Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 17.09.2012.

18:31

Hamilton: Ignorišem sve te gluposti

Vozač Meklarena Luis Hamilton rekao je da neće dozvoliti da ga spekulacije i ’gluposti’ što se tiče sledeće sezone poremeti u nameri da osvoji drugu titulu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Hamilton, kojem ugovor sa Meklarenom ističe na kraju ovogodišnjeg šampionata Formule 1, se nalazi u centru medijskih spekulacija da će zameniti Mihaela Šumahera u Mercedesu naredne sezone.

O tome se priča još od letnje pauze, a poslednja informacija koja se pojavila je da Meklaren razmišlja o Serhiju Peresu kao potencijalnoj zameni za Hamiltona, iako je Martin Vitmarš u Monci rekao da u timu nemaju plan B u slučaju da Britanac odluči da ne produži ugovor.

Hamilton je tokom posete Mumbaiju tokom proteklog vikenda, pošto je ulicama tog grada provozao svoj bolid, rekao da ne žuri sa odlukom o svojoj budućnosti.

Nemam nikakav rok. Sada sam jedino fokusiran na borbu za titulu“, rekao je Hamilton, „Naravno, treba i stvari oko ugovora da sredim, ali imam ljude kojima je posao da pregovaraju. Postoji veliki broj spekulacija, ali i mnogo priča koje apsolutno nisu tačne“.

Meklaren je uz Hamiltona već skoro 15 godina, a samo za taj tim je i vozio od debija u Formuli 1 2007. godine. Od tada zabeležio je 20 pobeda, i uprkos glasinama, i dalje postoji velika šansa da će ostati u britanskom timu. U prilog tome govore i Vitmaršove reči da su brojne spekulacije samo fantazija mnogih i da bi pregovori mogli da se ubrzaju pred Veliku nagradu Singapura, koja se vozi u nedelju.

Mislim da smo svi dovoljno mudri da shvatimo da ljudi pišu razne stvari i da to nije uvek istina. Najvažnije je da sam ja u potpunosti fokusiran na još pobeda sa ovim timom. U ovom timu sam od svoje 13. godine i od 2009. godine vredno radimo na tome da osvojimo drugu titulu i nadamo se da smo konačno u poziciji gde će to postati i realnost“, rekao je Hamilton, „Zato ignoripem sve te gluposti o kojima se priča okolo“.

Do kraja sezone u Formuli 1 je ostalo još sedam trka, a Hamilton drži drugo mesto u generalnom plasmanu, sa 37 bodova manje od vodećeg Fernanda Alonsa, vozača Ferarija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve