Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 14.01.2010.

12:06

Eklston traži uvođenje prečica

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston izjavio je da želi da se uvedu prečice na stazama da bi učinio šampionat zanimljivijim i omogućio vozačima više preticanja.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Eklstonova ideja, koja tek treba da dobije podršku timova, bila bi još jedna od radikalnih promena, pošto ništa slično nije uvedeno u šampionat. „Timovima sam ponudio nekoliko ideja. Zamislite prečice koje svaki vozač može da koristi pet puta u toku trke. Tako se vozači ne bi zaglavljivali jedni iza drugih, i bilo bi odlično za televiziju“, rekao je Eklston.

Britanac, koji se bori za još jednu promenu sistema bodovanja koji bi još više pomogao vodećim vozačima, se žali da su kočnice u Formuli 1 previše efikasne i da smanjuju broj preticanja koje svi navijači najviše vole da gledaju.

Uprkos tome što smatra da sport može da bude još bolji Eklston je priznao da će ovogodišnja sezona biti jedna od najboljih, sa četvoricom šampiona na startu, Džensonom Batonom, Luisom Hamiltonom, Fernandom Alonsom i povratnikom Mihaelom Šumaherom.

Imačemo četvoricu šampiona na startu. Biće ovo dobra godina, biće dobrog takmičenja u samim timovima i između njih“, istakao je Eklston.

Eklston je, takođe, naglasio da veruje da neki od timova koji bi trebalo da uđu u šampionat ove godine to neće moći da učine zbog finansijskih problema.

Mislim da će neki timovi imati problem da sve srede do prve trke. Ali, sačekaćemo pa ćemo videti. To je samo mali problem, finansije“, rekao je Eklston misleći na USF1, Kampos, Virdžin ili Lotus.

Ipak, dok god imamo deset solidnih timova, to je sve što nam treba“, naglasio je Eklston.

Novi šampionat Formule 1 startuje trkom za Veliku nagradu Bahreina 14. marta. Organizatori prve trke sezone su objavili da spremaju veliko iznenađenje i da će na stazi „Sakir“ biti prisutno 20 šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve