Hamilton demantuje Alonsove tvrdnje

Vodeći u generalnom plasmanu Formule 1 Luis Hamilton negirao je tvrdnje Fernanda Alonsa u kojima on tvrdi da su stjuarti izmanupulisali Veliku nagradu Evrope.

JTIzvor: B92, Reuters Svet, Španija, Evropa
Podeli

Vozač Ferarija je posle trke istakao da je sve bilo namešteno u korist Britanca pošto je zbog preticanja „sejfi kara“ dobio samo kaznu „prođi kroz“.

Alonso je po njegovom izlasku na stazu bio treći, odmah iza Hamiltona, a trku je završio kao osmi, i besan što nije ostvario bolji plasman, dok se Hamilton popeo na drugi stepenik pobedničkog postolja.

Video sam kako Alonsa pretiče Zauber na video bimu pored staze. Malo mi je neverovatno da Zauber može da ga obiđe tako da je sigurno bio u potpuno drugom svetu tada. Ne razumem zašto sam ja toliko uticao na trku. Svako ima pravo na svoje mišljenje. On je sigurno razočaran svojim rezultatom, ali ja njemu ništa nisam uradio“, istakao je Hamilton.

Predsednik Ferarija Luka di Montecemolo izjavio je za zvanični sajt italijanske ekipe da je veoma zabrinut zbog svega što se desilo.

Ferari, koji je pokazao da je konkurentan na trci za Veliku nagradu Evrope, je platio cenu zbog visokog poštovanja pravila. Za to vreme su oni koji su ih prekršili kažnjeni mnogo lakše nego oni koji su postupili kako treba. To je veoma ozbiljan i nedopustiv presedan jer baca senku na kredibilitet Formule 1. Sigurni smo da će Svetska automobilska federacija (FIA) analizirati sve što se desilo i doneti potrebne odluke, a Ferari će to pomno pratiti“, rekao je Di Montecemolo.

Šampionat Formule 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Britanije na stazi „Silverston“ 11. jula.