostvario 68 pol pozicija, 77 najbržih krugova, 91 pobedu te 155 podijuma, a skupio je 1.566 bodova.

Debitovao je na Spa-Frankošamu 1991, prvu pobedu ostvario na istoj stazi u Belgiji sledeće godine, a poslednju 2006. u Šangaju. Poslednju trku imao je na Interlagosu 2012.

F1