Nova vest
Auto-moto

Subota, 14.11.2009.

10:44

Baton posetio sedište Meklarena

Novi šampion Formule 1 Dženson Baton u petak je posetio sedište Meklarena i tako potpirio spekulacije da bi naredne godine mogao da brani boje britanske ekipe.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

"Posle sletanja na aerodrom Hitrou Dženson je došao da se pozdravi i imao je mali obilazak u Vokingu", rekao je portparol Meklarena, koji je potvrdio da se Baton tokom posete fabrici Meklarena sastao i sa prvim čovekom ekipe Martinom Vitmaršem.

Batonu je po završetku sezone, u kojoj je osvojio prvu titulu svetskog šampiona, istekao ugovor sa ekipom Bron GP. Prvi čovek tog tima Ros Bron početkom nedelje je izjavio da su šanse za obnovu ugovora 99 odsto i naglasio da bi Baton mogao da dobije priliku za veći broj ličnih sponzorstava sledeće sezone.

"Mi možemo da mu ponudimo veću slobodu u pogledu ličnih sponzorstava i u tome se sastoji naša ponuda", rekao je Bron.

Posle povlačenja Honde iz Formule 1 Baton je pristao na veliko smanjenje plate, koja je po nekim izvorima ove sezone iznosila oko pet miliona dolara, da bi ostao u ekipi Bron GP. Iako su timovi zbog smanjenja troškova primorani da umanje i plate vozačima Baton želi da bude plaćen u skladu sa titulom šampiona i od britanske ekipe traži oko osam miliona dolara godišnje.

S druge strane, Meklaren, koji u svoji redovima ima Luisa Hamiltona koji zarađuje mnogo više od onoga što Baton želi, ne bi imao velike probleme da izađe u susret željama novog šampiona. Ukoliko bi Baton prešao u Meklaren britanska ekipa bi u svojim redovima imala prvu potpuno šampionsku vozačku postavu od 1989. godine, kada su za ekipu vozili Aerton Sena i Alan Prost.

Ipak, ako pregovori sa Batonom propadnu bivši vozač Meklarena Kimi Raikonen, koji je napustio Ferari na kraju sezone, bi bio blizu povratka u britansku ekipu, dok se kao treći kandidat za mesto Hamiltonovog klupskog kolege pominje Nemac Nik Hajdfeld.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve