Borković nepovređen u udesu

Srpski automobilista Dušan Borković doživeo je udes na prvoj trci drugog vikenda Evropskog kupa turing automobila u Slovačkoj, ali je prošao bez težih povreda.

ĐNIzvor: B92, Tanjug Slovačka
Podeli

Već na početku trke Borkovićev automobil je dva puta udaren i morao je da odustane, a oštećenja automobila su velika, tako da nije bilo mogućnosti da se osposobi za drugu trku.

Do udesa je došlo vrlo brzo posle starta, a u njemu su učestvovala šestorica vozača. Borković je hvatao zalet i počeo da obilazi jednog po jednog rivala, ali u momentu kada je hteo da se izvuče iz gužve udaren je sa prednje leve strane brzinom od preko 120 kilometara na sat. Od šest automobila koji su učestvovali u incidentu Borkovićev je pretrpeo najveća oštećenja. Srpski šampion je prilikom sudara ugruvan, ali osim lakše povrede nosa, srećom, nije imao ozbiljnijih ozleda.

„Bez obzira na težinu sudara, srećom, nisam ozbiljnije povređen. Veoma mi je žao što se sve ovako završilo, jer smo lepo skockali automobil i ja sam se odlično osećao. Sjajno sam krenuo i verujem da bih se danas popeo na podijum da me nisu udarili. Šta je tu je, nema vremena za kukanje, idemo dalje", izjavio je Borković.

Sudar u Slovačkoj dovodi u pitanje dalje nastupe Borkovića u Evropskom kupu turing automobila, s obzirom na velika oštećenja automobila i neplanirane ogromne materijalne izdatke. Automobil će biti transportovan u Španiju, gde će stručnjaci pokušati da ga poprave i pripreme za naredne trke, a odlučeno je da u Barselonu otputuje i Borković, kako bi eventualno testirao vozilo pred narednu trku.

Sledeće trke na programu su 19. maja u Austriji, na stazi "Salcburgring".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.