Nova vest
Auto-moto

Sreda, 08.04.2009.

17:57

Lauda: „Stavite Šumija na pit vol“

Dok je Ferari imao skoro tročasovni sastanak zbog krize rezultata u Maranelu, Niki Lauda je priskočio u odbranu Mihaela Šumahera.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Veruje se da je Šumaher, sedmostruki svetski šampion, i trenutno savetnik, nije bio prisutan na sastanku kod predsednika Ferarija Luke di Montecemola. Sastanak je održan zbog najgoreg starta sezone od 1992. godine, dok su posle trke u Maleziji mediji u Italiji i Nemačkoj objavili da je upravo Šumaher imao veliki udeo u lošim strategijama.

“Trebalo bi da postoji više poštovanja za sedmostrukog svetskog šampiona”, rekao je Šumaherov menadžer Vili Veber.

Bivši šampion Niki Lauda, iako je prošlog vikenda napao Šumahera zbog loših odluka u Maleziji, sada je stao u njegovu odbranu i kritikovao je Ferari što su legendi italijanske ekipe dali dvosmislenu ulogu.

“Sa ja imam pravo glasa u Ferariju Mihaela bih stavio na pit volu, i to ne polovično”, rekao je Lauda, “I donosio bi hiljadu puta bolje odluke od nekih inženjera. Šta bih rekao ljudima u Ferariju? Iskoristite njegovo iskustvo, stavite ga tamo jer nema boljeg”.

Prema nekim izvorima šef Ferarija Stefano Domenikali ne planira da pozove Šumahera da prisustvuje trećoj rundi šampionata, trci za Veliku nagradu Kine, koja je na programu 19. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve