Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 18.01.2010.

21:55

Bron: “Šumaher će osvojiti titulu”

Šef ekipe Mercedes GP Ros Bron izjavio je da veruje da će sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher ove godine doći do nove titule.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Nemac, koji se povukao iz Formule 1 2006. godine, ove sezone će se vratiti u šampionat kao vozač ekipe Mercedes GP i biće jedan od četiri šampiona na gridu, uz Džensona Batona, Luisa Hamiltona i Fernanda Alonsa. “Ako bih morao da se kladim na nekoga od njih, onda je jasno da će Mihael biti šampion”, rekao je Bron.

Mihael je sada mnogo opušteniji. Kada se povukao 2006. godine Formula 1 je bila teret za njega, a sada mogu da osetim njegov stari entuzijazam”, istakao je Bron.

Uz Šumahera boje ekipe Mercedes GP, koja se prošle godine takmičila pod imenom Bron GP, braniće i njegov sunarodnik Niko Rozberg. Šumaher i Bron su već sarađivali u Benetonu i Ferariju i Nemac je pod njegovim vođstvom osvojio svih sedam titula.

Ne mislim da će on izaći na stazu i pobediti na prvoj trci. Biće mu potrebno nekoliko trka da se upozna sa ostalim bolidima i velikim brojem novih vozača. Posle toga se nadam da ćemo videti starog Šumahera. Njegova vrlina je oduvek bila da uči i apaptira se veoma brzo”, dodao je Bron.

Šumaher je prošle nedelje testirao bolid GP2 serije za narednu godinu jer mu nije dozvoljeno da se nađe u bolidu Mercedesa pre zvaničnih predsezonskih testiranja, koja počinju 1. februara.

Nova sezona u šampionatu Formule 1 počinje 14. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina na stazi “Sakir”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve