Nova vest
Auto-moto

Subota, 07.10.2017.

15:59

Borković pretposlednji na kvalifikacijama

Srpski automobilista Dušan Borković sa 14. mesta krenuće pretposlednji, deveti vikend TCR Svetskog šampionata na stazi u kineskom Žeđijangu.

Izvor: PT

Autor: PT

Borković pretposlednji na kvalifikacijama
Foto: Bušan Borkoviæ PR tim

Vozač Alfa Romeo Đulijete TCR sa brojem 62 NIS Petol tima imao je 15. vreme u današnjim kvalifikacijama, ali startovaće sa jednog mesta iznad s obzirom da je drugoplasirani u generalnom plasmanu Atila Taši menjao motor i krenuće sa začelja.

Ipak, po plasmanu Pančevac je 12. jer se vozači Hjundaija ne boduju, pa je na samo dva mesta od novih bodova u šampoionatu.

"Nisam zadovoljan rezultatom, ali se suočavam sa velikim problemima na stazi. U svakoj krivini blokira mi točak što me znatno usporava i otežava kontrolu automobila. S balastom od 10 kilograma izgubio sam dragoceno vreme što me je i onemogućilo da udjem u prvih 10 i startujem na drugoj trci sa čelne pozicije. Nadam se da ću ostvariti bolji rezultat na trkama, imam obavezu da dam svoj maksimum zbog navijača, prijatelja i sponzora koji su uz mene tokom čitave sezone", rekao je Borković.

Prva trka vozi se sutra od 8:30 po našem vremenu, a druga od 10:05.

Borković trenutno zauzima šesto mesto u generalnom plasmanu sa 108 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve