Nova vest
Auto-moto

Petak, 06.09.2019.

11:39

Vesnić u Brnu za titulu u TCR šampionatu

Srpski automobilista Milovan Vesnić, lider u generalnom plasmanu TCR šampionata, narednog vikenda na stazi u Brnu boriće se da sačuva prvo mesto i osvoji titulu

Izvor: MT

Autor: MT

Vesnić u Brnu za titulu u TCR šampionatu
Photo by Robert Hradil/Getty Images

"Ova trka odlučuje o tituli, pa je od velikog značaja. Dva puta moram da budem četvrti, da bih zadržao prvo mesto u generalnom plasmanu", izjavio je Vesnić.

On je dodao da je ovog puta njegov auto otežan tegovima, odnosno da ima 60 kilograma više nego što je to bilo u Slovačkoj.

Kao još jednu otežavajuću okolnost naveo je to što su svi njegovi konkurenti iz Češke, a za svoje najveće rivale smatra Martina Galaša i Dušana Kourila.

"Mislim da ću imati malo više sreće i bolji rezultat, jer za razliku od njih imam 33 boda prednosti", istakao je Vesnić.

Prva trka na stazi u Brnu je u subotu od 13.10, a druga u nedelju u 14 časova.

Srpski automobilista kaže i da je neizvesno da li će se održati šesti trkački vikend koji je predviđen da bude u oktobru u Monci.

"Poslednji, šesti trkački vikend, trebao je da bude u okviru TCR šampionata, ali zbog neravnopravnih uslova nas i vozača iz evropskog šampionata, plan svih timova je da se ne pojavimo na zadnjoj rundi ili da zahtevamo da imamo podjednake uslove kako bi takmičenje bilo regularno", dodao je Vesnić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve