Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 10.05.2021.

07:55

Borković sedmi posle prvog TCR Evropa vikenda

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je 36 bodova na prvom trkačkom vikendu TCR Evropa šamponata.

Izvor: B92

Autor:B92

Borković sedmi posle prvog TCR Evropa vikenda
Foto: PR TEAM

Borković je posle sedmog mesta u subotu, u nedelju bio deseti na stazi Slovakiaring pa je u generalnom plasmanu sedmi.

Vozač NIS Petrol Racing tima u saradnji sa Cometoyou racing u drugoj trci startovao je sa sedme pozicije na osnovu inverznog poretka u kvalifikacijama, a sam tok trke obeležili su brojni dueli u kojima je srpski as bio sa Holanđaninom Langeveldom, Matom Homolom i Jelminijem.

"Bila je ovo odlična trka puna dobrih duela po kojima možete da vidite koliko je konkurencija jaka. Ostvarilo se ono što sam prognozirao da će se u šampionatu u svakoj trci najmanje deset vozača boriti za postolje. Ovo je prvi trkački vikend I moram da budem zadovoljan, s obzirom na moj novi Audi RS 3 LMS na koji se još navikavam. Idem trku po trku, ali je najvažnije da na svakoj osvojim bodove I uđem u prvih deset. Moja želja je i dalje prvih pet u generalnom poretku i nadam se da će se to ostvaritii već na sledećem vikendu u Francuskoj", rekao je Borković nakon druge trke na stazi Slovakiaring.

Drugi trkači vikend održaće se 28. i 29. maja na stazi Pol Rikard u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve