Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 20.11.2014.

10:35

"Šumaher paralizovan, ima amneziju"

Prijatelj Mihaela Šumahera, bivši vozač Formule 1 Filip Štrajf, koji je ostao paralizovan posle udesa, tvrdi da je i Nemac nepokretan, te da ima amneziju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šumaher je proveo skoro tri meseca u komi, a devet u bolnici, nakon nesreće na skijanju krajem prošlog decembra, a trenutno se oporavlja u svom domu u Švajcarskoj.

"Poput mene, on je u invalidskim kolicima, paralizovan. Ima problema sa pamćenjem i sa govorom. Bolje mu je, ali je sve relativno. Teško je, ne može da govori", rekao je Francuz Štrajf.

Šumaherov portparol je istakao da Štrajf nije bio u kontaktu s njom ili Mihaelovom porodicom te dasu komentari "njegovo mišljenje".

Jedan od doktora koji je lečio Šumahera Žan-Fransoa Pajen istakao je u oktobru da će legendi F1 biti potrebne godine da se oporavi.

"Primećujem neki napredak, ali mu je potrebno vreme. Kao i kod drugih pacijenata u pitanju je period od jedne do tri godine, potrebno strpljenje", rekao je Pajen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve