Utorak, 17.01.2023.

09:00

Đoković se dominantno vratio u Melburn!

Novak Đoković trijumfom nad Robertom Karbaljesom Baenom započeo je učešće na ovogodišnjem Australijan openu.

Izvor: SS

Ðokoviæ se dominantno vratio u Melburn! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Pera Ždera

pre 1 godinu

Dosadan meč kao i očekivano! Besumučno prebacivanje preko mreže u nameri da protivnik pogreši. Prepoznatljiv stil Djokovića.
(Banjica, 17. januar 2023 14:07)

Covek odigrao ekstremno agresivan tenis, mec pun neverovatnih poteza sa obe strane, treci set 6:0 sa tipa 20ak:0 u vinerima... Udarao forhend brze u proseku nego inace i onda se nadje ovako neka budala da lupeta u prazno :))

Ja

pre 1 godinu

Ne valja kad ga svi vole , bolje igra kad ga mrze
(Kralj, 17. januar 2023 12:35) # Link komentara

Mislim da ga ne radi to vise. Dok je bila usijana glava radilo ga na inat, ali sada, nakon tolikih nepravdi i ovakvih rezultata zaista nema mesta takvom ponasanju jer svakako zasluzuje makar respekt za sportske rezultate, ostalo je za kucu a ne vikanje ua na terenu ili ometanje, i mislim da u zadnje vreme bas obrnuto prija mu podrska i ljubav posebno od ludila prosle godine i svega.

OptaAce

pre 1 godinu

-Teniseri sa najviše pobeda u Open eri (od 1968.):
1275 Dž. Konors (uspešnost: 81.8%)
1251 R. Federer (81.98%)
1068 R. Nadal (82.98%), I. Lendl (81.5%)
1037 N. Đoković (83.43%*, 1037/1243)
*najveći % uspešnosti u Open eri
-N. Đoković je pobedio u poslednjih 88 GS mečeva kada je osvojio 1. set (uključujući i predaje) - poslednji put je izgubio takav meč u finalu USO 2016 protiv S. Vavrinke 3-1.
-N. Đoković sada ima 67-2 u 1. kolu GS. Jedini porazi: M. Safin 3-0 na AO 2005 (Safin je na kraju bio šampion AO), P. Goldstein 3-1 na AO 2006.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ultra agresivni Novak!

Podatak nakon meca... Novak je udarao toliko jako forhend da je oborio rekord turnira od prosle godine (brzina forhenda), Beretinijev (inace ekstremno snazan udarac).

zelena trava

pre 1 godinu

Realista, treba vam sjajan rad nogu da udarate sa obe ruke na obe strane i pogadjate onako kako je ona pogadjala, i to udarajuci cesto lopticu u penjanju. Odnosno, tacnije je reci da je, za tenis koji je ona igrala, imala fantastican rad nogu. Sve je kod Monike bilo netipicno.

Lav Lazo

pre 1 godinu

Ako je zadnja loža 'načeta', svi koji se bave ili su se bavili sportom znaju da su šanse da Novak završi ovaj AO, nažalost, veoma male. I pored vrhunske njege i pripreme. Ako se Novaku stanje makar i malo pogorša, treba da bude pametan i da ne forsira, da čuva zdravlje. Ima turnira još...

Nikola

pre 1 godinu

Nikad neizvesnija borba za "posluzavnik". U gornjoj polovini zreba su Nadal, Medvedev, Cicipas, Aliasim, Siner...
Ovi iz donje polovine nisu imali srece da zaigraju finale, ali mozda ih dogodine posluzi sreca na zrebu.

zex

pre 1 godinu

(Ja, 17. januar 2023 16:28)
Nije bitno je l imao Gonzales vec kakav je ucinak tog forhenda.Novak ima mozda najbolji forhend svih vremena.

vrg

pre 1 godinu

Daj bre koga zanimaju zene i zenski tenis? Dokle ce vise da se slepaju uz muskarce? Ovo cume se one bave uopste nije sport, nego amaterizam. Stavite ih 2 nedelje pre/posle muskaraca, pa da vidimo koliko ljudi bi dolazilo da gleda te meceve. O nagradnom fondu koji je isti kao kod muskaraca, ne bih ni da pricam...
(Crni Gruja, 17. januar 2023 11:34)

nije amaterizam, i devojke daju sve od sebe kao i muskarci, posvecene su, odricu se, treniraju do iznemoglosti po tri puta dnevno. nazalost, to u ovom i vecini sportova nije dovoljno da publici budu interesantne.
ako cemo po gledanosti, mislim da su klizanje, gimnastika i odbojka na pesku jedni od retkih sportova i kojima su zene gledanije. zna se i zasto.
bile bi i u tenisu, ali imaju te biciklisticke sorceve ispod suknji.

Србин

pre 1 godinu

Kada je Monika Seles dobijala onda nam je zenski tenis bio bitan. Sada je nebitan?!?(lenka, 17. januar 2023 13:01)
_________________________

Ствар је у томе што је Моника константно побеђивала и да јој нациста није забио нож у леђа, била би и резултатски најбоља играчица свих времена, додуше, то видимо и сад са Новаком, колики гнев изазива у западном свету.

Banjica

pre 1 godinu

Ako je ovo dominacija ja sam Petar Pan. Protiv ovakvog anonimusa je i trebala da bude. Odmah hvalospevi, bombastični naslovi kao da je dobio Nadala u finalu jednim od setova sa nulom, kao što je njega Rafa i to dva puta, bukvalno ga pregazio. Samo neka nosi zavoj, trebače mu, čim naidje na ozbiljnijeg protivnika, da može da se pravda.

Realista

pre 1 godinu

Ствар је у томе што је Моника константно побеђивала и да јој нациста није забио нож у леђа, била би и резултатски најбоља играчица свих времена, додуше, то видимо и сад са Новаком, колики гнев изазива у западном свету.
(Србин, 17. januar 2023 16:01)
Ne znam zašto neko smatra Selesom najvećom svih vremena ona je imala katrostofalan rad nogu i nikad nije bila dovoljno dobra da osvoji wimbledon,takodje njena najveća konkurenta Stefi Graf je imala povredu koja je uništila karijeru pa je Seles počela da vlada svetom tenisa

Mich 81

pre 1 godinu

Novak udario svoj najjači forhend ikada 156km/h i ovo su u prosjkeu najjači udarci koji je ikada Novak igrao u karijeri. Interesantno da niko ovo ne pominje a na eurosportu odmah je izašla Novakova slika sa brojem 141km/h!
Fascinantna igra!
(Sasa, 17. januar 2023 15:04)
Imao je Novak i 163 km/h forhend u Dubaiju 2011..ali da prisecna brzina forhenda nikad nije bila 141km/h..Del Potro koji vazi za igraca sa nsjacim forhendom ikada jedino u preseku jace udarao 143-144km/h..Sto se tice servisa stabilan ,ali najbrzj servis mu.je bio 202 km/h znao je Novak Ranije i preko 210 Da ispali ,Sve u svemu za prvo kolo odlicno samo da nastavi i bice razloga da se slavi u Srbiji.

Ja

pre 1 godinu

Imao je Novak i 163 km/h forhend u Dubaiju 2011..ali da prisecna brzina forhenda nikad nije bila 141km/h..Del Potro koji vazi za igraca sa nsjacim forhendom ikada jedino u preseku jace udarao 143-144km/h..Sto se tice servisa stabilan ,ali najbrzj servis mu.je bio 202 km/h znao je Novak Ranije i preko 210 Da ispali ,Sve u svemu za prvo kolo odlicno samo da nastavi i bice razloga da se slavi u Srbiji.
(Mich 81, 17. januar 2023 16:05)
Fernando Gonzalez je imao najaci forhend svih vremena

Sasa

pre 1 godinu

Niko ne komentariše da je Novak u prvom setu imao prosječnu brzinu 141 km/h! To je najveća prosječna brzina forhenda ikada na Australija openu ( nadmašio je Beratinija od prošle godine 138km/h). Ovo je 10km/h veća prosječna brzina Novakovog forhenda od uobičajene.Dalje prosječna brzina prvog ravnog servisa je preko 200km/h, što je skoro za 10km/h brže od uobičajenog. Danas je Novak udario svoj najjači forhend ikada 156km/h i ovo su u prosjkeu najjači udarci koji je ikada Novak igrao u karijeri. Interesantno da niko ovo ne pominje a na eurosportu odmah je izašla Novakova slika sa brojem 141km/h!
Fascinantna igra!

Dejo

pre 1 godinu

Sudeci po ovome sto sam video,Novak je apsolutno spreman da po deseti put osvoji titulu u Melburnu,samo ne daj boze neka povreda ili neki lud dan Medvedeva moze da ga spreci u tome,takvo je moje misljenje.

Alex

pre 1 godinu

Nema on vise nikakve "obaveze " . Igra iz cistog zadovoljstva radi opustenosti koju kao najveci vec uveliko doseze . Pobedio je sve Nadalovce ,Rodzeriste i sada samo kraljevskom setnjom do u vecnost belog sporta . Neka sreca i zdravlje budu uz tebe dragi Novace .

Nebojša

pre 1 godinu

Da su se pisali poeni sa Wimbledona kako je i trebalo iako nikom na svetu nije jasno na koji način je to kazna za Wimbledon Novak bi već sad bio no1 sa onom titulom iz Adelejda.

Tomi

pre 1 godinu

Odlican protivnik za prvo kolo,siguran mec za pocetak turnira,Par detalja koji upadaju u oci s ove Novakove premijere sto se njegove igre tice : Monstruozno jak Forhend u proseku je isao 142 km/h sto je ravno prosecnoj brzini forhenda Del Potra iz najboljih dana-prosto neverovatno,uz najbolji dvorucni bekend na turu,sasvim stabilan servis i dobru kretnju ,nema se sta zameriti odlicno otvaranje..Za sada zadnja loza deluje ok.,osim jednog slucaja kada je proklizao napravio bolnu grimasu ,ali hvala bogu posle bilo sve ok...Samo jedna sugestija : par narednih treninga da vezba samo smec i samo smec to mora bolje 🙂Inace perfektan mec naseg sampiona..
Idemo po 22gi slem NO1 💪💪💪
(Mich 81, 17. januar 2023 15:07)
Da Del Potra nisu unistile povrede nebi Djokovic imao ni pola svojih titula

malisa

pre 1 godinu

Ене ене, оп ене!
(Рајко трули Четник, дерпе армија, 17. januar 2023 15:00)
---
jel to poklič iz šatre?

Da sam ja neko...

pre 1 godinu

O svemu i svačemu ovde teniski "znalci" pišu (čak i kraljevi i oni sa bolovima), no nekako nemaju dovoljno mudrosti da sakriju svoju mržnju.
Šteta što više ne komentarišu bravuroznu igru Novaka Đokovića.

Chris Jackson

pre 1 godinu

Novak se opasno naostrio da osvoji deseti AO, ne sjecam se da sam ga vidio da ovako jako udara u prvom kolu GS-a, obicno to bude odradjivanje posla i cekanje da protivnik sam sebe pobijedi a ovaj Spanac je igrao odlicno prva dva seta...Mislim da samo Medvedev ima neke sanse da dobije tri seta protiv Novaka na AO, ostali jako tesko s tim da bih jako volio da nekako dodje do meca Novak-Rafa ali sanse za to su gotovo nikakve, vise se i ne sjecam kada su njih dvojica igrali mec a da nije na zemljanoj podlozi.

Ja

pre 1 godinu

Dobar mec,ali brine me zadnja loza ne znamo da li će moći izdržati do finala.Tako je Nadal pobjedjivo 2019 u AO sa 3-0 pa došao povredjen u finalu

Рајко вњивиго Четник, јединица болида

pre 1 godinu

Ене, мотор је прокувао, кајиш је пукао, вентили су покривљени, уље и вода су помешани! Само је небо граница.

Mich 81

pre 1 godinu

Odlican protivnik za prvo kolo,siguran mec za pocetak turnira,Par detalja koji upadaju u oci s ove Novakove premijere sto se njegove igre tice : Monstruozno jak Forhend u proseku je isao 142 km/h sto je ravno prosecnoj brzini forhenda Del Potra iz najboljih dana-prosto neverovatno,uz najbolji dvorucni bekend na turu,sasvim stabilan servis i dobru kretnju ,nema se sta zameriti odlicno otvaranje..Za sada zadnja loza deluje ok.,osim jednog slucaja kada je proklizao napravio bolnu grimasu ,ali hvala bogu posle bilo sve ok...Samo jedna sugestija : par narednih treninga da vezba samo smec i samo smec to mora bolje 🙂Inace perfektan mec naseg sampiona..
Idemo po 22gi slem NO1 💪💪💪

Rade ZG

pre 1 godinu

Svaka čast Noletu i publici, osim jednom u Noletovom boksu. Njemu ljubomora i zavist iz očiju sijevaju. U cijelom meču nije se ni nasmijao, ni razveselio, a kamoli bratski aplaudirao. Bravo Nole, još 18 setova pa da opet slavimo.

veliki strumf

pre 1 godinu

Oba tenisera imaju plave majice i tamno plave šorceve i ne znam ko je ko dok igraju - noćas gledam igrali Marej i Berentini 5 setova i obojica igrali u belim majicama sa crnim šorcevima i obojica nosili bele kačkete i ceo meč ne zna se ko je ko ! Zar je problem da obuku različite boje kao u svim sportovima !??
(Aqua Viva demo, 17. januar 2023 14:14). Ево сад ће, теби за љубав ? Да ти помогнем: Ноле има тамне патиле и завој око леве бутине! То је онај што дере, гази, а овај други трчи као шунтав и враћа. Што се Мареја и Беретинија тиче, осим што је Италијан виши једно 15цм носи и качкет наопако. Боју патика стварно нисам загледао, ја их лако разликујем ??

Liverpool Man

pre 1 godinu

Perfektan protivnik za prvo kolo. Taman moze da oseti teren, a da ni u jednom momentu ne bude opasno po njega u rezultatskom smislu. Odlicno igra, moze to jos bolje ali i sa ovakvom igrom tera bar do polufinala. Samo da ga ne muci povreda jer je jednom proklizao ispred mreze i videlo se da mu je zasmetalo. Za sad se uopste ne vidi da ima nekih ikakvih problema u igri i kretanju. Idemo Nole po 22. GS!

Nebojša

pre 1 godinu

G.O.A.T dame i gospodo čestitke i Baeni veći otpor je pružio nego što bi jedan drugi daleko poznatiji Španac ko misli da ja preterujem neka pogleda finale iz 2019 i u kakvoj je formi bio onda a u kakvoj je sada.

Aqua Viva demo

pre 1 godinu

Oba tenisera imaju plave majice i tamno plave šorceve i ne znam ko je ko dok igraju - noćas gledam igrali Marej i Berentini 5 setova i obojica igrali u belim majicama sa crnim šorcevima i obojica nosili bele kačkete i ceo meč ne zna se ko je ko ! Zar je problem da obuku različite boje kao u svim sportovima !??

Рајко Четник, Z армија

pre 1 godinu

Машина се упалила, мотор је још у леру али меље противнике.
Ако је ово гледао Надал изгубио је и оно мало косе на темену.
Ваистину може бити само један.

Jugo cabrio

pre 1 godinu

Prenos je bio, a i ceo AO, na ESPN+, mislim streaming. Prenose i svecko u rukometu. Dobijes ESPN+ za dzabe u paketu sa Disney+ i Hulu, mislim placas sve naravno. E to je za ove preko bare upotrebljiva informacija, za ostale bas i ne...

Berisa

pre 1 godinu

Pa jeb..ti više sve sa satnicama...da Novak sam sebi bira termine opet bi se spominjala neka sramota i nepoštovanje od pojedinaca ovde. Ne odgovara ako je rano, ne odgovara kasno, ne odgovara vrućina, vlaga ,vjetar,sunce ni noć..ne paše ako kreće ponedjeljkom, još manje ako kreće utorkom..ne odgovara ni ždrijeb barem 9/10 puta i uvjek ispada kao da svi bacaju klipove pod Novakove točkove..pa dokle više

Мишо

pre 1 godinu

Daj bre koga zanimaju zene i zenski tenis? Dokle ce vise da se slepaju uz muskarce? Ovo cume se one bave uopste nije sport, nego amaterizam. Stavite ih 2 nedelje pre/posle muskaraca, pa da vidimo koliko ljudi bi dolazilo da gleda te meceve. O nagradnom fondu koji je isti kao kod muskaraca, ne bih ni da pricam...
(Crni Gruja, 17. januar 2023 11:34)

слажем се ,замисли кад би нека фудбалрека примала плату као Меси .

znanje-imanje

pre 1 godinu

Bedak. Novak je bio čist favorit da ovo osvoji. Ali sa ovim zavojem to više nije. Ajde što nije u top formi nego što više misli o zavoju nego o loptici. I što bilo kad povreda može da bude kraj. Bedak, baš bedak.

matori

pre 1 godinu

@Nikad nisam vidio da Djokovic ovako jako udara. Bar ne od vremena kad je bio na vrhuncu.
(Nolemanija, 17. januar 2023 13:09)

nisi gledao u poslednje vreme... udara posteno, mada su na AO brzi uslovi, pa to izgleda jos brze.

špric

pre 1 godinu

Kakav crni lagan protivnik. Potpuno ravnopravan po kondiciji, skoro i tehnici. Glava je ta koja odlučuje, ostalo su nijanse.
Nadam se da je pre svega fizički zdrav.

Markiz Gde Sad

pre 1 godinu

Шта имаш од живота? Да ли си некада негде добио “овације”?
(СОС, 17. januar 2023 12:53)

Verovatno dobije ovacije svaki put, kad napusti prostoriju...kompleksi su čudo...

Ja

pre 1 godinu

Jos jedna sramota AO,da najboljeg igraca ostave kao treceg u programu a ne kao prvi mec! katastrofa od turnira i od ljudi
(xy, 17. januar 2023 12:04)
Veliki igrači biraju kad cu izaći na teren

Simke

pre 1 godinu

Ko su ove zene koje igraju,svaki gren slem neke nove....Uzmu milione i nestanu sa teniske mape.....Najjisplativije je ko ima cerku da je upise da igra tenis...

СОС

pre 1 godinu

Baš ovacije? Od Srba u publici? I to se računa u "ovacije"?
E, svašta!
(Duka, 17. januar 2023 12:39)

Шта имаш од живота? Да ли си некада негде добио “овације”?

smećaruloznički

pre 1 godinu

U ovoj godini lagano će da pretekne Nadala po broju osvojenih GS titula i postaje GOAT u svim mogućim kolonama.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 17. januar 2023 11:15) Samo u tvom matriksu

Draganče

pre 1 godinu

Jos jedna sramota AO,da najboljeg igraca ostave kao treceg u programu a ne kao prvi mec! katastrofa od turnira i od ljudi
(xy, 17. januar 2023 12:04)

Idi!

Crni Gruja

pre 1 godinu

Daj bre koga zanimaju zene i zenski tenis? Dokle ce vise da se slepaju uz muskarce? Ovo cume se one bave uopste nije sport, nego amaterizam. Stavite ih 2 nedelje pre/posle muskaraca, pa da vidimo koliko ljudi bi dolazilo da gleda te meceve. O nagradnom fondu koji je isti kao kod muskaraca, ne bih ni da pricam...

Mich 81

pre 1 godinu

Nema mucnije , dosadnije i nezanimljivije stvari od zenskog tenisa,poslednjih 10 i vise godina...al eto uporno ih forsiraju stavljaju na glavne terene ,muce i sebe i nas gledaoce...

Fića

pre 1 godinu

Imam neki osećaj da će Novak danas da ispadne.Voleo bih da grešim ali mi se čini da će se opet iznervirati i da će biti diskvalifikovan.

СОС

pre 1 godinu

Baš ovacije? Od Srba u publici? I to se računa u "ovacije"?
E, svašta!
(Duka, 17. januar 2023 12:39)

Шта имаш од живота? Да ли си некада негде добио “овације”?

Mich 81

pre 1 godinu

Nema mucnije , dosadnije i nezanimljivije stvari od zenskog tenisa,poslednjih 10 i vise godina...al eto uporno ih forsiraju stavljaju na glavne terene ,muce i sebe i nas gledaoce...

Crni Gruja

pre 1 godinu

Daj bre koga zanimaju zene i zenski tenis? Dokle ce vise da se slepaju uz muskarce? Ovo cume se one bave uopste nije sport, nego amaterizam. Stavite ih 2 nedelje pre/posle muskaraca, pa da vidimo koliko ljudi bi dolazilo da gleda te meceve. O nagradnom fondu koji je isti kao kod muskaraca, ne bih ni da pricam...

Рајко Четник, Z армија

pre 1 godinu

Машина се упалила, мотор је још у леру али меље противнике.
Ако је ово гледао Надал изгубио је и оно мало косе на темену.
Ваистину може бити само један.

Liverpool Man

pre 1 godinu

Perfektan protivnik za prvo kolo. Taman moze da oseti teren, a da ni u jednom momentu ne bude opasno po njega u rezultatskom smislu. Odlicno igra, moze to jos bolje ali i sa ovakvom igrom tera bar do polufinala. Samo da ga ne muci povreda jer je jednom proklizao ispred mreze i videlo se da mu je zasmetalo. Za sad se uopste ne vidi da ima nekih ikakvih problema u igri i kretanju. Idemo Nole po 22. GS!

špric

pre 1 godinu

Kakav crni lagan protivnik. Potpuno ravnopravan po kondiciji, skoro i tehnici. Glava je ta koja odlučuje, ostalo su nijanse.
Nadam se da je pre svega fizički zdrav.

Markiz Gde Sad

pre 1 godinu

Шта имаш од живота? Да ли си некада негде добио “овације”?
(СОС, 17. januar 2023 12:53)

Verovatno dobije ovacije svaki put, kad napusti prostoriju...kompleksi su čudo...

Sasa

pre 1 godinu

Niko ne komentariše da je Novak u prvom setu imao prosječnu brzinu 141 km/h! To je najveća prosječna brzina forhenda ikada na Australija openu ( nadmašio je Beratinija od prošle godine 138km/h). Ovo je 10km/h veća prosječna brzina Novakovog forhenda od uobičajene.Dalje prosječna brzina prvog ravnog servisa je preko 200km/h, što je skoro za 10km/h brže od uobičajenog. Danas je Novak udario svoj najjači forhend ikada 156km/h i ovo su u prosjkeu najjači udarci koji je ikada Novak igrao u karijeri. Interesantno da niko ovo ne pominje a na eurosportu odmah je izašla Novakova slika sa brojem 141km/h!
Fascinantna igra!

matori

pre 1 godinu

@Nikad nisam vidio da Djokovic ovako jako udara. Bar ne od vremena kad je bio na vrhuncu.
(Nolemanija, 17. januar 2023 13:09)

nisi gledao u poslednje vreme... udara posteno, mada su na AO brzi uslovi, pa to izgleda jos brze.

Mich 81

pre 1 godinu

Odlican protivnik za prvo kolo,siguran mec za pocetak turnira,Par detalja koji upadaju u oci s ove Novakove premijere sto se njegove igre tice : Monstruozno jak Forhend u proseku je isao 142 km/h sto je ravno prosecnoj brzini forhenda Del Potra iz najboljih dana-prosto neverovatno,uz najbolji dvorucni bekend na turu,sasvim stabilan servis i dobru kretnju ,nema se sta zameriti odlicno otvaranje..Za sada zadnja loza deluje ok.,osim jednog slucaja kada je proklizao napravio bolnu grimasu ,ali hvala bogu posle bilo sve ok...Samo jedna sugestija : par narednih treninga da vezba samo smec i samo smec to mora bolje 🙂Inace perfektan mec naseg sampiona..
Idemo po 22gi slem NO1 💪💪💪

Мишо

pre 1 godinu

Daj bre koga zanimaju zene i zenski tenis? Dokle ce vise da se slepaju uz muskarce? Ovo cume se one bave uopste nije sport, nego amaterizam. Stavite ih 2 nedelje pre/posle muskaraca, pa da vidimo koliko ljudi bi dolazilo da gleda te meceve. O nagradnom fondu koji je isti kao kod muskaraca, ne bih ni da pricam...
(Crni Gruja, 17. januar 2023 11:34)

слажем се ,замисли кад би нека фудбалрека примала плату као Меси .

veliki strumf

pre 1 godinu

Oba tenisera imaju plave majice i tamno plave šorceve i ne znam ko je ko dok igraju - noćas gledam igrali Marej i Berentini 5 setova i obojica igrali u belim majicama sa crnim šorcevima i obojica nosili bele kačkete i ceo meč ne zna se ko je ko ! Zar je problem da obuku različite boje kao u svim sportovima !??
(Aqua Viva demo, 17. januar 2023 14:14). Ево сад ће, теби за љубав ? Да ти помогнем: Ноле има тамне патиле и завој око леве бутине! То је онај што дере, гази, а овај други трчи као шунтав и враћа. Што се Мареја и Беретинија тиче, осим што је Италијан виши једно 15цм носи и качкет наопако. Боју патика стварно нисам загледао, ја их лако разликујем ??

Alex

pre 1 godinu

Nema on vise nikakve "obaveze " . Igra iz cistog zadovoljstva radi opustenosti koju kao najveci vec uveliko doseze . Pobedio je sve Nadalovce ,Rodzeriste i sada samo kraljevskom setnjom do u vecnost belog sporta . Neka sreca i zdravlje budu uz tebe dragi Novace .

Simke

pre 1 godinu

Ko su ove zene koje igraju,svaki gren slem neke nove....Uzmu milione i nestanu sa teniske mape.....Najjisplativije je ko ima cerku da je upise da igra tenis...

Nebojša

pre 1 godinu

G.O.A.T dame i gospodo čestitke i Baeni veći otpor je pružio nego što bi jedan drugi daleko poznatiji Španac ko misli da ja preterujem neka pogleda finale iz 2019 i u kakvoj je formi bio onda a u kakvoj je sada.

Србин

pre 1 godinu

Kada je Monika Seles dobijala onda nam je zenski tenis bio bitan. Sada je nebitan?!?(lenka, 17. januar 2023 13:01)
_________________________

Ствар је у томе што је Моника константно побеђивала и да јој нациста није забио нож у леђа, била би и резултатски најбоља играчица свих времена, додуше, то видимо и сад са Новаком, колики гнев изазива у западном свету.

Chris Jackson

pre 1 godinu

Novak se opasno naostrio da osvoji deseti AO, ne sjecam se da sam ga vidio da ovako jako udara u prvom kolu GS-a, obicno to bude odradjivanje posla i cekanje da protivnik sam sebe pobijedi a ovaj Spanac je igrao odlicno prva dva seta...Mislim da samo Medvedev ima neke sanse da dobije tri seta protiv Novaka na AO, ostali jako tesko s tim da bih jako volio da nekako dodje do meca Novak-Rafa ali sanse za to su gotovo nikakve, vise se i ne sjecam kada su njih dvojica igrali mec a da nije na zemljanoj podlozi.

Ja

pre 1 godinu

Jos jedna sramota AO,da najboljeg igraca ostave kao treceg u programu a ne kao prvi mec! katastrofa od turnira i od ljudi
(xy, 17. januar 2023 12:04)
Veliki igrači biraju kad cu izaći na teren

Dejo

pre 1 godinu

Sudeci po ovome sto sam video,Novak je apsolutno spreman da po deseti put osvoji titulu u Melburnu,samo ne daj boze neka povreda ili neki lud dan Medvedeva moze da ga spreci u tome,takvo je moje misljenje.

Berisa

pre 1 godinu

Pa jeb..ti više sve sa satnicama...da Novak sam sebi bira termine opet bi se spominjala neka sramota i nepoštovanje od pojedinaca ovde. Ne odgovara ako je rano, ne odgovara kasno, ne odgovara vrućina, vlaga ,vjetar,sunce ni noć..ne paše ako kreće ponedjeljkom, još manje ako kreće utorkom..ne odgovara ni ždrijeb barem 9/10 puta i uvjek ispada kao da svi bacaju klipove pod Novakove točkove..pa dokle više

Aqua Viva demo

pre 1 godinu

Oba tenisera imaju plave majice i tamno plave šorceve i ne znam ko je ko dok igraju - noćas gledam igrali Marej i Berentini 5 setova i obojica igrali u belim majicama sa crnim šorcevima i obojica nosili bele kačkete i ceo meč ne zna se ko je ko ! Zar je problem da obuku različite boje kao u svim sportovima !??

Nebojša

pre 1 godinu

Da su se pisali poeni sa Wimbledona kako je i trebalo iako nikom na svetu nije jasno na koji način je to kazna za Wimbledon Novak bi već sad bio no1 sa onom titulom iz Adelejda.

Mich 81

pre 1 godinu

Novak udario svoj najjači forhend ikada 156km/h i ovo su u prosjkeu najjači udarci koji je ikada Novak igrao u karijeri. Interesantno da niko ovo ne pominje a na eurosportu odmah je izašla Novakova slika sa brojem 141km/h!
Fascinantna igra!
(Sasa, 17. januar 2023 15:04)
Imao je Novak i 163 km/h forhend u Dubaiju 2011..ali da prisecna brzina forhenda nikad nije bila 141km/h..Del Potro koji vazi za igraca sa nsjacim forhendom ikada jedino u preseku jace udarao 143-144km/h..Sto se tice servisa stabilan ,ali najbrzj servis mu.je bio 202 km/h znao je Novak Ranije i preko 210 Da ispali ,Sve u svemu za prvo kolo odlicno samo da nastavi i bice razloga da se slavi u Srbiji.

