Nova vest
Auto-moto

Subota, 21.07.2018.

16:10

Vesić: Beograd održava tradiciju automobilizma

Beograd, organizovanjem sve većeg broja auto-moto manifestacija, održava tradiciju automobilizma, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Izvor: LN

Autor: LN

Vesić: Beograd održava tradiciju automobilizma
Photo by Peter Fox/Getty Images

Vesić je ovim rečima otvorio prvo takmičenje "Trofej Beograda - karting slalom Beograd 2018" na novoj stazi na Adi Huji.

"Dočekali smo da na pravoj karting stazi imamo karting trku, one su se održavale ranije, ali ne na ovakvoj stazi", rekao je Vesić i podsetio da je to samo jedna od automobilskih trka u Beogradu.

On je naveo da će najveća trka, trka na Ušću, početkom septembra ove godine okupiti 150 takmičara iz zemlje i sveta, ali je podsetio i na važnost drugih, poput onih na Avali ili na Košutnjaku.

"Zadovljan sam što Beograd ima tradiciju automobilizma, što poslednjih godina ima sve više ovakvih manifestacija", kazao je Vesić.

Najavio je i da će Muzej automobila biti jednim delom preseljen u prostor ispod Brankovog mosta pored staze "Ušće", da će njegova rekonstrukcija početi na proleće, i da će taj deo postavke biti dostupan građanima.

Predsednik Sportskog auto-karting saveza Srbije Staniša Lazarac je rekao da je Beograd uspeo da napravi auto-slalom međunarodnog karaktera, a generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije i predsednik Sportskog auto-moto saveza beograda Predrag Đurđev je rekao da je Beograd dobio "novi simbol što se tiče automobilizma".

"Pored (trka na) Ušću, Avali i Košutnjaku danas smo bogatiji za trofej Beograda - karting slalom Beograd 2018. Pored kartinga, tu su i trkački, sertifikovani automobili, ali i nesertifikovani, koje voze amateri i koji danas mogu da se okušaju u slalomu kao jednoj sjajnoj disciplini", naveo je Đurđev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve