Sreda, 25.01.2023.

17:15

Javio se Toni Nadal: Novakova povreda? Ne sumnjam, ali...

Toni Nadal, stric španskog tenisera Rafela Nadala, rekao je da veruje Novaku Đokoviću kada kaže da je povređen, ali i da ona ne utiče njegovu igru.

Izvor: B92

Javio se Toni Nadal: Novakova povreda? Ne sumnjam, ali... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 1 godinu

Netacna izjava jer Novak zbog povrede ili nije igrao ili je igrao lose od sredine 2016. do sredine 2018. godine, tacno 2 godine i u tom periodu je Rodzer osvojio 3 slema a Nadal 2.

majtimajk

pre 1 godinu

"Ujka Toni, isti onaj koji je rekao da njegov bratanac nije teniser, već jedna "Povređen osoba koja igra tenis".
Ta izjava je izazvala toliko podsmeha po Španiji, da je na kraju morao da izađe Rafa sa izjavom da "Nije baš tako dramatično"."

- ...rece jedan komentator. ... Kada bih dosao u priliku da mogu da pitam cika Tonija, da objasni, kako to da njegov bolesni, vecito povredjeni, izmuceni netjak, NIKADA nema problema na Rolan Garosu!

Macconi

pre 1 godinu

Najveca greska Novaka je ta sto je dzentlmenskim pristupom hteo da dobije postovanje...Tenis odavno nije dzentlmenski sport...u isto ovo vreme prosle godine Nadal je na svakoj konferenciji kukao o povredi,nespremnosti,injekcijama,dugoj pauzi...a zavrsilo se tako sto je osvojio turnir kao fizicki najspremniji,najdominantniji...pri tome jeste u medijima predstavljen kao zrtva i heroj,ne nasim...u isto to vreme Nadal nijednu rec podrske nije dao svom najvecem rivalu koji je bio pritvoren,dok mu je Djokovic cestitao na osvojenoj tituli...Konacno je Novak progovorio u svoju odbranu i primenio onu staru dobru: Ko ne postuje mene necu ni ja njega...Prvo na De Minauru,koga je prvo pocistio na terenu,a posle rekao da ga ne respektuje.

Q

pre 1 godinu

Randy....ti i ostali koj prozivate Srbe za Rafaelov doping verovatno pratite tenis od pre neki dan.Gramcuzi su prvi pokrenuli priču o Rafaelovom dopingu.Bilo je tu interesantnih karikatura na tu temu.Padale su tu i tužbe i povlačenje istih.Toni je kmečao na peva dva osvojena RG a što Francuzi zvižde Rafaelu.Kasnije su ga prihvatili....tako da mnogo toga vibiz neke mržnje prema Novaku i Srbiji koristite raznorazne floskule ,mračite ovde a ne znate šta znači reč činjenica .

rektor

pre 1 godinu

I šta je Toni loše rekao?
Ajdete kompleksaši, kmečite!
(ajemsasa, 25. januar 2023 18:08)

Ko ti drma kavez, a?
(rektor, 25. januar 2023 20:21) Ono kad noloman priča o drmanju kaveza, nema dalje.
(Jusa, 25. januar 2023 20:56)

Jesi Jusa ili Džusa, samo tampi? Znam ne kako se čita. Noloman sam ja (kad ajemsasa žeka), ma daaa ... Aj daj neku drugu floskulicu sem nema dalje i nolomanije.
Uzgred (da ne kažem btw) what it means ajemasa?

Sub013

pre 1 godinu

(luka 2021., 25. januar 2023 18:58)

Hahahahaha joooj pametni moj komsija, kazes nemoguce je igrati sa rupturom i naveo si primer Nadala, a Nadal je rupturu zaradio u 1. kolu i pobedio sve do polufinala gde je bez borbe predao mec Kirjosu jer je znao da nema nikakvih sansi protiv Novaka u finalu, a nije zeleo da umara Kirijosa da bi ovaj ima sto vece izglede da pobedi Novaka. Elem, Nadal je nedelju dana nakon toga uslikan kako se bavi vodenim sportovima koji izuskuju naprezanje trbusnih misica. Inace dobro je da se sa povredom stopala moze trcati bez problema, a posle meca hodati na stakama. I da, bas ce tebi i tebi slicbima Novak da pokazuje snimke, gledaces jednog dana dokumentarac najboljeg sportiste ikada pa ces videti, bok.

Алекса Мудринич

pre 1 godinu

Е, само кад се Тони јавио. Онај његов допингован нон-стоп и он сад држи придике

Randy Marsh

pre 1 godinu

@Ajmo najprostije moguce:
Novak i ruptura misica - svetski mediji: Folira nemoguce je sa rupturom misica osvojiti GS!
Nadal i ruptura misica - svetski mediji: Kakav ratnik, sa rupturom misica je osvojio GS!
Kraj price.
(Sub013, 25. januar 2023 18:04)

Možemo i ovako: Novak i Nadal odigraju meč od 5h.
Srbi: Nadal je dopingovam čim može da igra toliko.
Srbi: Novak je car, koliko snage ima.

Uvek je sve i očima posmatrača. Ono što je sigurno da su to dva najveća igrača u istoriji. I tako će biti verovatno do kraja naših života.

IgorBN

pre 1 godinu

Ne znam odkud ovolika polemika oko povrede? Jeste/nije, svejedno. Svakako ima pravo da blefira, nije nikoga ugrozio. Covjek pobjedjuje i to je to...
Psi laju, karavani prolaze!

Lukavi

pre 1 godinu

Hahahahahahaahhaah da je od nekog drugog pa i ajde… Toni Nadal, prica o povredama, dok njegov Rafa, vec 3 godine zavrsava karijeru i na svakom turniru pobedio ili izgubio-imao je povredu iherojski se nosio :D

Robert

pre 1 godinu

Ajmo najprostije moguce:
Novak i ruptura misica - svetski mediji: Folira nemoguce je sa rupturom misica osvojiti GS!
Nadal i ruptura misica - svetski mediji: Kakav ratnik, sa rupturom misica je osvojio GS!
Kraj price.
(Sub013, 25. januar 2023 18:04)

Evo i iz drugog ugla.
Nadal i ruptura stomačnog mišića/stopalo, a Noletovi navijači: folirant, dopingovani, niko ne može povređen onako da trči i osvoji GS

Nole i ruptura stomačnog mišića/zadnja loža, a Noletovi navijači: ako iko može povređen da osvoji GS to je Nole, dominacija, ako može Nadal da folira i nikom ništa može i Nole.

Vi to vidite kao Zapad protiv Srbije, ja to vidim kao okršaj licemernih navijača. Sve možete naći na ovom portalu, lako se pronalaze vesti i komentari sa prošlogodišnjeg AO i RG.

Aca

pre 1 godinu

Koga bole patka sta kaze covek koji se konsultuje sa NADALOM sta da javno kaze pa ispadne nisam ja rekao moj stric je itd...
Jednom moze da se desi, ali vec 20g i te izjave a da ga ti ne podrzavas, kako ne.

Brusli

pre 1 godinu

A koji je motiv da Novak folira povredu! Sažaljenje protivnika pa će ga štedeti tokom meča, ili kao psihološki momenat da misle "sad ću da te razbijem" , a on ipak zver. Pa da padne na terenu, čašu vode mu ne bi dali 90% njih.

Zoran

pre 1 godinu

Povređen zaista ili folirant? Koga to zanima? I da li je nešto protiv pravila? A ako se papani sa suprotne strane mreže prime kao bolesni majmuni to znači da je Đoković osim toga što je najbolji teniser kojeg je svet ikada video nego i najbolji prevarant.

Jusa

pre 1 godinu

I šta je Toni loše rekao?
Ajdete kompleksaši, kmečite!
(ajemsasa, 25. januar 2023 18:08)

Ko ti drma kavez, a?
(rektor, 25. januar 2023 20:21) Ono kad noloman priča o drmanju kaveza, nema dalje.

Staka Zulu

pre 1 godinu

Povreda je još od turnira u Adelaidu.
Da li je nekom palo na pamet da povreda vremenom zaceljuje?!
Samo pitam. Kažu neki: "Vreme leči sve."

Petar

pre 1 godinu

Svako ko ozbiljnije prati tenes i uz to je objektivan, morao je primjetiti razliku u Novakovoj igri protiv Dimitrova i poslije sledece dvojice. Protiv Dimitrova je pobijedio samo zato sto bi ga pobijedio i da igra sa stolice.

War Inside My Head

pre 1 godinu

Svih ovih godina smo mogli da vidimo koliko puta je bio povrijeđen,i koliko je to uticalo na njegovu igru,kaže Toni Nadal,stric i bivši trener Rafaela,popularnog Rafe.Koliko to tačno puta gospodine Toni,sad,povreda stomačnog mišića 2020g,prije toga lakat,nakon čega je uslijedila operacija i pad na ATP listi na 25 mjesto,i davne 2012g na meču Davis cup,protiv Del Potra?Evo 3 ozbiljnije povrede sam naveo,nek me neko ispravi ako griješim.Ova vezano za stomačni mišić,može da izazove sumnju,i ako je Novak navodno pokazao MR snimak,sadašnja tj.zadnja loža, vidjećemo.A bratanac,pa ne znam ima li sezonu bez problema,i volio je zbog istih da traži uzroke poraza,rijetko kad u igri protivnika?!Ni meni lično se ne sviđa način na koji je Novak prikazao sadašnju povredu,ali posljednja osoba pozvana za komentar je bilo ko iz Nadalovog tima!

Grobar-España

pre 1 godinu

Ujka Toni, isti onaj koji je rekao da njegov bratanac nije teniser, već jedna "Povređen osoba koja igra tenis".
Ta izjava je izazvala toliko podsmeha po Španiji, da je na kraju morao da izađe Rafa sa izjavom da "Nije baš tako dramatično".
To je čovek koji ima obraza da priča o tuđim povredama.
Nole nikada nije pravio polemike na turnirima na kojima nije učestvovao a ovi pokušavaju da ga "Pomere" na sve moguće načine.
Bolje bi mu bilo da objasni kako su dobili dozvolu za izgradnju akademije na zaštićenom zemljištu od strane Đaume Matasa, bivšeg predsednika Baleara koji je kasnije dobio četiri zatvorske kazne za korupciju. Ima čovek više mardelja od Kristijana :):)
A može da priča i o tome kako ga država štiti da im nova vlada Baleara ne sruši bespravnu gradnju.
I mogao bih do sutra o poštenju familije Nadal. Pola španije ne može očima da ih vidi.
Poslednji biser mu je bio kad je rekao da oni navijaju za Ruuda u finalu U.S.OPENA protiv Alkaraza, zato što je ovaj učenik akademije.
Tu su ga ispljuvali na sve strane, zato što kad mu nešto treba mate španskom zastavom i glumi velikog patriotu a posle mu je akademije iznad toga da jedan Španac uzme GS.
To je čovek koji sebi dopušta da donoso moralne sudove o drugima.

Sikter bre "Chueta" !!!

Tacno

pre 1 godinu

Razlika je što je Nadal objavio nalaz i snimku odmah nakon snimanja da objasni razlog zbog kojeg se povlači, dok je Novak 2021.god.to isto rekao napraviti , snimiti dokumentarac, sve nalaze pokazati ali nije to uradio, nitko ga nije tražio takvo nešto , sam je to rekao... zašto nije pokazao.

(luka 2021., 25. januar 2023 18:58)

Pa dobro, mozda nije jos imao nalaze bas tu kod sebe hahahah
Znas koliko ce vredeti ta "dokumentacija" nakon ovoliko vremena i nakon tog "dokumentarca" koji ce biti hvalospev samog sebe? Vredece koliko i novcanica od 3€ :)

Perivoje

pre 1 godinu

Da si ti pravi stric organizovao bi proteste u znak podrške Rafi, proglasili ga za Mesiju i predvodnika potlačenog sveta ..Umesto toga ti daješ intervjue i ponašaš se gospodski.

Boro

pre 1 godinu

Volim ga ali nema sanse da on ima tu takvu povredu i da igra tako. igram nogomet i kada se to povredi treba 6-8 nedelja da se popravi inace bili kakav pokret koji nateze te misice a pogotovu u tenisu bi to sve raskidalo.

wolokee

pre 1 godinu

Ja ne znam šta je sa ovim ljudima...pišete bre kao da je na prevaru neku odrao sve redom...Povreda,pa povreda,folira se glumi...kome bre on da glumi...jel si došao da igraš ili komentarišeš...da igraš,da probaš da pobediš najboljeg...pa onda ćuti i j...i g...a....Ja mogu da razumem da Novak krene da gubi meč,pa da se vadi na kraju na povredu,da to bude razlog poraza,a ne što ga je ovaj dobio,jer je u tom trenutku bio bolji...kad ono faca dere sve redom brate...

veliki strumf

pre 1 godinu

Да ли се неко сећа прошлогодишњег АО? Све брзо иде, брзо се заборавља, али неки имамо ту “лошу” особину да памтимо. Е на тај АО је Рафа дошао повређен, повреда стопала. Био је срећан што уопште игра прво коло. Па је био пресрећан што се пласирао у друго, треће… Са том тешком повредом стопала (каже да пола стопала није осећао) трчао је као блесав лево, десно, напред, назад, играо мечеве од 4 и више сати. Ушао у финале турнира на њему најтежој и најнеомиљенојој подлози - бетону. Губио 2-0 у финалу, тако повређен и изранављен окренуо меч против Медведева и узео титулу! Шта је било после 2 дана? Ишао је на штакама. И то још месец-два. Наравно, волшебно се опоравио за Ролан Гарос! И сад овај Тони нама нешто прича! Прво нека објасни како је могуће да је Рафа са таквом повредом уопште играо АО, како га је освојио, а после ишао на штакама. Да ли је то све фејк или је пио неки чаробни напитак? Јер, Новак овде игра по 2 сата мечеве па му се не види повреда. Не напреже се много. Питање је шта би било када би играо 4 сата! А Рафа је имао више дугачких мечева. Уз то, Рафин стил игре је много тежи од Нолетовог, много више трчања, већа потрошња… Како је уопште могао да стоји на том стопалу, а не да трчи са њим толико?

gunneR

pre 1 godinu

Ko je slušao Nivaka pre turnira nema šta da se obazire na komentare drugih sportista i sličnih. O a je rekao da ima povredu mišića i da igra pod polovima,ali ne i da ne može da igra…e sad mislite kako bi igrao da ih nema ????

Chivu89

pre 1 godinu

Oooooooo, čiča Toni, dugo se nije oglašavao... Dolaze na red one 2-3 godine, kad je bratanac bio fizički jači i ranije postigao svoj maksimum, vreme je da se napravi ravnoteža pre nego se konačno podvuče crta.

Mihael

pre 1 godinu

Dosta realno je on rekao. Kad je neko povredjen u 90% slučajeva se gubi ili predaje. Moguče je i da prodješ al drugo kolo poklekneš. Kod Djokovića je priča druga. On jest povredjen to stoji al on to predstavlja na pogrešan način. Govori o povredi kao da mu noga fali a igra na visokom nivou. Tu nastaje problem. Djoković je perfekcionista i on svaki bol ozbiljno shvata, zove odma terapevta i ljudi odma misle nešta ozbiljno a on nastavi igrat posle kao da ništa nije. Tu je problem zato ljudi sumnjaju kako kako sad terapevt a onda igra kao da nije ništa. To je sve zato što Novak radi sve 100% i ne dozvoljava nikakav rizik i to ljudu ne razumeju.

Sub013

pre 1 godinu

Ajmo najprostije moguce:
Novak i ruptura misica - svetski mediji: Folira nemoguce je sa rupturom misica osvojiti GS!
Nadal i ruptura misica - svetski mediji: Kakav ratnik, sa rupturom misica je osvojio GS!
Kraj price.

luka 2021.

pre 1 godinu

Ajmo najprostije moguce:
Novak i ruptura misica - svetski mediji: Folira nemoguce je sa rupturom misica osvojiti GS!
Nadal i ruptura misica - svetski mediji: Kakav ratnik, sa rupturom misica je osvojio GS!

(Sub013, 25. januar 2023 18:04 )


Oprostit ćeš gospodine, Nadal je imao rupturu mišića lani u Wimbledonu, kada se to dogodilo povukao se odmah sa turnira , ruptura , manja nego je Novak rekao da je bila njegova, nije bilo šanse za nastaviti turnir s takvom povredom. Razlika je što je Nadal objavio nalaz i snimku odmah nakon snimanja da objasni razlog zbog kojeg se povlači, dok je Novak 2021.god.to isto rekao napraviti , snimiti dokumentarac, sve nalaze pokazati ali nije to uradio, nitko ga nije tražio takvo nešto , sam je to rekao... zašto nije pokazao.

Htio si ispasti pametan , ali pošto nisi , nije ti uspjelo

Pisali su ovde o tome mnogi , neki kažu da su bivši sportaši i slično.. al nebitno to to , sa rupturom mišića , bilo kojeg , nemoguće se natjecati na nekoj razini koja se oćekuje od profesionalnog sportaša u vrhunskom sportu .. to ti je moj bato činjenica, upitaj bilo koga tko nešto o medicini zna , koliko smeta , ograničava i boli puknuti mišić , normalno kretanje , a kamoli sprintanje je nemoguće.

Tako da ti prosto , prostije i najprostije zaključim .. to što ti pušiš svaku foru ne znači da smo svi mi ovde ostali pali sa Marsa i da Novak ne trabunja gluposti ponekad .. kao tada 2021.godine o toj " rupturi"

Ove godine gazi sve i osvaja.

Sub013

pre 1 godinu

Ajmo najprostije moguce:
Novak i ruptura misica - svetski mediji: Folira nemoguce je sa rupturom misica osvojiti GS!
Nadal i ruptura misica - svetski mediji: Kakav ratnik, sa rupturom misica je osvojio GS!
Kraj price.

veliki strumf

pre 1 godinu

Да ли се неко сећа прошлогодишњег АО? Све брзо иде, брзо се заборавља, али неки имамо ту “лошу” особину да памтимо. Е на тај АО је Рафа дошао повређен, повреда стопала. Био је срећан што уопште игра прво коло. Па је био пресрећан што се пласирао у друго, треће… Са том тешком повредом стопала (каже да пола стопала није осећао) трчао је као блесав лево, десно, напред, назад, играо мечеве од 4 и више сати. Ушао у финале турнира на њему најтежој и најнеомиљенојој подлози - бетону. Губио 2-0 у финалу, тако повређен и изранављен окренуо меч против Медведева и узео титулу! Шта је било после 2 дана? Ишао је на штакама. И то још месец-два. Наравно, волшебно се опоравио за Ролан Гарос! И сад овај Тони нама нешто прича! Прво нека објасни како је могуће да је Рафа са таквом повредом уопште играо АО, како га је освојио, а после ишао на штакама. Да ли је то све фејк или је пио неки чаробни напитак? Јер, Новак овде игра по 2 сата мечеве па му се не види повреда. Не напреже се много. Питање је шта би било када би играо 4 сата! А Рафа је имао више дугачких мечева. Уз то, Рафин стил игре је много тежи од Нолетовог, много више трчања, већа потрошња… Како је уопште могао да стоји на том стопалу, а не да трчи са њим толико?

Chivu89

pre 1 godinu

Oooooooo, čiča Toni, dugo se nije oglašavao... Dolaze na red one 2-3 godine, kad je bratanac bio fizički jači i ranije postigao svoj maksimum, vreme je da se napravi ravnoteža pre nego se konačno podvuče crta.

Mihael

pre 1 godinu

Dosta realno je on rekao. Kad je neko povredjen u 90% slučajeva se gubi ili predaje. Moguče je i da prodješ al drugo kolo poklekneš. Kod Djokovića je priča druga. On jest povredjen to stoji al on to predstavlja na pogrešan način. Govori o povredi kao da mu noga fali a igra na visokom nivou. Tu nastaje problem. Djoković je perfekcionista i on svaki bol ozbiljno shvata, zove odma terapevta i ljudi odma misle nešta ozbiljno a on nastavi igrat posle kao da ništa nije. Tu je problem zato ljudi sumnjaju kako kako sad terapevt a onda igra kao da nije ništa. To je sve zato što Novak radi sve 100% i ne dozvoljava nikakav rizik i to ljudu ne razumeju.

Grobar-España

pre 1 godinu

Ujka Toni, isti onaj koji je rekao da njegov bratanac nije teniser, već jedna "Povređen osoba koja igra tenis".
Ta izjava je izazvala toliko podsmeha po Španiji, da je na kraju morao da izađe Rafa sa izjavom da "Nije baš tako dramatično".
To je čovek koji ima obraza da priča o tuđim povredama.
Nole nikada nije pravio polemike na turnirima na kojima nije učestvovao a ovi pokušavaju da ga "Pomere" na sve moguće načine.
Bolje bi mu bilo da objasni kako su dobili dozvolu za izgradnju akademije na zaštićenom zemljištu od strane Đaume Matasa, bivšeg predsednika Baleara koji je kasnije dobio četiri zatvorske kazne za korupciju. Ima čovek više mardelja od Kristijana :):)
A može da priča i o tome kako ga država štiti da im nova vlada Baleara ne sruši bespravnu gradnju.
I mogao bih do sutra o poštenju familije Nadal. Pola španije ne može očima da ih vidi.
Poslednji biser mu je bio kad je rekao da oni navijaju za Ruuda u finalu U.S.OPENA protiv Alkaraza, zato što je ovaj učenik akademije.
Tu su ga ispljuvali na sve strane, zato što kad mu nešto treba mate španskom zastavom i glumi velikog patriotu a posle mu je akademije iznad toga da jedan Španac uzme GS.
To je čovek koji sebi dopušta da donoso moralne sudove o drugima.

Sikter bre "Chueta" !!!

Sub013

pre 1 godinu

(luka 2021., 25. januar 2023 18:58)

Hahahahaha joooj pametni moj komsija, kazes nemoguce je igrati sa rupturom i naveo si primer Nadala, a Nadal je rupturu zaradio u 1. kolu i pobedio sve do polufinala gde je bez borbe predao mec Kirjosu jer je znao da nema nikakvih sansi protiv Novaka u finalu, a nije zeleo da umara Kirijosa da bi ovaj ima sto vece izglede da pobedi Novaka. Elem, Nadal je nedelju dana nakon toga uslikan kako se bavi vodenim sportovima koji izuskuju naprezanje trbusnih misica. Inace dobro je da se sa povredom stopala moze trcati bez problema, a posle meca hodati na stakama. I da, bas ce tebi i tebi slicbima Novak da pokazuje snimke, gledaces jednog dana dokumentarac najboljeg sportiste ikada pa ces videti, bok.

War Inside My Head

pre 1 godinu

Svih ovih godina smo mogli da vidimo koliko puta je bio povrijeđen,i koliko je to uticalo na njegovu igru,kaže Toni Nadal,stric i bivši trener Rafaela,popularnog Rafe.Koliko to tačno puta gospodine Toni,sad,povreda stomačnog mišića 2020g,prije toga lakat,nakon čega je uslijedila operacija i pad na ATP listi na 25 mjesto,i davne 2012g na meču Davis cup,protiv Del Potra?Evo 3 ozbiljnije povrede sam naveo,nek me neko ispravi ako griješim.Ova vezano za stomačni mišić,može da izazove sumnju,i ako je Novak navodno pokazao MR snimak,sadašnja tj.zadnja loža, vidjećemo.A bratanac,pa ne znam ima li sezonu bez problema,i volio je zbog istih da traži uzroke poraza,rijetko kad u igri protivnika?!Ni meni lično se ne sviđa način na koji je Novak prikazao sadašnju povredu,ali posljednja osoba pozvana za komentar je bilo ko iz Nadalovog tima!

wolokee

pre 1 godinu

Ja ne znam šta je sa ovim ljudima...pišete bre kao da je na prevaru neku odrao sve redom...Povreda,pa povreda,folira se glumi...kome bre on da glumi...jel si došao da igraš ili komentarišeš...da igraš,da probaš da pobediš najboljeg...pa onda ćuti i j...i g...a....Ja mogu da razumem da Novak krene da gubi meč,pa da se vadi na kraju na povredu,da to bude razlog poraza,a ne što ga je ovaj dobio,jer je u tom trenutku bio bolji...kad ono faca dere sve redom brate...

gunneR

pre 1 godinu

Ko je slušao Nivaka pre turnira nema šta da se obazire na komentare drugih sportista i sličnih. O a je rekao da ima povredu mišića i da igra pod polovima,ali ne i da ne može da igra…e sad mislite kako bi igrao da ih nema ????

Lukavi

pre 1 godinu

Hahahahahahaahhaah da je od nekog drugog pa i ajde… Toni Nadal, prica o povredama, dok njegov Rafa, vec 3 godine zavrsava karijeru i na svakom turniru pobedio ili izgubio-imao je povredu iherojski se nosio :D

Brusli

pre 1 godinu

A koji je motiv da Novak folira povredu! Sažaljenje protivnika pa će ga štedeti tokom meča, ili kao psihološki momenat da misle "sad ću da te razbijem" , a on ipak zver. Pa da padne na terenu, čašu vode mu ne bi dali 90% njih.

Perivoje

pre 1 godinu

Da si ti pravi stric organizovao bi proteste u znak podrške Rafi, proglasili ga za Mesiju i predvodnika potlačenog sveta ..Umesto toga ti daješ intervjue i ponašaš se gospodski.

IgorBN

pre 1 godinu

Ne znam odkud ovolika polemika oko povrede? Jeste/nije, svejedno. Svakako ima pravo da blefira, nije nikoga ugrozio. Covjek pobjedjuje i to je to...
Psi laju, karavani prolaze!

Randy Marsh

pre 1 godinu

@Ajmo najprostije moguce:
Novak i ruptura misica - svetski mediji: Folira nemoguce je sa rupturom misica osvojiti GS!
Nadal i ruptura misica - svetski mediji: Kakav ratnik, sa rupturom misica je osvojio GS!
Kraj price.
(Sub013, 25. januar 2023 18:04)

Možemo i ovako: Novak i Nadal odigraju meč od 5h.
Srbi: Nadal je dopingovam čim može da igra toliko.
Srbi: Novak je car, koliko snage ima.

Uvek je sve i očima posmatrača. Ono što je sigurno da su to dva najveća igrača u istoriji. I tako će biti verovatno do kraja naših života.

Алекса Мудринич

pre 1 godinu

Е, само кад се Тони јавио. Онај његов допингован нон-стоп и он сад држи придике

Staka Zulu

pre 1 godinu

Povreda je još od turnira u Adelaidu.
Da li je nekom palo na pamet da povreda vremenom zaceljuje?!
Samo pitam. Kažu neki: "Vreme leči sve."

Zoran

pre 1 godinu

Povređen zaista ili folirant? Koga to zanima? I da li je nešto protiv pravila? A ako se papani sa suprotne strane mreže prime kao bolesni majmuni to znači da je Đoković osim toga što je najbolji teniser kojeg je svet ikada video nego i najbolji prevarant.

Aca

pre 1 godinu

Koga bole patka sta kaze covek koji se konsultuje sa NADALOM sta da javno kaze pa ispadne nisam ja rekao moj stric je itd...
Jednom moze da se desi, ali vec 20g i te izjave a da ga ti ne podrzavas, kako ne.

Petar

pre 1 godinu

Svako ko ozbiljnije prati tenes i uz to je objektivan, morao je primjetiti razliku u Novakovoj igri protiv Dimitrova i poslije sledece dvojice. Protiv Dimitrova je pobijedio samo zato sto bi ga pobijedio i da igra sa stolice.

luka 2021.

pre 1 godinu

Ajmo najprostije moguce:
Novak i ruptura misica - svetski mediji: Folira nemoguce je sa rupturom misica osvojiti GS!
Nadal i ruptura misica - svetski mediji: Kakav ratnik, sa rupturom misica je osvojio GS!

(Sub013, 25. januar 2023 18:04 )


Oprostit ćeš gospodine, Nadal je imao rupturu mišića lani u Wimbledonu, kada se to dogodilo povukao se odmah sa turnira , ruptura , manja nego je Novak rekao da je bila njegova, nije bilo šanse za nastaviti turnir s takvom povredom. Razlika je što je Nadal objavio nalaz i snimku odmah nakon snimanja da objasni razlog zbog kojeg se povlači, dok je Novak 2021.god.to isto rekao napraviti , snimiti dokumentarac, sve nalaze pokazati ali nije to uradio, nitko ga nije tražio takvo nešto , sam je to rekao... zašto nije pokazao.

Htio si ispasti pametan , ali pošto nisi , nije ti uspjelo

Pisali su ovde o tome mnogi , neki kažu da su bivši sportaši i slično.. al nebitno to to , sa rupturom mišića , bilo kojeg , nemoguće se natjecati na nekoj razini koja se oćekuje od profesionalnog sportaša u vrhunskom sportu .. to ti je moj bato činjenica, upitaj bilo koga tko nešto o medicini zna , koliko smeta , ograničava i boli puknuti mišić , normalno kretanje , a kamoli sprintanje je nemoguće.

Tako da ti prosto , prostije i najprostije zaključim .. to što ti pušiš svaku foru ne znači da smo svi mi ovde ostali pali sa Marsa i da Novak ne trabunja gluposti ponekad .. kao tada 2021.godine o toj " rupturi"

Ove godine gazi sve i osvaja.

Tacno

pre 1 godinu

Razlika je što je Nadal objavio nalaz i snimku odmah nakon snimanja da objasni razlog zbog kojeg se povlači, dok je Novak 2021.god.to isto rekao napraviti , snimiti dokumentarac, sve nalaze pokazati ali nije to uradio, nitko ga nije tražio takvo nešto , sam je to rekao... zašto nije pokazao.

(luka 2021., 25. januar 2023 18:58)

Pa dobro, mozda nije jos imao nalaze bas tu kod sebe hahahah
Znas koliko ce vredeti ta "dokumentacija" nakon ovoliko vremena i nakon tog "dokumentarca" koji ce biti hvalospev samog sebe? Vredece koliko i novcanica od 3€ :)

Robert

pre 1 godinu

Ajmo najprostije moguce:
Novak i ruptura misica - svetski mediji: Folira nemoguce je sa rupturom misica osvojiti GS!
Nadal i ruptura misica - svetski mediji: Kakav ratnik, sa rupturom misica je osvojio GS!
Kraj price.
(Sub013, 25. januar 2023 18:04)

Evo i iz drugog ugla.
Nadal i ruptura stomačnog mišića/stopalo, a Noletovi navijači: folirant, dopingovani, niko ne može povređen onako da trči i osvoji GS

Nole i ruptura stomačnog mišića/zadnja loža, a Noletovi navijači: ako iko može povređen da osvoji GS to je Nole, dominacija, ako može Nadal da folira i nikom ništa može i Nole.

Vi to vidite kao Zapad protiv Srbije, ja to vidim kao okršaj licemernih navijača. Sve možete naći na ovom portalu, lako se pronalaze vesti i komentari sa prošlogodišnjeg AO i RG.

Boro

pre 1 godinu

Volim ga ali nema sanse da on ima tu takvu povredu i da igra tako. igram nogomet i kada se to povredi treba 6-8 nedelja da se popravi inace bili kakav pokret koji nateze te misice a pogotovu u tenisu bi to sve raskidalo.

Jusa

pre 1 godinu

I šta je Toni loše rekao?
Ajdete kompleksaši, kmečite!
(ajemsasa, 25. januar 2023 18:08)

Ko ti drma kavez, a?
(rektor, 25. januar 2023 20:21) Ono kad noloman priča o drmanju kaveza, nema dalje.

Macconi

pre 1 godinu

Najveca greska Novaka je ta sto je dzentlmenskim pristupom hteo da dobije postovanje...Tenis odavno nije dzentlmenski sport...u isto ovo vreme prosle godine Nadal je na svakoj konferenciji kukao o povredi,nespremnosti,injekcijama,dugoj pauzi...a zavrsilo se tako sto je osvojio turnir kao fizicki najspremniji,najdominantniji...pri tome jeste u medijima predstavljen kao zrtva i heroj,ne nasim...u isto to vreme Nadal nijednu rec podrske nije dao svom najvecem rivalu koji je bio pritvoren,dok mu je Djokovic cestitao na osvojenoj tituli...Konacno je Novak progovorio u svoju odbranu i primenio onu staru dobru: Ko ne postuje mene necu ni ja njega...Prvo na De Minauru,koga je prvo pocistio na terenu,a posle rekao da ga ne respektuje.

majtimajk

pre 1 godinu

"Ujka Toni, isti onaj koji je rekao da njegov bratanac nije teniser, već jedna "Povređen osoba koja igra tenis".
Ta izjava je izazvala toliko podsmeha po Španiji, da je na kraju morao da izađe Rafa sa izjavom da "Nije baš tako dramatično"."

- ...rece jedan komentator. ... Kada bih dosao u priliku da mogu da pitam cika Tonija, da objasni, kako to da njegov bolesni, vecito povredjeni, izmuceni netjak, NIKADA nema problema na Rolan Garosu!

rektor

pre 1 godinu

I šta je Toni loše rekao?
Ajdete kompleksaši, kmečite!
(ajemsasa, 25. januar 2023 18:08)

Ko ti drma kavez, a?
(rektor, 25. januar 2023 20:21) Ono kad noloman priča o drmanju kaveza, nema dalje.
(Jusa, 25. januar 2023 20:56)

Jesi Jusa ili Džusa, samo tampi? Znam ne kako se čita. Noloman sam ja (kad ajemsasa žeka), ma daaa ... Aj daj neku drugu floskulicu sem nema dalje i nolomanije.
Uzgred (da ne kažem btw) what it means ajemasa?

Q

pre 1 godinu

Randy....ti i ostali koj prozivate Srbe za Rafaelov doping verovatno pratite tenis od pre neki dan.Gramcuzi su prvi pokrenuli priču o Rafaelovom dopingu.Bilo je tu interesantnih karikatura na tu temu.Padale su tu i tužbe i povlačenje istih.Toni je kmečao na peva dva osvojena RG a što Francuzi zvižde Rafaelu.Kasnije su ga prihvatili....tako da mnogo toga vibiz neke mržnje prema Novaku i Srbiji koristite raznorazne floskule ,mračite ovde a ne znate šta znači reč činjenica .

Goran

pre 1 godinu

Netacna izjava jer Novak zbog povrede ili nije igrao ili je igrao lose od sredine 2016. do sredine 2018. godine, tacno 2 godine i u tom periodu je Rodzer osvojio 3 slema a Nadal 2.

luka 2021.

pre 1 godinu

Ajmo najprostije moguce:
Novak i ruptura misica - svetski mediji: Folira nemoguce je sa rupturom misica osvojiti GS!
Nadal i ruptura misica - svetski mediji: Kakav ratnik, sa rupturom misica je osvojio GS!

(Sub013, 25. januar 2023 18:04 )


Oprostit ćeš gospodine, Nadal je imao rupturu mišića lani u Wimbledonu, kada se to dogodilo povukao se odmah sa turnira , ruptura , manja nego je Novak rekao da je bila njegova, nije bilo šanse za nastaviti turnir s takvom povredom. Razlika je što je Nadal objavio nalaz i snimku odmah nakon snimanja da objasni razlog zbog kojeg se povlači, dok je Novak 2021.god.to isto rekao napraviti , snimiti dokumentarac, sve nalaze pokazati ali nije to uradio, nitko ga nije tražio takvo nešto , sam je to rekao... zašto nije pokazao.

Htio si ispasti pametan , ali pošto nisi , nije ti uspjelo

Pisali su ovde o tome mnogi , neki kažu da su bivši sportaši i slično.. al nebitno to to , sa rupturom mišića , bilo kojeg , nemoguće se natjecati na nekoj razini koja se oćekuje od profesionalnog sportaša u vrhunskom sportu .. to ti je moj bato činjenica, upitaj bilo koga tko nešto o medicini zna , koliko smeta , ograničava i boli puknuti mišić , normalno kretanje , a kamoli sprintanje je nemoguće.

Tako da ti prosto , prostije i najprostije zaključim .. to što ti pušiš svaku foru ne znači da smo svi mi ovde ostali pali sa Marsa i da Novak ne trabunja gluposti ponekad .. kao tada 2021.godine o toj " rupturi"

Ove godine gazi sve i osvaja.

Boro

pre 1 godinu

Volim ga ali nema sanse da on ima tu takvu povredu i da igra tako. igram nogomet i kada se to povredi treba 6-8 nedelja da se popravi inace bili kakav pokret koji nateze te misice a pogotovu u tenisu bi to sve raskidalo.

Tacno

pre 1 godinu

Razlika je što je Nadal objavio nalaz i snimku odmah nakon snimanja da objasni razlog zbog kojeg se povlači, dok je Novak 2021.god.to isto rekao napraviti , snimiti dokumentarac, sve nalaze pokazati ali nije to uradio, nitko ga nije tražio takvo nešto , sam je to rekao... zašto nije pokazao.

(luka 2021., 25. januar 2023 18:58)

Pa dobro, mozda nije jos imao nalaze bas tu kod sebe hahahah
Znas koliko ce vredeti ta "dokumentacija" nakon ovoliko vremena i nakon tog "dokumentarca" koji ce biti hvalospev samog sebe? Vredece koliko i novcanica od 3€ :)

Randy Marsh

pre 1 godinu

@Ajmo najprostije moguce:
Novak i ruptura misica - svetski mediji: Folira nemoguce je sa rupturom misica osvojiti GS!
Nadal i ruptura misica - svetski mediji: Kakav ratnik, sa rupturom misica je osvojio GS!
Kraj price.
(Sub013, 25. januar 2023 18:04)

Možemo i ovako: Novak i Nadal odigraju meč od 5h.
Srbi: Nadal je dopingovam čim može da igra toliko.
Srbi: Novak je car, koliko snage ima.

Uvek je sve i očima posmatrača. Ono što je sigurno da su to dva najveća igrača u istoriji. I tako će biti verovatno do kraja naših života.

Mihael

pre 1 godinu

Dosta realno je on rekao. Kad je neko povredjen u 90% slučajeva se gubi ili predaje. Moguče je i da prodješ al drugo kolo poklekneš. Kod Djokovića je priča druga. On jest povredjen to stoji al on to predstavlja na pogrešan način. Govori o povredi kao da mu noga fali a igra na visokom nivou. Tu nastaje problem. Djoković je perfekcionista i on svaki bol ozbiljno shvata, zove odma terapevta i ljudi odma misle nešta ozbiljno a on nastavi igrat posle kao da ništa nije. Tu je problem zato ljudi sumnjaju kako kako sad terapevt a onda igra kao da nije ništa. To je sve zato što Novak radi sve 100% i ne dozvoljava nikakav rizik i to ljudu ne razumeju.

Jusa

pre 1 godinu

I šta je Toni loše rekao?
Ajdete kompleksaši, kmečite!
(ajemsasa, 25. januar 2023 18:08)

Ko ti drma kavez, a?
(rektor, 25. januar 2023 20:21) Ono kad noloman priča o drmanju kaveza, nema dalje.

Perivoje

pre 1 godinu

Da si ti pravi stric organizovao bi proteste u znak podrške Rafi, proglasili ga za Mesiju i predvodnika potlačenog sveta ..Umesto toga ti daješ intervjue i ponašaš se gospodski.

Robert

pre 1 godinu

Ajmo najprostije moguce:
Novak i ruptura misica - svetski mediji: Folira nemoguce je sa rupturom misica osvojiti GS!
Nadal i ruptura misica - svetski mediji: Kakav ratnik, sa rupturom misica je osvojio GS!
Kraj price.
(Sub013, 25. januar 2023 18:04)

Evo i iz drugog ugla.
Nadal i ruptura stomačnog mišića/stopalo, a Noletovi navijači: folirant, dopingovani, niko ne može povređen onako da trči i osvoji GS

Nole i ruptura stomačnog mišića/zadnja loža, a Noletovi navijači: ako iko može povređen da osvoji GS to je Nole, dominacija, ako može Nadal da folira i nikom ništa može i Nole.

Vi to vidite kao Zapad protiv Srbije, ja to vidim kao okršaj licemernih navijača. Sve možete naći na ovom portalu, lako se pronalaze vesti i komentari sa prošlogodišnjeg AO i RG.

Sub013

pre 1 godinu

Ajmo najprostije moguce:
Novak i ruptura misica - svetski mediji: Folira nemoguce je sa rupturom misica osvojiti GS!
Nadal i ruptura misica - svetski mediji: Kakav ratnik, sa rupturom misica je osvojio GS!
Kraj price.

rektor

pre 1 godinu

I šta je Toni loše rekao?
Ajdete kompleksaši, kmečite!
(ajemsasa, 25. januar 2023 18:08)

Ko ti drma kavez, a?
(rektor, 25. januar 2023 20:21) Ono kad noloman priča o drmanju kaveza, nema dalje.
(Jusa, 25. januar 2023 20:56)

Jesi Jusa ili Džusa, samo tampi? Znam ne kako se čita. Noloman sam ja (kad ajemsasa žeka), ma daaa ... Aj daj neku drugu floskulicu sem nema dalje i nolomanije.
Uzgred (da ne kažem btw) what it means ajemasa?

Sub013

pre 1 godinu

(luka 2021., 25. januar 2023 18:58)

Hahahahaha joooj pametni moj komsija, kazes nemoguce je igrati sa rupturom i naveo si primer Nadala, a Nadal je rupturu zaradio u 1. kolu i pobedio sve do polufinala gde je bez borbe predao mec Kirjosu jer je znao da nema nikakvih sansi protiv Novaka u finalu, a nije zeleo da umara Kirijosa da bi ovaj ima sto vece izglede da pobedi Novaka. Elem, Nadal je nedelju dana nakon toga uslikan kako se bavi vodenim sportovima koji izuskuju naprezanje trbusnih misica. Inace dobro je da se sa povredom stopala moze trcati bez problema, a posle meca hodati na stakama. I da, bas ce tebi i tebi slicbima Novak da pokazuje snimke, gledaces jednog dana dokumentarac najboljeg sportiste ikada pa ces videti, bok.

Алекса Мудринич

pre 1 godinu

Е, само кад се Тони јавио. Онај његов допингован нон-стоп и он сад држи придике

Lukavi

pre 1 godinu

Hahahahahahaahhaah da je od nekog drugog pa i ajde… Toni Nadal, prica o povredama, dok njegov Rafa, vec 3 godine zavrsava karijeru i na svakom turniru pobedio ili izgubio-imao je povredu iherojski se nosio :D

veliki strumf

pre 1 godinu

Да ли се неко сећа прошлогодишњег АО? Све брзо иде, брзо се заборавља, али неки имамо ту “лошу” особину да памтимо. Е на тај АО је Рафа дошао повређен, повреда стопала. Био је срећан што уопште игра прво коло. Па је био пресрећан што се пласирао у друго, треће… Са том тешком повредом стопала (каже да пола стопала није осећао) трчао је као блесав лево, десно, напред, назад, играо мечеве од 4 и више сати. Ушао у финале турнира на њему најтежој и најнеомиљенојој подлози - бетону. Губио 2-0 у финалу, тако повређен и изранављен окренуо меч против Медведева и узео титулу! Шта је било после 2 дана? Ишао је на штакама. И то још месец-два. Наравно, волшебно се опоравио за Ролан Гарос! И сад овај Тони нама нешто прича! Прво нека објасни како је могуће да је Рафа са таквом повредом уопште играо АО, како га је освојио, а после ишао на штакама. Да ли је то све фејк или је пио неки чаробни напитак? Јер, Новак овде игра по 2 сата мечеве па му се не види повреда. Не напреже се много. Питање је шта би било када би играо 4 сата! А Рафа је имао више дугачких мечева. Уз то, Рафин стил игре је много тежи од Нолетовог, много више трчања, већа потрошња… Како је уопште могао да стоји на том стопалу, а не да трчи са њим толико?

Grobar-España

pre 1 godinu

Ujka Toni, isti onaj koji je rekao da njegov bratanac nije teniser, već jedna "Povređen osoba koja igra tenis".
Ta izjava je izazvala toliko podsmeha po Španiji, da je na kraju morao da izađe Rafa sa izjavom da "Nije baš tako dramatično".
To je čovek koji ima obraza da priča o tuđim povredama.
Nole nikada nije pravio polemike na turnirima na kojima nije učestvovao a ovi pokušavaju da ga "Pomere" na sve moguće načine.
Bolje bi mu bilo da objasni kako su dobili dozvolu za izgradnju akademije na zaštićenom zemljištu od strane Đaume Matasa, bivšeg predsednika Baleara koji je kasnije dobio četiri zatvorske kazne za korupciju. Ima čovek više mardelja od Kristijana :):)
A može da priča i o tome kako ga država štiti da im nova vlada Baleara ne sruši bespravnu gradnju.
I mogao bih do sutra o poštenju familije Nadal. Pola španije ne može očima da ih vidi.
Poslednji biser mu je bio kad je rekao da oni navijaju za Ruuda u finalu U.S.OPENA protiv Alkaraza, zato što je ovaj učenik akademije.
Tu su ga ispljuvali na sve strane, zato što kad mu nešto treba mate španskom zastavom i glumi velikog patriotu a posle mu je akademije iznad toga da jedan Španac uzme GS.
To je čovek koji sebi dopušta da donoso moralne sudove o drugima.

Sikter bre "Chueta" !!!

Chivu89

pre 1 godinu

Oooooooo, čiča Toni, dugo se nije oglašavao... Dolaze na red one 2-3 godine, kad je bratanac bio fizički jači i ranije postigao svoj maksimum, vreme je da se napravi ravnoteža pre nego se konačno podvuče crta.

Staka Zulu

pre 1 godinu

Povreda je još od turnira u Adelaidu.
Da li je nekom palo na pamet da povreda vremenom zaceljuje?!
Samo pitam. Kažu neki: "Vreme leči sve."

War Inside My Head

pre 1 godinu

Svih ovih godina smo mogli da vidimo koliko puta je bio povrijeđen,i koliko je to uticalo na njegovu igru,kaže Toni Nadal,stric i bivši trener Rafaela,popularnog Rafe.Koliko to tačno puta gospodine Toni,sad,povreda stomačnog mišića 2020g,prije toga lakat,nakon čega je uslijedila operacija i pad na ATP listi na 25 mjesto,i davne 2012g na meču Davis cup,protiv Del Potra?Evo 3 ozbiljnije povrede sam naveo,nek me neko ispravi ako griješim.Ova vezano za stomačni mišić,može da izazove sumnju,i ako je Novak navodno pokazao MR snimak,sadašnja tj.zadnja loža, vidjećemo.A bratanac,pa ne znam ima li sezonu bez problema,i volio je zbog istih da traži uzroke poraza,rijetko kad u igri protivnika?!Ni meni lično se ne sviđa način na koji je Novak prikazao sadašnju povredu,ali posljednja osoba pozvana za komentar je bilo ko iz Nadalovog tima!

Aca

pre 1 godinu

Koga bole patka sta kaze covek koji se konsultuje sa NADALOM sta da javno kaze pa ispadne nisam ja rekao moj stric je itd...
Jednom moze da se desi, ali vec 20g i te izjave a da ga ti ne podrzavas, kako ne.

wolokee

pre 1 godinu

Ja ne znam šta je sa ovim ljudima...pišete bre kao da je na prevaru neku odrao sve redom...Povreda,pa povreda,folira se glumi...kome bre on da glumi...jel si došao da igraš ili komentarišeš...da igraš,da probaš da pobediš najboljeg...pa onda ćuti i j...i g...a....Ja mogu da razumem da Novak krene da gubi meč,pa da se vadi na kraju na povredu,da to bude razlog poraza,a ne što ga je ovaj dobio,jer je u tom trenutku bio bolji...kad ono faca dere sve redom brate...

Zoran

pre 1 godinu

Povređen zaista ili folirant? Koga to zanima? I da li je nešto protiv pravila? A ako se papani sa suprotne strane mreže prime kao bolesni majmuni to znači da je Đoković osim toga što je najbolji teniser kojeg je svet ikada video nego i najbolji prevarant.

majtimajk

pre 1 godinu

"Ujka Toni, isti onaj koji je rekao da njegov bratanac nije teniser, već jedna "Povređen osoba koja igra tenis".
Ta izjava je izazvala toliko podsmeha po Španiji, da je na kraju morao da izađe Rafa sa izjavom da "Nije baš tako dramatično"."

- ...rece jedan komentator. ... Kada bih dosao u priliku da mogu da pitam cika Tonija, da objasni, kako to da njegov bolesni, vecito povredjeni, izmuceni netjak, NIKADA nema problema na Rolan Garosu!

gunneR

pre 1 godinu

Ko je slušao Nivaka pre turnira nema šta da se obazire na komentare drugih sportista i sličnih. O a je rekao da ima povredu mišića i da igra pod polovima,ali ne i da ne može da igra…e sad mislite kako bi igrao da ih nema ????

Brusli

pre 1 godinu

A koji je motiv da Novak folira povredu! Sažaljenje protivnika pa će ga štedeti tokom meča, ili kao psihološki momenat da misle "sad ću da te razbijem" , a on ipak zver. Pa da padne na terenu, čašu vode mu ne bi dali 90% njih.

IgorBN

pre 1 godinu

Ne znam odkud ovolika polemika oko povrede? Jeste/nije, svejedno. Svakako ima pravo da blefira, nije nikoga ugrozio. Covjek pobjedjuje i to je to...
Psi laju, karavani prolaze!

Macconi

pre 1 godinu

Najveca greska Novaka je ta sto je dzentlmenskim pristupom hteo da dobije postovanje...Tenis odavno nije dzentlmenski sport...u isto ovo vreme prosle godine Nadal je na svakoj konferenciji kukao o povredi,nespremnosti,injekcijama,dugoj pauzi...a zavrsilo se tako sto je osvojio turnir kao fizicki najspremniji,najdominantniji...pri tome jeste u medijima predstavljen kao zrtva i heroj,ne nasim...u isto to vreme Nadal nijednu rec podrske nije dao svom najvecem rivalu koji je bio pritvoren,dok mu je Djokovic cestitao na osvojenoj tituli...Konacno je Novak progovorio u svoju odbranu i primenio onu staru dobru: Ko ne postuje mene necu ni ja njega...Prvo na De Minauru,koga je prvo pocistio na terenu,a posle rekao da ga ne respektuje.

Q

pre 1 godinu

Randy....ti i ostali koj prozivate Srbe za Rafaelov doping verovatno pratite tenis od pre neki dan.Gramcuzi su prvi pokrenuli priču o Rafaelovom dopingu.Bilo je tu interesantnih karikatura na tu temu.Padale su tu i tužbe i povlačenje istih.Toni je kmečao na peva dva osvojena RG a što Francuzi zvižde Rafaelu.Kasnije su ga prihvatili....tako da mnogo toga vibiz neke mržnje prema Novaku i Srbiji koristite raznorazne floskule ,mračite ovde a ne znate šta znači reč činjenica .

Goran

pre 1 godinu

Netacna izjava jer Novak zbog povrede ili nije igrao ili je igrao lose od sredine 2016. do sredine 2018. godine, tacno 2 godine i u tom periodu je Rodzer osvojio 3 slema a Nadal 2.

Petar

pre 1 godinu

Svako ko ozbiljnije prati tenes i uz to je objektivan, morao je primjetiti razliku u Novakovoj igri protiv Dimitrova i poslije sledece dvojice. Protiv Dimitrova je pobijedio samo zato sto bi ga pobijedio i da igra sa stolice.