Nova vest
Auto-moto

Subota, 20.10.2018.

21:58

Borković na podijumu, Askona na pragu titule šampiona Evrope

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je drugo mesto na prvoj trci u Barseloni poslednjeg vikenda TCR Evropa šampionata.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Borković na podijumu, Askona na pragu titule šampiona Evrope
Foto: Promo

Borković se pred odlučujuću trku popeo na drugo mesto u generalnom plasmanu sa 154 boda, 23 manje od Španca Mikela Askone.

Vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Target Competition timom u svom automobilu Hyundai i30 N sa brojem 62, imao je i peh da mu u poslednjoj krivini pukne guma, ali je na kraju osvojio 18 bodova i ostao u trci za titulu prvaka Evrope.

"Završena je prva trka, prilično sam umoran. Zadovoljan sam jer sam pretekao Askonu, ali je Fajls imao timski naredbu da čuva leđa Tašiju i blokira me. Videću sa svojim timom šta se desilo s mojom zadnjom levom gumom, koja je počela da puca tokom trke i ispušta čudne zvukove. U poslednjem krugu morao sam da vozim tri sekunde sporije kako bih završio trku i srećan sam što sam sačuvao drugu poziciju. Nadam se da neću imati sličnih problema u nedelju. Opet sam drugi u generalnom plasmanu, boriću se da ostanem drugi na kraju sezone, naravno da postoji šansa i za prvo mesto, ali to je malo verovatno. Svi su imali priliku da se uvere koliko je jak ovaj šampionat i biti u njegovom vrhu je izvanredan rezultat. Zadovoljan sam svojom vožnjom i nadam se da ću u poslednjoj trci još jednom obradovati sve u timu, sponzore i navijače, pogotovo u mojoj Srbiji i Pančevu", rekao je Borković posle trke.

Borković u poslednjoj trci sezone, koja počinje sutra u 15:55, startuje sa sedme pozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve