Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.01.2023.

13:15

Prve Novakove reči: Deco, usudite se da sanjate veliko VIDEO

Novak Đoković je u Melburnu stigao do 22. grend slem trofeja i ponovo je broj jedan na svetskoj listi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Prve Novakove reči: Deco, usudite se da sanjate veliko VIDEO
Foto: Profimedia

Srbin je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5) i tako po deseti put trijumfovao u Melburnu.

Na caremoniji dodele Norman Bruks pehara, koji mu je dodelio legendarni Ken Rouzvol, Đoković je praćen ovacijama sa tribina, poručio:

"Dobro veče svima. Pre svega, moran da kažem da sam dirnut rečima Stefanosa. Veliko ti hvala na svom tom poštovanju i lepim rečima, cenim to. Obojica bismo se složili da smo veliki rivali, želimo da pobedimo, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo. Cenim tvoj trud, imao si sjajan turnir, nisi imao sreće. Velika bitka. Ovo nije tvoje poslednje slem finale, imaš mnogo vremena. Čestitam tvom timu i porodici, znam koliko provodite vremena u tome da postaneš bolji čovek i teniser. Ti si jedan od najvećih profesionalaca, jedan od najzanimljivijih momaka", rekao je Novak.

Podsetio je i odakle dolaze on i Stefanos.

"Voleo bih da završim sa Grčkom i Srbijom. Mi smo dve male zemlje koje nemaju tenisku tradiciju, nismo imali mnogo velikih igrača na velikim visinama. Mislim da je poruka za bilo kog mladog igrača, bilo gde, je to da bude ovde gde smo mi. Sanjajte vekliko, sve je moguće, ne dozvolite da vam bilo ko oduzme snove, nebitno odakle dolazite. Mislim da to što ste u većem minusu i što vam je teže, da time postajete snažniji. Stefanos i ja smo dokaz toga. Ne dozvolite da vam uzmu san, negujte to, i ako nađete jednu osobu koja će da prihvati taj san, sanjajte veliko zato što možete da uspete", poručio je šampion Melburna.

Naravno, nije zaboravio da se zahvali ni svojim najbližima.

"Kakvo putovanje je ovo bilo za mene, moj tim, porodicu. Ne znam šta da kažem, ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Znam da me tolerišete, najgore stvari mog karaktera, ali cenim vašu ljubav i podršku. Gorane, ne znam da li ćeš mi ikad oprostiti, ali moram da popnovim to, ovaj trofej je vaš koliko i moj. Hvala vam od srca i moram da kažem da je ovo bio najizazovniji turnir u životu. Nisam igrao prošle godine, vratio sam se, želim da se zahvalim svima koji su učinili da se osetim dobrodošlim, da budem ovde. Postoji razlog što igram najbolji tenis ovde, ispred legendarnog Roda Lejvera. Hvala što ste prisutni i večeras ovde. Pokušaću da se uštinem, jer živim za ove momente. Znam da je govor dugačak, moram ovo da kažem. Moj tim zna šta smo prošli u ovih četiri, pet nedelja. Ovo mi je najveća pobeda u životu s obzirom na okolnosti", poručio je Novak.

I na kraju, poruka domaćinu.

"Voleo bih da se zahvalim organizatorima, svima koji su deo događaja. Kreg Tajli je bio od pomoći, hvala ti, uvek si radio sve od sebe da se osećamo kao da smo kod kuće. Znam da je bilo rekordnog broja ljudi ovde, hvala vam što ste učinili ovaj turniru jednim od najboljih na svetu. Nadam se da se vidimo i sledeće godine", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve