Nova vest
Auto-moto

Petak, 07.05.2010.

14:52

Podeljene kvalifikacije u Monaku?

Vozači Formule 1 predložili su da se prvi deo kvalifikacija za Veliku nagradu Monaka, koja je na programu 16.maja, podeli na dva dela.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Grupa vozača koji se trenutno nalaze među vodećima, ali i onih koji su na začelju, su iskazali svoju zabrinutost zbog toga što će se čak 24 bolida naći u isto vreme na kratkoj stazi punoj krivina na ulicama Monte Karla. Poseban razlog za to je što se zna da će tri tima - Virdžin, Lotus i Ispanja rejsing, imati poveći zaostatak, kao što je i bio slučaj u dosadašnjem delu sezone.

Mislim da ne bi bila loša ideja da se prvi deo podeli“, rekao je aktuelni šampion Formule 1 Dženson Baton, koji je pobedio na dve od četiri trke vožene ove sezone, a sa njim se slaže i njegov timski kolega iz Meklarena Luis Hamilton.

Veteran Jarno Truli, koji trenutno brani boje Lotusa, ekipe koja je trenutno najbolja od svih novih koje su ušle u šampionat ove godine, rekao je da je bolje sada diskutovati o tom pitanju nego praviti veliku frku u Monaku.

Ja sam poprilično spor, tako da postoji velika šansa da ću usporiti nekoga“, priznao je Truli.

Iako je većina vozača podržala ideju o podeli prvog dela kvalifikacija među njima se nisu našao Felipe Masa, koji kaže da to nije pametno, a podržao ga je Mark Veber.

Staza je ’slepa’, da tako kažem, tako da nekome možete da se približite veoma brzo. Ipak, ideja o podeli mi se ne sviđa, ali bi mogla da pomogne“, istakao je Veber.

Trka na ulicama Monte Karla će biti šesta po redu u ovogodišnjem šampionatu Formule 1, a pre nje najbolje vozače današnjice očekuje veliki izazov u Španiji, jer se u nedelju stazi „Katalunja“ u Barseloni vozi Velika nagrada Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve