Nova vest
Auto-moto

Subota, 05.06.2010.

23:13

Vesnić rutinski do pobede

Prvu trku na autodromu Zalužani, kod Banja Luke, na startu šampionata Srbije na kružnim stazama obeležio je Mikica Vesnić.

Izvor:

Autor:

Default images

Višestruki šampion u klasi ST rutinski je odradio predviđenih deset krugova, osvojio maksimalan broj poena i sačuvao auto za nedeljnu trku, koja broji 16 krugova.

Novim pravilnikom takmičenja predviđeno je da zvanični treninzi po klasama u trajanju od 15 minuta počnu u 12.00 časova, a start prve trke dva sata kasnije, tačnije u 14 sati.

Kako na krugu nikada ništa ne ide po planu, tako je i ovoga puta zbog okretanja na krov i prolivanja ulja iz automobila po stazi Nebojše Atanackovića, start prve trke kasnio gotovo 40 minuta.

Prosto ne mogu da verujem kako sam u trenutku nepažnje izbacio sebe sa staze, prilično razbio automobil i što je najgore od svega ostao praktično bez sigurnih poena sa dva takmičenja. Dva druga mesta iz Banja Luke, sa prvog ovosezonskog takmičarskog vikenda, dobro bi nam kao klubu došli, ali i meni pojedinačno u klasi, u pohodu ka tituli šampioni. Nisam fizički povređen, ali sam psihički ozbiljno uzdrman“, rekao je Atanacković.

Odlukom organizatora, zbog brojnosti i atraktivnosti na stazi takmičari klasa ST i SP vozili su u diviziji. Vesnić je dominirao, Zoran Timotić je bio na nivou, a Zoran Kastratović je zbog pritiska ulja morao malo više da taktizira, kako bi stiago do cilja i sredio auto za nedeljni okršaj.

U SP klasi mladi Vojislav Lekić poput Vesnića u ST, bez mnogo napora odradio je deset krugova, i otišao da se odmara za novu rundu. Miodrag Marinković na drugom mestu i Slobodan Petošević, kao trećeplasirani, sačinjavali su pobedničko postolje klase 5.

U klasi do 1400 kubika grupe N Dejan Stojić i pored laganog na trenutaka izletanja sa staze, i dalje je nedostižan za konkurenciju. Milan Margetić i Branko Ćopić, moraće da sačekaju neki zgodiniji trenutak, kako bi ugrozili dominaciju momka sa Dorćola. U SS klasi, nekadašnjem hobiju, bez Atanackovića na startu, definitivno nije bilo isto. Pavle Komenenović bez mnogo napora je bio prvi, a Dragan Simić drugi, a trećeg na pobedničkom postolju nije ni bilo.

Treća trka dana bila je u klasi 2, poznatijoj kao hibrid. Radoslav Vukosavljević u prvom ovosezonskom izdanju bio je očigledno najspremniji za uknjižbu vrednih bodova u klasi gde vlada žestoka konkurencija. Drugo mesto pripalo je Zvezdanu Jovanoviću, a treće Marku Pavlićeviću.

Mali N je klasa u kojoj je uvek veliko veselje, kako na stazi tokom trke, tako i u boksu pre i posle iste. Dobrota Zlatko pokazao je najviše spretnosti, dok je Saša Janković morao da se zadovolji drugim, a Ivan Mandić trećim mestom.

Druga trka prvog vikenda šampionata Srbije na krugu vozi se u nedelju.

Rezultati prve trke u Banja Luci:
Klasa 1: Zlatko Dobrota, Saša Janković, Ivan Mandić
Klasa 2: Radoslav Vukosavljević, Zvezdan Jovanović, Marko Pavlićević
Klasa 3: Dejan Stojić, Milan Margetić, Branko Ćopić
Klasa 4: Vojislav Lekić, Miodrag Marinković, Slobodan Petošević
Klasa 5: Pavle Komnenović, Dragan Simić
Klasa 6: Milovan Vesnić, Zoran Timotić, Zoran Kastratović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve