Nova vest
Auto-moto

Sreda, 15.04.2009.

16:26

Bron zadovoljan, Ferari kopira

Bron GP, Tojota i Vilijamsa su sa zadovoljstvom prihvatili vesti da je Sud za žalbe FIA presudila u njihovu korist po pitanju do tada spornih difuzora.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

„Prezadovoljni smo odlukom koju je doneo Međunarodni sud za žalbe. Poštujemo pravo naših konkurentata da ispitaju bilo koji dizajn ili koncept koji koristimo na načine koji su im dostupni“, kaže se u saopštenju prvog čoveka ekipe Bron GP Rosa Brona.

„Tehnički sektor FIA, strujarti na trkama u Australiji i Maleziji, i sada pet sudija Međunarodnog suda za žalbe, su potvrdili našu veru da je naš bolid napravljen u skladu sa tehničkim propisima za ovu sezonu. Takva odluka samo stavlja tačku na ovo pitanje i radujemo se nastavku uzbudljive sezone na stazi“, dodao je Bron.

Direktor tima Tojote u Formuli 1 Tadaši Jamašina podjednako je bio zadovoljan presudom suda.

„Bio sam uveren da će Sud za žalbe doneti takvu odluku i prezadovoljan sam njom. Važno je istaći da smo mi proučili sve tehničke propise do najsitnijeg detalja, a tokom procesa smo se kosultovali i sa ljudima iz Svetske automobilske federacije (FIA), i nijednog trenutka nismo sumnjali da je naš bolid napravljen po propisima. Bio je ovo period pun izazova za Formulu 1 i drago mi je što je iza nas i da možemo da se skoncentrišemo na dešavanja na stazi“, rekao je Jamašina.

Posle objavljivanja presude, ekipa Ferarija, koja je bila najglasnija u pokušaju da se difuzori ekipa Bron GP, Vilijamsa i Tojote proglase nelegalnim, objavila je da će razviti svoju verziju difuzora.

Dok su rivali, kao što je Red Bul, priznali da već razvijaju nove difuzore, u Ferariju znaju da neće imati lak zadatak, pošto i delovi bolida F60 koji imaju vezu sa difuzorom moraju da budu promenjeni.

„Čekamo da čujemo razloge zbog kojih je žalba odbijena. Nažalost, takva odluka nas primorava da promenimo značajne delove dizajna bolida da bismo bili na istom nivou sa pojedinim timovima sa strane tehničkih propisa, a za to će nam biti potrebno i mnogo vremena, ali i para. Sada ćemo udvostručiti naše napore da bismo vratili tim na vrh“, rekao je Stefano Domenikali, šef ekipe Ferarija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve