Nova vest
Tenis

Sreda, 25.01.2023.

12:44

"Od Noleta za Barbaru" – šmekerski potez Đokovića VIDEO

Novak Đoković je pokazao da je pravi džentlmen van terena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

U razgovoru sa Barbarom Šet posle pobede nad Rubljovim, 6:1, 6:2, 6:4, Đoković je poklonio Austrijanki buket cveća.

Tražila je od njega savet, pošto u četvrtak igra na turniru legendi u dublovima sa Ivom Majoli.

"Savet? Dobar servis, pogađaj linije. Pobedićeš, ne sumnjam", rekao je Novak.

Buket koji je dobio nod nekog sa tribina, na kom je pisalo "za Noleta", poklonio je Barbari, koja je to oduševeljeno prihvatila.

"Hvala ti na cveću. To je tako lepo od tebe", poručila je Barbara Šet.

Dakle od "za Noleta", ispalo je da je "od Noleta za Barbaru".

Kako god bila Novak joj je rekao i koju reč o samom meču.

"Rezultat ne govori kakav je to meč bio u stvari. Bilo je tesnih gemova, brejk lopti, nalazio sam dobre servise u pravom trenutnu. Čuvao sam brejkove kada sam ih pravio, posle toga sam bio solidan, terao sam ga da igra. Pogađao sam bitna mesta".

Šetovu je interesovalo kako Novak uvek najbolje igra u najvažnijim momentima.

"Ne, pa stegnem se i ja. Svima se to dešava, kada igrate u pet setova, meč je dugačak i dešava se da se stegnete. Praviš duple, odigraš pasivnije, protivnik krene napred, napravi razliku. Protiv Dimitrova je bilo toga, da, ali u poslednja dva meča bio sam dobar u tim bitnim momentima. Znam da svi gledaju, ostala su još četiri momka, jedva čekam naredni meč", dodao je Novak.

Barbara ga je pitala: "Osvojio si prvu titulu ovde 2008. Da sam ti rekla tada da ćeš osvojiti 21 titulu ili više, šta bi mi rekao?"

"Rekao bih, šta ova priča, ali tada bih ti odgovorio da mi je cilj još i više! Uvek sam sanjao velike stvari, tako sam odgajan, zahvalan sam roditeljima i ljudima koji su mi dali slobodu da se izrazim, da sanjam i da imam divlju maštu, da mogu da dođem na sam vrh tenisa. Počeo sam da sanjam o tome sa sedam godina, u jednoj maloj zemlji, razorenoj ratom u tom trenutku. Nije mnogo ljudi verovalo da je to moguće, ali uvek sam imao taj mentalitet. Ponekad moram da se uštinem zbog svega što sam uradio, ali jednostavno, nemam mnogo vremena i energije da prolazim kroz celu karijeru. Osećam da i dalje ima nekih stvari koje treba da uradim", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

10 h

U fokusu

Vidi sve