Ferari bez menadžera u Kini

Tim menadžer Ferarija Luka Baldizeri neće prisustvovati trci za Veliku nagradu Kine, a sve njegove dužnosti na stazi su prenete na inženjera Krisa Drajera.

Izvor: B92, Reuters Svet, Italija
Podeli

Ferari na prve dve trke sezone, u Australiji i Maleziji, nije osvojo ni bod, a Baldizeri se našao na udaru italijanskih medija zbog odluka koje je doneo na stazi "Sepang" početkom meseca, i tokom trke u Šangaju, koja se vozi u nedelju, će raditi u fabrici, kao deo radne grupe koja će testirati nove tehnologije u cilju smanjenja zaostatka u odnosu na lidera, Bron GP.

"Ključan element ove grupe biće Luka Baldizeri. Tim menadžer Ferarija će pratiti razvoj bolida korak po korak, dok će njegov posao na stazi obavljati Kris Dajer", kaže se u saopštenju italijanske ekipe.

Ekipa Bron GP je, zajedno sa Tojotom i Vilijamsom, koristila difuzore za koje ostali timovi smatraju da nisu napravljeni po pravilima. Sud za žalbe Svetske automobilske federacije (FIA) će se sastati u Parizu u utorak da bi razmatrao žalbu koju su podneli Ferari, Reno, Red Bul i BMW Zauber na odluku stjuarta u Australiji i Maleziji, koji su procenili da su difuzori legalni.