Novi poeni za Borkovića

Drugi trkački vikend TCR Evropa šampionata, za srpskog automobilistu Dušana Borkovića, obeležili su osvojenih novih 12 bodova.

SNIzvor: B92
Podeli
FOTO: PR Team Dusan Borkovic
FOTO: PR Team Dusan Borkovic

Kao i veliki problemi sa menjačem na njegovom Audi RS 3 LMS.

Nakon nove dve runde takmičenja na stazi Pol Rikard u Francuskoj srpski as ima ukupno 48 bodova.

Drugi trkački vikend TCR Evropa šampionata, za srpskog automobilistu Dušana Borkovića, obeležili su osvojenih novih 12 bodova, kao i veliki problemi sa menjačem na njegovom Audi RS 3 LMS.

Zbog velikih problema sa menjačem koji je pukao tokom kvalifikacija, Borković nije mogao da nastavi vožnju u svom tempu , što je prouzrokovalo start sa začelja na obe trke na stazi u Francuskoj.

Iako je Comtoyou racing tim našem asu zamenio menjač za prvu trku, problem sa menjanjem brzina i dalje se nastavio. Silovit start Borkovića i proboj za nekoliko pozicija na tren, već u prvom krugu, zaustavilo je sudaranje u kojem je učestvovalo nekoliko automobila, među kojima je bio i srpski as. Borković trku završava na 15. poziciji, a nakon naknadne diskvalifikacije jednog od vozača, objavljeno je da je naš as zvanično 14. sa osvojena 3 boda.

U drugoj trci srpski vozač je startovao sa 19.pozicije, a već u prvom krugu napredovao je za tri mesta, da bi sjajnom vožnjom trku priveo kraju na 12. poziciji. Borkovića je u samom finišu prilikom obilaska Leonova, udario Gavrilov zbog čega je vođena istraga, nakon koje je utvrđeno da je naš as drugu trku završio na 11.mestu i osvojio novih devet poena.

"Čim su krenuli problemi sa automobilom još tokom prvog treninga, naslutio sam da će ovo biti vikend bez rezultata koji se očekuju od mene. Ja sam se već okrenuo ka sledećoj trci kada ću biti oslobođen ovog balasta od 50 kg koji sada imam zbog uspeha na kvalifikacijama u Slovačkoj prethodnog trkačkog vikenda. Nadam se da se na Zandvortu borim za ulazak u prvih pet. Ali svakako i osvojenih novih 12 bodova je nešto što mi znači“, rekao je Borković.

Treći trkački vikend TCR Evropa šampionata biće održan na stazi Zandvort u Holandiji, 19. i 20. juna.

FOTO: PR Team Dusan Borkovic
FOTO: PR Team Dusan Borkovic

FOTO: PR Team Dusan Borkovic
FOTO: PR Team Dusan Borkovic

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.