Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 21.10.2013.

21:49

Toro Roso dao šansu Danilu Kvjatu

Ruski vozač Danil Kvjat voziće za ekipu Toro Roso u Formule 1 sledeće sezone, što predstavlja veliko iznenađenje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle nedelja spekulacija oko toga ko će od Red Bulovih mladih vozača zameniti Danijela Rikarda, koji će se pridružiti Sebastijanu Fetelu u šampionskoj ekipi, priliku je dobio malo poznati Rus koji se trenutno takmiči u GP3 seriji i Evropskoj Formuli 3.

Mnogi su, inače, očekivali da će timski kolega Žan-Erika Vernja naredne godine biti Portugalac Antonio Feliks da Košta, koji ove sezone vozi u Formuli Reno.

Kvjat je impresionirao sve ove sezone u GP3 seriji i trenutno je drugi u generalnom plasmanu, iza Fakua Regalije, a do kraja sezone su ostale još samo trke u Abu Dabiju.

19-godišnji Rus je vozio za Red Bul na testiranju mladih vozača na „Silverstonu“ u julu i impresionirao je Helmuta Marka, prvog čoveka Red Bulovog programa za razvoj mladih vozača.

Kad god smo mu dali priliku, on je bio neverovatan. Ako mladi vozač pokaže talent, strast i visok nivo radne etike, daćemo mu šansu. Zbog toga smo i izabrali Kvjata“, rekao je Marko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve