Borković sa 14. pozicije do šestog mesta na Red Bul Ringu

Dušan Borković zauzeo je šestu poziciju i osvojio 21 bod u prvoj trci četvrtog vikenda TCR šampionata koji se vozi na stazi Red Bul Ring u Austriji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: PR TEAM
Foto: PR TEAM

Nakon odličnog starta, na kojem je bilo čak 29 automobila, vozač NIS Petrol racing tima je već u prvim minutima trke sa 14. pozicije došao do osme, ostavivši iza sebe Koronela, Homolu, Morbidelija.

Nakon samo šest minuta trke u udesu u kojem su učestvovala čak tri automobila, trka je prekinuta na punih deset minuta koliko se sigurnosni automobil nalazio na stazi.

U nastavku trke Borković je krenuo silovito, pretekao Potija, a u poslednjim sekundama , spektakularnom vožnjom, pretekao je i Davida Kadžaju i trku završio na šestoj poziciji.

"Bila je ovo najuzbudljivija trka ovog šampionata, a mogu reći i jedna od boljih u mojoj karijeri. Vozio sam na vrhuncu svojih mogućnosti i automobila i bolje od ovog nije bilo moguće. Koliko sam bio dobar na trci, toliko sam imao loš tajming na kvalifikacijama, ali dobro. Najvažnije je da sam odvozio vrhunsku trku u fenomenalnoj borbi sa Koronelom, Morbidelijem, Kadžajom. Imao sam drugo najbolje vreme na stazi i siguran sam da ću i sutra dati sve od sebe", rekao je Borković.

Foto: PR TEAM
Foto: PR TEAM

Ranije u toku dana Borković je u kvalifikacijama zauzeo 14. poziciju posle žute zastave, izletanja sa staze na šljunak, a crvena zastava nakon menjanja guma, ostavila ga je i definitivno bez mogućnosti da ostvari bolji plasman u kvalifikacijama.

Osma trka TCR šampionata na stazi Red Bull Ring održaće se u nedelju u 11.30 časova.

Foto: PR TEAM
Foto: PR TEAM