Nova vest
Auto-moto

Petak, 24.04.2009.

21:31

Meklaren se izvinio zbog laganja

Ekipa Meklaren Mercedesa poslala je pismo izvinjenja Svetskoj automobilskoj federaciji (FIA) zbog obmanjivanja sudija na prvoj trci sezone u Australiji.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Britanska ekipa je u pismu takođe priznala krivicu pred saslušanje, koje je na programu sledeće nedelje, a na kome bi tim mogao čak da bude suspendovan iz šampionata.

„U potpunosti sarađujemo sa Svetskom automobilskom federacijom, napisao sam pismo predsedniku FIA Maksu Mozliju, ali očigledno pre 29. aprila ne mogu ništa da uradim povodom toga“, rekao je direktor Meklarena Martin Vitmarš.

Iako pismo nije dostupno javnosti prema nezvaničnim izvorima u pismu koje je Vitmarš napisao Mozliju tim nudi izvinjenje uz prihvatanje činjenice da su prekršili pravila sporta, a upravo to priznanje bi moglo da ih ostavi u nemilosti čelnih ljudi koji će odlučivati o sudbini tima sledeće nedelje.

Meklaren je optužen za kršenje pravila po pet tačaka i trebalo bi da se pojavi pred sudom FIA sledeće srede u Parizu. Zbog afere na trci u Australiji britanska ekipa je prvo suspendovala, a potom otpustila sportskog direktora Dejva Rajana, dok se Luis Hamilton javbo izvinio pred drugu trku sezone, Veliku nagradu Malezije.

Aktuelni šampion Luis Hamilton se nalazi u centru obmane sudija koja je startovala kada je Meklaren protestvovao zbog trećeg mesta vozača Tojote Jarna Trulija u Australiji uz tvrdnje da je Italijan pretekao Hamiltona dok je na stazi bio „sejfti kar“.

Ipak, posle preslušavanja komunikacije između boksa Meklarena i Hamiltona otkriveno je da je Britancu rečeno da propusti Trulija, kome je treće mesto vraćeno posle drugog saslušanja, pred trku u Maleziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve