Baton: "Timski uspeh"

Britanac Dženson Baton odao je priznanje Bron GP timu nakon osvajanja pol-pozicije pred trku za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Izvor: B92, BBC
Podeli

Baton je nakon povlačenja Honda tima iz šampionata ostao bez angažmana, pre nego što je Ros Bron preuzeo tim i omogućio njegov opstanak u elitnom takmičenju.

Iz situacije da izgubim mesto i budućnost u Formuli 1 stigao sam do pol pozicije, što je neverovatno. Odajem prizanje celom timu, šefu Rosu Bronu i izvršnom direktoru Niku Fraju što su mi omogućili da to ostvarim”, izjavio je Britanac.

Baton je osvojio pol poziciju ispred timskog kolege Rubensa Barikela i četvrti put u karijeri krenuće sa prvog mesta na startnom pravcu. Vozači Bron GP tima u drugoj sesiji bili su čak 3 desetinke ispred ostalih.

Ovo je veliki trenutak za nas, ne najbitniji ovog vikenda, ali je ovo dobar početak i sigurno je da će biti mnogo srećnih ljudi”, izjavio je Baton.

Bron GP tim postao je prvi debitantski tim od 1970. godine koji je osvojio pol-poziciju.

Naporno smo radili i svako ko je imao bilo kakav dodir sa ovim automobilom zaslužuje pohvalu. Svaka čast momcima u Engleskoj”, izjavio je Rubens Barikelo.

Vozači Bron GP tima ostavili su u senci vodeće timove šampionata, Meklaren i Ferari, koji prvi put u poslednjih 38 trka nemaju bar jednog vozača u prvom redu.

Kompletne rezultate kvalifikacija pogledajte ovde.