Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 30.08.2010.

21:18

Više predsezonskih testova 2011.

Timovi u Formuli 1 će imati više predsezonskih testiranja sledeće godine, reči su prvog čoveka Meklarena Martina Vitmarša.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vitmarš, ujedno predsednik Asocijacije timova Formule 1 (FOTA), istakao je da će 2011. godine timovi imati šest testova, a da će poslednji biti održan u Bahreinu, pred start sezone.

Testiranja su u ovom trenutku zabranjena u toku sezone, uz limitirano vreme na stazi tokom zime u Evropi u cilju smanjenja troškova.

Dogovorili smo se da ćemo imati šest testiranja tokom zime, a poslednje bi trebalo da bude u Bahreinu, ali to još uvek nije dogovoreno. Ipak, moramo da se postaramo da troškovi budu odgovarajući i za male timove”, rekao je Vitmarš u Belgiji,

Kao i ove godine Bahrein bi trebalo da bude domaćin otvaranja naredne sezone, za koju kalendar još uvek nije objavljen.

Želio bih da imamo još više testiranja, ali moramo da računamo na to da neki timovi još uvek imaju velike probleme sa finansijama. Imaćemo šest testova i to je veliki korak napred, iako u ovom trenutku testiranja u toku sezone nisu dozvoljena. Voleo bih da i to možemo malo da promenimo, ali je važno da je ostvaren napredak”, istakao je Vitmarš.

Jedno od tih predviđenih testiranja biće održano samo za mlade vozače, koji nemaju iskustva u Formuli 1, a drugo u organizaciji Pirelija, koji će zameniti Bridžston kao dobavljača pneumatika za sve timove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve