Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 27.06.2010.

18:26

Fetelu laknulo što je ponovo prvi

Nemac Sebastijan Fetel rekao je da mu je laknulo što je ponovo na najvišem stepeniku pobedničkog postolja posle trijumfa na trci za Veliku nagradu Evrope.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Fetel se na ulicama Valensije nalazio u vođstvu od starta do cilja i tako je došao do druge pobede u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Najmlađi pobednik u istoriji Formule 1 posle trke istakao je da mu je drago što je ponovo na vrhu posle grešaka i problema sa pouzdanošću bolida u dosadašnjem delu sezone.

Očigledno je da ovo nije bilo lako pobediti ove sezone, ali ono što se desilo ne možemo da promenimo, ali mi je drago što smo ostvarili dobar rezultat na stazi na kojoj nismo očekivali da ćemo to postići. Bili smo dovoljno brzi tokom cele trke, odvojili smo se, a potom i pobedili“, istakao je Fetel.

Mladi Nemac je, takođe, naglasio da mu je drago što je njegov timski kolega Mark Veber nepovređen izašao iz udesa koji je obeležio devetu trku sezone.

Najvažnije je da je Mark dobro posle udesa, to pokazuje da su bolidi u Formuli 1 sve bezbedniji, ali da i dalje postoji rizik. Nekim ljudima nedostaje zanimljivost u šampionatu i govore da je Formule 1 dosadna, da se ništa ne dešava u poređenju sa tim kakav je slučaj bio pre 30 godina. Ali, tokom nekih dana, kao što je ovaj, podsetite se da su brzine velike i da kada nešto krene kako ne treba, to bude spektakularno kako ne treba“, naglasio je Fetel.

Drugoplasirani Luis Hamilton rekao je da je zadovoljan postignutim rezultatom koji je označio kao pozitivan, ali i time što je i dalje vodeći u generalnom plasmanu šampionata.

Mislim da je rezultat odličan i da je pozitivno to što vodimo u generalnom plasmanu. Dženson i ja radimo veoma naporno poslednjih meseci i ovi rezultati pokazuju trud koji su svi uložili. Mislim da je odlično kada dođemo do rezultata koje zaslužujemo. Nadam se da ćemo uspeti da smanjimo zaostatak u odnosu na Red Bul i da ćemo moći da ih izazovemo“, naglasio je Hamilton.

Na treći stepenik pobedničkog postolja popeo se branilac titule Dženson Baton, koji je posle dodavanjem pet sekundi jer nije usporio dovoljno kada je „sejfti kar“ izašao na stazu, ali to nije uticalo na njegov plasman.

Nisam bio iznenađen svojom brzinom, ali posle starta sa sedme pozicije i prolaska kroz cilj kao treći, moram da kažem da mi je izlazak „sejfti kara“ pomogao. Iz tima su me upozorili na brzinu, ali nisam mogao dovoljno da usporim“, rekao je Baton.

Naredna trka Formule 1 vozi se na stazi „Silverston“ u Velikoj Britaniji 11. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve