Šumaherove šanse veoma male

Mihael Šumaher navodno je prebačen sa intenzivne nege na odeljenje za rehabilitaciju u bolnici u Grenoblu, a šanse za njegov potpuni oporavak su veoma male.

JTIzvor: B92 Svet, Nemačka, Francuska
Podeli

Zbog toga što je prebačen na drugo odeljenje, pojavila se nova zabrinutost po pitanju njegovog oporavka, pošto su poslednje informacije od njegovog tima ukazivale da se još nije probudio iz kome u kojoj je od kraja decembra, kada je doživeo nesreću tokom skijanja.

Šumaherova menadžerka Zabine Kem nije još odgovorila na informacije koje je objavio magazin „Bunte“.

Ukoliko se ispostavi da su te informacije tačne, to znači da 45-godišnji Šumaher nije u životnoj opasnosti od povreda koje je zadobio u Maribelu. Međutim, to što je prebačen na odeljenje rehabilitacije znači da će i dalje imati istu terapiju koju je imao do sada, ali da doktori ne očekuju značajan napredak u narednom kratkoročnom periodu.

Lekarski stručnjaci su još od nesreće tvrdili da će doći trenutak kada će doktori obavestiti Šumaherovu porodicu da ne mogu više ništa da učine za njega.

Šumaherovo prebacivanje na specijalističku rehabilitacionu kliniku se sprema i šanse za njegov potpuni oporavak su značajno smanjene“, tvrde mediji.

Šumaher je nesreću doživeo 29. decembra, a proces njegovog buđenja započet je mesec dana kasnije. Njegova porodica poslednji put se oglasila o njegovom stanju u aprilu, kada je rečeno da on ima trenutke kada je svestan i budan. Od tada nije bilo nikakvih informacija, zbog čega su se pojačale spekulacije da potpun oporavak nije moguć.

Moto GP