Nova vest
Auto-moto

Sreda, 05.09.2012.

23:17

„Hamilton ne ide u Mercedes“

Ekipa Meklarena demantovala je vest da će Luis Hamilton napustiti britansku ekipu i zameniti Mihaela Šumahera u Mercedesu naredne sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Luisov menadžment nam je rekao da u toj priči nema istine“, rekao je portparol Meklarena.

Edi Džordan, vlasnik ekipe Džordan u kojoj je Šumaher debitovao u Formuli 1 1991. godine, trenutno je stručni konstultant mreže BBC i baš on je objavio vest da su pregovori između Mercedesa i Hamiltona u poodmakloj fazi.

Verujem da su Hamilton i Mercedes već dogovorili sve lične uslove i ugovor bi trebalo da bude uskoro potpisan“, rekao je Džordan, „Pre nekoliko meseci sam rekao da će Luis otići i tada sam mislio da pregovarqa sa Ferarijem, što sada znamo da je istina. Ali, sada mogu da potvrdim da su njegovi ljudi imali sastanke sa Mercedesom“.

Ipak, Hamiltonov portparol je objavio suprotno, da britanski vozač trenutno intenzivno pregovara sa Meklarenom oko novog ugovora. Takođe, iz Hamiltonovog štaba je poručeno da je on trenutno fokusiran samo na trku u Monci ovog vikenda i borbu za titulu.

Šumaheru na kraju sezone ističe ugovor sa Mercedesom, ali je rekao da neće objavljivati nikakve planove pre sledećeg meseca. Sedmostruki svetski šampion nije nijednom pobedio od povratka u Formulu 1 pre dve i po godine, a samo jednom se našao na podijumu.

27-godišnji Hamilton je podršku Meklarena dobio u ranoj fazi svoje karijere, još u kartingu, i od debija u Formuli 1 2007. godine vozio je samo za britansku ekipu.

Kontakt između Mercedesa i Hamiltona postoji još od početka sezone, a nemački tim je inače za Britanca jedino dobro rešenje ukoliko odluči da napusti Meklaren, što niko ne veruje da će se desiti. Od svih timova na vrhu, u koje se ubrajaju i Ferari i Red Bul, još italijanska ekipa nije potvrdila vozačku postavu za sledeću sezonu, ali je malo verovati da će dovesti Hamiltona, zbog odnosa kakav su Fernando Alonso i on imali tokom zajedničke sezone u Meklarenu 2007.

Povodom vesti koja se pojavila o prelasku Hamiltona, oglasio se i Mercedes, a portparol nemačkog tima rekao je da u ekipi nemaju nameru da komentarišu takve spekulacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve