Nova vest
Auto-moto

Subota, 26.08.2017.

08:13

Za vikend legendarne trke na Ušću

Najbolji automobilisti Srbije i nekoliko zemalja regiona, posle letnje pauze, za vikend se vraćaju na stazu.

Izvor:

Autor:

Za vikend legendarne trke na Ušću
Getty Images

U subotu i u nedelju, 26. i 27. avgusta, na beogradskom Ušću voziće se legendarna trka koja se pored Šampionata Srbije i domaćeg Kupa I i II, boduje i za Centralnoevropsku zonu, kao i za Šampionat BiH.

Organizatori su Auto-moto saveza Srbije (AMSS) i Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije (SSS), i AMS Osiguranja (AMSO), uz pokroviteljstvo Grada Beograda

Na stazi se očekuje oko 90 takmičara koji će biti raspoređeni u pet divizija.

Organizatori trke, i iz Sekretarijata Uprave grada Beograda za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima (BEOKOM), pobrinuli su se da sve na Ušću bude spremno za pravi vikend spektakl.

Osim najboljih iz domaće konkurencije takmičara u auto sportu, potvrdjeno je i učešće 12 vozača iz BiH, a očekuju se i takmičari iz Hrvatske i Crne Gore.

Trka na Ušću je peta u domaćoj sezoni, pa će gotovo u svim klasama vozači imati važan zadatak, da osvoje bodove u borbi za konačni trijumf.

Najveća neizvesnost je prisutna u dve klase "€žjuga", poznatije kao "€žMali N" i "€žHibrid", ali nije izvesno ni u ostalim klasama, pa se očekuje veoma uzbudljiva i fer takmičarska atmosfera.

Posle tehničkog prijama i verifikacije, prvi od dva subotnja zvanična treninga za svih pet divizija počinje u 13.35.

U nedelju, 27. avgusta, tačno u podne predvidjeno je svečano otvaranje i start.

Na stazi Ušće, dužine 2.325 metara svaka trka će brojati 22 kruga u kojima mogu da učestvuju maksimalno po 22 vozila, kolika je i propusna moć staze.

Za ljubitelje auto-sporta i Ušća koji neće biti u prilici da učestvuju i prisustvuju auto trkama, AMSS i SAKSS su obezbedili direktan prenos, a signal uživo može da se prati na internet stranici SAKSS, kao i na Youtube kanalima i društvenim mrežama AMSS i SAKSS, saopštio je AMS Osiguranje a.d.o.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve