Borković u Monci do novih bodova

Srpski automobilista Dušan Borković, pretposlednji trkačmi vikend TCR Evropa šampionata na stazi u Monci završio je sa prikupljenih 38 bodova.

Izvor: B92
Podeli
Foto: PR Team
Foto: PR Team

Posle druge trke i osvojenog osmog mesta, srpski vozač je u generalnom plasmanu napredovao za dve pozicije i sada je osmi sa ukupno 189 bodova.

U veoma uzbudljivoj drugoj trci koju čak šest vozača nije uspelo da završi, Borković je startovao sa pete pozicije.

Najveći deo trke „za vratom su disali“ jedni drugima Borković Jelmini, Koronel, Homola i Bart, da bi u poslednjoj krivini, poslednjeg kruga, Bart nesportskim potezom, snažno udario u Borkovića, skoro izbacivši ga sa staze, posle cxega su ga obišla dva vozača.

Iako je bio na domak petog mesta, srpski as je nakon ovog incidenta, koji je izazvao timski kolega, trku završio na osmoj poziciji.

Vozač NIS Petrol tima je nakon trke rekao da ovakav potez mladog timskog kolege koji se ponovio i posle jučerašnje trke ostavlja gorak ukus.

Foto: PR Team
Foto: PR Team

"Ostao je još jedan vikend i potrudiću se da na njemu malo popravim poziciju u generalnom plasmanu. Nazalost, ovu sezonu su obeležili problemi sa menjačem. Comtoyou racing tim je dao sve od sebe da pokušaju da mi pomognu, ali se ispostavilo da je elektronika menjacxa boljka ove stare verzije Audija i bez obzira na razne popravke i promene delova istog, ne uspevaju da otklone smetnju. Audi je rešio taj problem sa novom verzijom trkačkog automobila koji se ove sezone takmiči samo na svetskom nivou, ali će se sledeće godine voziti i u evropskom šampionatu", rekao je Borković.

'''Uz BOP koji nije dobro izbalansiran među brendovima, problema sa menjačem cele sezone i veoma nesportskih poteza mog timskog kolege u već dve trke, ova sezona je bila puna izazova za mene i moj NIS petrol rejsing tim
. Trudiću se da izvučem maksimum iz ovoga, da se borim do kraja i predstavljam Srbiju u najboljem svetlu. Želim da se zahvalim svima koji me u tome podržavaju”, zaključio je Borković.

Poslednji trkački vikend TCR Evropa šampionata održava se u Barseloni 9. i 10. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.