Žan Tod posetio AMSS: Drago mi je što sam među prijateljima

Prvi čovek Svetske automobilske federacije i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za bezbednost na putevima Žan Tod posetio je Auto-moto savez Srbije.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

On je rekao je da mu je drago što je medju prijateljima u Srbiji.

Tod je dodao da je AMSS najjači klubu u regionu i da je FIA ponosna na sve ono što radi.

"Veoma sam srećan što sam ovde. Upoznati smo sa dramom koja se desila našem prijatelju Mirku Butuliji i važno mi je da pokažemo podršku i prijateljstvo i da vam poželim sve najbolje, kao i da kažem svima da je FIA porodica bliska svima. Nastavićemo kontinuitet u dobrom radu. Iskoristio sam priliku da obidjem region i drago mi je što sam ovde", rekao je Tod novinarima posle sastanka u Auto moto savezu Srbije.

Predsednik AMSS Dejan Stojić istakao je da je poseta Žana Toda velika podrška savezu i svim članovima.

"Drago mi je što nas je predsednik Žan Tod došao da poseti i da nam da punu podršku da nastavimo tamo gde smo započeli. U pošlednjih pet godina predsednik Žan i ja smo se susretali na raznim konferencijama koje je organizovala FIA. Ovo što je gospodin Tod došao kod nas u ovom trenutku je velika podrška. Oni znaju da smo mi najjači klub u regionu od svih biših članica Jugoslavije. Nadam se da ćemo imati snage da guramo dalje, a ovo je velika podrška, pre svega za mene koji sam iz auto sporta, a zatim i za sve naše članove", rekao je Stojić.

Geeneralni sekretar AMSS Milan Nikolić dodao je da je zajednička misija FIA i AMSS podizanje auto-sporta i bezbednosti u saobraćaju na viši nivo.

"Želeo bih da izrazim veliku zahvalnost predsedniku FIA na poseti i podršci Auto-moto savezu Srbije. Prošle nedelje u Južnoafričkoj Republici smo se sastali na FIA konferenciji sa gospodinom Todom, gde smo mu izložili naš program rada za naredne četiri godine našeg mandata. Nakon nekoliko sastanaka, predsednik Tod je odlučio da današnjom posetom Auto-moto savezu Srbije potvrdi podršku i poštovanje koje uživamo kod FIA i njega kao predsednika. Dolazak Žana Toda u Srbiju je istorijski trenutak za AMŠ", rekao je Nikolić.