Uspešno završen 54. Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

Tokom vikenda je uspešno održan 54. po redu Srbija reli, jedno od najpopularnijih takmičenja na ovim prostorima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Luka Kulundžić
Foto: Luka Kulundžić

Događaj je održan u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting saveza Srbije i Grada Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta i "AMS Osiguranje" a.d.o.

Međunarodno takmičenje je svečano otvoreno ceremonijalnim startom u petak, na Gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji, dok su u nedelju, nakon dva dana uzbudljivih vožnji, dodeljene nagrade najboljima.

Ove godine Srbija reli okupio je 49 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvovale su i posade iz Bugarske i Turske.

Foto: AMSS
Foto: AMSS

Posle dva dana vožnje na zahtevnim stazama Goča i Kopaonika i ukupno 11 brzinskih ispita, prvo mesto u generalnom plasmanu Evropskog reli trofeja pripalo je posadi iz Bugarske koju su činili vozač Miroslav Angelov i suvozač Georgi Gadzhev.

Drugo mesto je zauzela je posada iz Bugarske koju su činili Plamen Staykov i Kafi Kadir, a na trećem mestu na ovogodišnjem reliju završila je posada iz Turske koju su činili Mustafa Cakal i Ozgur Akdag.

Foto: AMSS
Foto: AMSS

I ovoga puta je potvrđeno da Srbija reli, takmičenje duge tradicije, koje se boduje za Evropski reli trofej, Balkanski reli trofej, Šampionat Srbije i Šampionat Bugarske, iz sezone u sezonu dobija na značaju – šireći uticaj na razvoj automobilizma, sporta i turizma u Srbiji.

Daleke 1967. godine održan je prvi „YU reli“. AMSS je potom 1988. godine uspešno preuzeo organizaciju, a 2008. godine ovo takmičenje dobija novo ime –„Srbija reli“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.