Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 02.04.2009.

11:23

Hamilton bez bodova, Truli treći

Vozač Meklaren Mercedesa Luis Hamilton ostao je bez trećeg mesta na prvoj trci sezone, Velikoj nagradi Australije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vladajuće telo Formule 1, Svetska automobilska federacija (FIA), je objasnilo da su i Hamilton i Meklaren diskvalifikovani sa trke na stazi „Albert park“ jer je Britanac obmanuo stjuarte posle trke u Melburnu.

Italijanu Jarnu Truliju, koji je prvobitno kažnjen sa 25 sekundi zbog preticanja Hamiltona dok je na stazi bio „sejfti kar“, vraćeno je treće mesto.

Hamilton i predstavnici Meklarena sastali su se na stazi “Sepang”, na kojoj se ovog vikenda vozi druga trka sezone, Velika nagrada Malezije, sa trojicom stjuarta, od kojih su dvojica bili u Australiji, pa je posle saslušanja doneta odluka o diskvalifikaciji aktuelnog šampiona.

Na trci za Veliku nagradu Australije trijumfovao je Hamiltonov sunarodnik Dženson Baton ispred klupskog kolege iz ekipe Bron GP Rubensa Barikela.

Pored toga što će odluka FIA značajno imeniti poredak u šampionatu ona će uticati i na plasman u našem Auto-moto fantaziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve