Masa: "Nisam drugi vozač Ferarija"

Vozač Ferarija Felipe Masa negirao je da je drugi vozač ekipe i dodao da će u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske dati sve od sebe da pobedi.

NKIzvor: B92, eurosport
Podeli

Brazilac je rekao da nema nameru da propusti timskog kolegu Fernanda Alonsa ako se na Hungaroringu budu borili za pobedu.

On je dodao da će trijumfovati ako se ponovi situacija sa prošlonedeljne trke za Veliku nagradu Nemačke.

"Boriću se za pobedu na Hungaroringu bez obzira na uslove. Kada budem mislio da sam drugi vozač u ekipi prestaću da se takmičim", rekao je Masa.

Ferari je prošle nedelje novčano kažnjen 100.000 dolara pošto su sudije utvrdile da je iz boksa italijanske ekipe u 49. krugu trke naređeno Masi da propusti Alonsa. Masa je do tada bio u vođstvu, ali je morao da posluša naređenje i propusti Španca. Alonso je na kraju pobedio, a Masa je zauzeo drugo mesto.

Masa je rekao da ga je situacija iz prošlonedeljne trke ojačala i odbacio sugestiju brazilskog novinara da je izdao svoju zemlju poslušavši naredbu iz boksa.

"Za svoju zemlju uvek dajem sve od sebe. Za mene je domovina najvažnija stvar i mnogo puta u životu sam dokazao šta sam spreman da uradim za Brazil", rekao je Masa.

Trka za Veliku nagradu Mađarske vozi se u nedelju od 14 sati.

Reli