Nova vest
Auto-moto

Subota, 11.05.2019.

19:16

Vernje lider u Formuli E

Žan-Erik Vernje prvi je vozač Formule E u tekućoj sezoni koji je uspeo da ostvari dvostruku pobedu.

Izvor: SN

Autor: SN

Vernje lider u Formuli E
Photo by FIA ABB Formula E/Handout/Getty Images

Pre početka Vernjeove dominacije imali smo osam različitih pobednika na poslednjih osam voženih trka, a zanimljivo Vernje je pobedio i u Kini kada je završio ispred Olivera Roulenda.

Monako nam je doneo dosta uzbuđenja u Formuli E, baš kao što je to slučaj i u Formuli 1, pa smo iza Vernjea i Roulenda na poziciji broj tri imali i nekadašnjeg vozača Formule 1, Brazilca, Felipea Masu. To je bio njegov prvi podijum.

Imamo još samo četiri trke do kraja sezone, a trenutno u šampionskoj trci predvodnici su Žan-Erik Vernje sa 87 poena, dok je sa 82 poena drugi Andre Loterer. Na trećem mestu je holandski vozač Robin Frijns koji ima 81 bod.

"Nikada ranije nisam pobedio u Monaku, toliko sam srećan! Ova sezona je bila izuzetno teška, sa dosta uspona i padova i kada ostvarite ovakav trijumf znate da je vredelo", rekao je pobednik Vernje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve