Pavlović kreće u novu sezonu Super Trofeo šampionata

Srpski automobilista Miloš Pavlović ovog vikenda na stazi u Mizanu kreće u pohod ka novom trofeju.

LNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Miloš Pavlović PR team
Miloš Pavlović PR team

Fabrički vozač Lamborginija će nastupiti u 12. sezoni evropskog Super Trofeo šampionata, u kojem je 2014. godine osvojio titulu evropskog i svetskog šampiona.

Kako je saopšteno, Pavlović će u sezoni 2020. godine nastupati kao vozac "Target rejsing" ekipe, sa kojom je 2002. godine postao šampion italijanske Formule 3.

On je time je obezbedio "superlicencu" za vožnju bolida Formule 1 kao prvi Sloven kojem je to pošlo za rukom, a i danas je jedini čovek sa ovih prostora sa tom titulom.

Beograđanin ce nastupati u najjačoj, PRO kategoriji vozača, a automobil, "Lamborgini Hurakan Super Trofeo Evo" deliće sa talentovanim Meksikancem, 21-godišnjim Raulom Guzmanom.

"Posle dužeg vremena sam u prilici da na startu jednog šampionata mogu da kažem da sam u prilici da vozim čitav šampionat. Još važnija je činjenica da ću nastupati sa timom u koji imam puno poverenje. Verujem u projekat koji je ispred mene i nadam se da cu zajedno sa mojim kolegom Raulom uspeti da ostvarim dobre rezultate. Srećan sam, pun energije i elana i daću sve od sebe da uspem da još jednom dokažem da sam vredan poverenja koje mi je ukazao Roberto Venieri, vlasnik tima. Nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo plasman na trkama koji nam dolikuje", rekao je Pavlović.

Miloš Pavlović PR team
Miloš Pavlović PR team

Kao i svake godine, trkački vikend Lamborgini Super Trofeo šampionata sastoji se iz dve trke, a kako se ove sezone takmicenje održava na pet staza, pred učesnicima je zanimljiva sezona sa deset trka.

Uz “Mizano adriatiko”, gde su trke na programu u subotu 8. i u nedelju 9. avgusta, kalendar takmicenja sadrži i trke na Nirburgringu (Nemacka, 5. i 6. septembar), u Barseloni (Španija, 10. i 11.oktobar) i na stazi Spa-Frankošamp (Belgija, 24. i 25. oktobar), dok se sezona završava u Le Kasteleu, na stazi “Pol Rikar” (Francuska, 14. i 15. novembar).

Prvobitno je zamišljeno da šampionat startuje sredinom aprila u Monci, ali je zbog aktuelne situacije sa pandemijom korona virusa kalendar pretrpeo velike promene.

Uprkos izmenama, lista staza na kojima ce se održati trke, kao i broj od 23 posade na startu obecavaju uzbudenja i neizvesne ishode u svim kategorijama.

Prva trka na programu je u subotu u 20.45, dok je druga u nedelju od 13.20.

Trke počinju letećim startom, a planirano trajanje svake je 50 minuta.