Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.01.2023.

13:35

Đoković: Sve što se desilo prošle godine u Australiji...

Novak Đoković govorio je za "Eurosport" posle osvojenog 10. trofeja na Australijan openu.

Izvor: SS

Autor: SS

Đoković: Sve što se desilo prošle godine u Australiji...
EPA-EFE/James Ross

On je u razgovoru sa Barbarom Šet istakao da se trenutno oseća kao izduvani balon posle svega što se dešavalo prošle godine u Australiji.

"Sve u tom spektru, od najboljeg do najgoreg, za mene što se tiče emocija, ovo jeste jedna od najvažnijih pobeda za mene", rekao je Đoković, pa nastavio:

"Sve što se dešavalo u Australiji prošle godine, van terena, ostavilo je traga na meni. Osećao sam veliki pritisak, a sada osećam olakšanje. Sada sam kao balon, koji se izduvao", istakao je Novak.

Na sebi je ima jaknicu sa brojem 22 koji označava broj osvojenih grend slem titula.

"Ne znam, nemam pojma, nisam znao ništa o ovoj jakni. Uzeo sam drugu jaknu za ceremoniju, ali mi je tim dao ovu jaknu. Hvala im na tome"

Prošla godina bila je sjajna za Novaka, a i 2023. je počela sjajno.

"Radim kao i svi ostali, treniram, bez te posvećenosti i pametnog rada, nema uspeha. Uspeo sam tokom godina da nađem formulu z uspeh, na nači da radim sa svojim tmm, da poboljšam svoju igru i stremim igri da budem bolji. Kad u sportu stgnirap i statkućeš u mestu, praktično ideš unazad. Mentatlitet i sve to je urodilo plodom. Jako sam srećan".

Šta će uraditi sa trofejom?

"Ovaj ne ide nigde, ovaj ostaje ovde, ja dobijam repliku, ali uvek će biit mesta za trofeje".

Kako će proslaviti ovu pobedu?

"Ne znam, videćemo, život će da sredi planove za večeras. Verovatno neću mnogo spavati, slaviću sa Srbima, ima ih baš mnogo na trgu. Da im se zahvalim na podršci", rekao je Đoković na kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve