Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 13.09.2007.

19:01

MekLarenu oduzeti bodovi

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

MekLaren Mercedesu oduzeti su svi poeni iz konkurencije konstruktora za 2007. godinu i kažnjeni su sa 100 miliona dolara, odlučio je Svetski automobilski savet u četvrtak. Vozači Luis Hamilton i Fernando Alonso zadržali su svoje bodove. Skandal je nastao pošto su tehnički podaci ekipe Ferari stigli do čelnika Meklarena. Na suđenju održanom u julu, Meklaren je proglašen krivim zbog posedovanja materijala, ali je izbegao kaznu jer je Svetski automobilski savet smatrao da nisu imali korist od tih papira.

Na saslušanju u četvrtak izneti su novi dokazi. Prema navodima engleske štampe, radi se o snimcima telefonskih razgovora između Stepneja i Kohlana, kao i elektronskoj pošti De la Rose i Alonsa.

MekLaren ima pravo žalbe na odluku Saveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve