Nova vest
Auto-moto

Petak, 12.09.2008.

16:27

Kimi zvanično u Ferariju i 2010.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Finski automobilista Kimi Raikonen produžio je da ugovor sa Ferarijem i voziće za italijansku ekipu i 2010. godine. "Ferarijev tim ostaće nepromenjen u naredne dve sezone", navodi se u saopštenju italijanske ekipe. Produženjem ugovora sa aktuelnim prvakom Formule jedan čelnici Ferarija ujedno se okončali špekulacije da će 2010. za taj tim voziti bivši dvostruki šampion sveta Fernando Alonso, koji je trenutno u Renou.

Raikonen trenutno zauzima četvrto mesto u šampionatu Formule jedan sa 19 bodova manje od vodećeg Luisa Hamiltona iz Meklarena.

Finac je u Ferari došao početkom 2007. iz Meklaren. Već u prvoj sezoni u italijanskom timu Raikonen je prestigao Hamiltona i Alonsa,
koji su u jednom trenutku imali 17 bodova prednosti.

"Ovde stvarno uživam, a prošle godine sam imao fantastičnu sezonu. U poslednje vreme zadesilo me je nekoliko pehova, ali se nadam da ću
uskoro početi da beležim dobre rezultate", rekao je Raikonen novinarima na stazi u Monci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve