Nova vest
Auto-moto

Utorak, 14.04.2020.

18:01

Dobio otkaz jer je kolegu nazvao "crnčugom" VIDEO

Vozač NASCAR-a Kajl Larson otpušten je iz svoje ekipe "Chip Ganassi Racing" jer je javno izgovorio rasističku uvredu.

Izvor: LN

Autor: LN

Dobio otkaz jer je kolegu nazvao
Photo by Brian Lawdermilk/Getty Images

Larson je dobio otkaz dan nakon što je izgovorio nedozvoljenu reč tokom uživo prenosa jedne virtuelne trke.

Amerikanac se u nedelju uveče takmičio u virtuelnoj trci sa ostalim vozačima tokom suspenzije sezone zbog pandemije koronavirusa.

U jednom trenutku Larson je ostao bez zvuka, zatim pokušao da proveri da li mu radi mikrofon, a onda svog kolegu pitao, "Ne čuješ me, crnčugo?" ("nigger" na engleskom).

Njegov kolega je belac, ali to 27-godišnjem Larsonu nije pomoglo da prođe sa blažom kaznom, pa je i definitivno opušten 24 časa nakon što je suspendovan.

"Posle mnogo razmišljanja, Čip Ganasi Rejsing je odlučio da će okončati saradnju sa Kajlom Larsonom. Kao što smo već naveli, komentar koji je Kajl uputio bio je neprihvatljiv, pogotovo gledajući vrednosti koje mi cenimo kao organizacija", naveli su iz njegovog sada već bivšeg tima.

Larsonu nije pomoglo ni izvinjenje.

"Pogrešio sam, izgovorio sam reč koju nikada ne bih smeo. Ne postoji izgovor za to što sam uradio. Nisam odgajan na taj način, užasno je da tako nešto kažete. Žao mi je moje porodice, mojih prijatelja, partnera, NASCAR zajednice i posebno afroamerički zajednice. Shvatam da je šteta načinjena verovatno nenadoknadiva i to prihvatam", rekao je, pored ostalog, u svom izvinjenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve