Pavlović evro šampion Lamborginija

Srpski automobilista Miloš Pavlović postao je evropski šampion "Lamborgini Super trofeja" u tandemu sa Edoardom Piskopom.

Izvor: B92 Svet
Podeli

Tandem "Bonladi motorsporta" osvojio je dva druga mesta na dve finalne trke na stazi Sepang u Maleziji.

To je Pavloviću i Piskopu bilo dovoljno za titulu jer je jedini rival Holanđanin Jeron Mul podbacio u Maleziji ispustivši pet poena prednosti pred finalni vikend.

Pavlović i Piskopo imali izuzetno težak zadatak u "Pro" kategoriji da nadoknade pet bodova zaostatka u odnosu na jedinog rivala u borbi za titulu, Holanđanina Jerona Mula. Još veći izazov pred tandem "Bonaldi Motorsporta" postavio se posle slobodnih treninga, kada su mehanički problemi učinili da ostvarenje cilja deluje još dalje. Pehovi su se nastavili i u prvoj trci u kojoj je Miloš startovao sa druge pozicije.

Njegov Galjardo gubio je snagu, ali se Pavlović nije predavao, već se upustio u direktan okršaj sa Mulom iz kojeg je izašao kao pobednik, iako se u jednom trenutku našao kraj staze. Uspeo je da kroz cilj prođe kao drugi, a Mul nije završio ni na podijumu, posle čega je posada Pavlović/Piskopo povela u generalnom plasmanu sa bodom prednosti.

Očekivao se odlučujući okršaj u drugoj trci, ali do njega nije došlo posle greške Mulovog tima, kada se njihov Galjardo nije našao na startnoj poziciji u zadato vreme, zbog čega je vozač kažnjen polaskom iz boksa. Miloš i Edoardo Piskopo morali su da sačuvaju koncentraciju i u veoma teškim vremenskim uslovima na stazi, vrućini i velikoj vlažnosti koji su usledili posle pljuska, završe trku i osiguraju titulu.

Pavlović je svoj "stint" završio kao vodeći, dok je Piskopo izgubio duel sa dvostrukim pobednikom u Sepangu, Andreom Amičijem što apsolutno nije bilo važno - dve druge pozicije donele su ekipi "Bonaldi Motorsporta" i posadi Miloš Pavlović/Edoardo Piskopo veliku radost zbog osvajanja titule evropskog šampiona u "Lambrogini Super Trofeju" u 2014. godini.

"Imali smo mnogo problema od dolaska u Maleziju, a zbog tehničkih kvarova tokom treninga praktično nismo mogli da radimo na automobilu i pripremimo ga za trke na pravi način. Bilo je mnogo uspona i padova, ali nijednog trenutka nismo prestajali da verujemo da možemo da ostvarimo cilj zbog kojeg smo došli na Sepang. Bilo je mnogo teško dostići nedostatak u bodovima posle Nirburgringa, ali zbog toga nam je titula još draža", rekao je Miloš Pavlović.

Posle kratke pauze i slavlja, takmičenje u Maleziji nije gotovo za šampionski duo, pošto se u nedelju voze još dve trke na istoj stazi, ovoga puta kao takmičenje nazvano "Svetsko finale", u kojem učestvuju vozači iz tri kontinentalna "Lamborgini Super Trofeja" - Evrope, Severne Amerike i Azije.

Prema najavama, na startu će se naći čak 42 posade, koje u subotu započinju program kvalifikacijama. Bodovi iz obe trke odlučiće najuspešnijeg na "Svetskom finalu".

"Veoma nam je važan nastup na Svetskom finalu, ali naš prioritet bila je borba za evropsku titulu. Uspeli smo u tome i sada ćemo, iako je potrebno dosta rada na automobilu, da se na najbolji način pripremimo i za te dve trke, koje će biti kruna veoma uspešne sezone", istakao je Pavlović.

Finalne trke Lamborghini Blancpain Super Trofeo takmičenja mogu uživo da se prate na LINKU. Početak trka je u nedelju u 2h i 7h.

F1