Rade ZG

pre 1 godinu

Svaka čast Noletu i publici, osim jednom u Noletovom boksu. Njemu ljubomora i zavist iz očiju sijevaju. U cijelom meču nije se ni nasmijao, ni razveselio, a kamoli bratski aplaudirao. Bravo Nole, još 18 setova pa da opet slavimo.

Draganče

pre 1 godinu

Jos jedna sramota AO,da najboljeg igraca ostave kao treceg u programu a ne kao prvi mec! katastrofa od turnira i od ljudi
(xy, 17. januar 2023 12:04)

Idi!

Da sam ja neko...

pre 1 godinu

O svemu i svačemu ovde teniski "znalci" pišu (čak i kraljevi i oni sa bolovima), no nekako nemaju dovoljno mudrosti da sakriju svoju mržnju.
Šteta što više ne komentarišu bravuroznu igru Novaka Đokovića.

zex

pre 1 godinu

(Ja, 17. januar 2023 16:28)
Nije bitno je l imao Gonzales vec kakav je ucinak tog forhenda.Novak ima mozda najbolji forhend svih vremena.

smećaruloznički

pre 1 godinu

U ovoj godini lagano će da pretekne Nadala po broju osvojenih GS titula i postaje GOAT u svim mogućim kolonama.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 17. januar 2023 11:15) Samo u tvom matriksu

Рајко вњивиго Четник, јединица болида

pre 1 godinu

Ене, мотор је прокувао, кајиш је пукао, вентили су покривљени, уље и вода су помешани! Само је небо граница.

Fića

pre 1 godinu

Imam neki osećaj da će Novak danas da ispadne.Voleo bih da grešim ali mi se čini da će se opet iznervirati i da će biti diskvalifikovan.

Nikola

pre 1 godinu

Nikad neizvesnija borba za "posluzavnik". U gornjoj polovini zreba su Nadal, Medvedev, Cicipas, Aliasim, Siner...
Ovi iz donje polovine nisu imali srece da zaigraju finale, ali mozda ih dogodine posluzi sreca na zrebu.

malisa

pre 1 godinu

Ене ене, оп ене!
(Рајко трули Четник, дерпе армија, 17. januar 2023 15:00)
---
jel to poklič iz šatre?

vrg

pre 1 godinu

Daj bre koga zanimaju zene i zenski tenis? Dokle ce vise da se slepaju uz muskarce? Ovo cume se one bave uopste nije sport, nego amaterizam. Stavite ih 2 nedelje pre/posle muskaraca, pa da vidimo koliko ljudi bi dolazilo da gleda te meceve. O nagradnom fondu koji je isti kao kod muskaraca, ne bih ni da pricam...
(Crni Gruja, 17. januar 2023 11:34)

nije amaterizam, i devojke daju sve od sebe kao i muskarci, posvecene su, odricu se, treniraju do iznemoglosti po tri puta dnevno. nazalost, to u ovom i vecini sportova nije dovoljno da publici budu interesantne.
ako cemo po gledanosti, mislim da su klizanje, gimnastika i odbojka na pesku jedni od retkih sportova i kojima su zene gledanije. zna se i zasto.
bile bi i u tenisu, ali imaju te biciklisticke sorceve ispod suknji.

zelena trava

pre 1 godinu

Realista, treba vam sjajan rad nogu da udarate sa obe ruke na obe strane i pogadjate onako kako je ona pogadjala, i to udarajuci cesto lopticu u penjanju. Odnosno, tacnije je reci da je, za tenis koji je ona igrala, imala fantastican rad nogu. Sve je kod Monike bilo netipicno.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Bedak. Novak je bio čist favorit da ovo osvoji. Ali sa ovim zavojem to više nije. Ajde što nije u top formi nego što više misli o zavoju nego o loptici. I što bilo kad povreda može da bude kraj. Bedak, baš bedak.

Ja

pre 1 godinu

Dobar mec,ali brine me zadnja loza ne znamo da li će moći izdržati do finala.Tako je Nadal pobjedjivo 2019 u AO sa 3-0 pa došao povredjen u finalu

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ultra agresivni Novak!

Podatak nakon meca... Novak je udarao toliko jako forhend da je oborio rekord turnira od prosle godine (brzina forhenda), Beretinijev (inace ekstremno snazan udarac).

Tomi

pre 1 godinu

Odlican protivnik za prvo kolo,siguran mec za pocetak turnira,Par detalja koji upadaju u oci s ove Novakove premijere sto se njegove igre tice : Monstruozno jak Forhend u proseku je isao 142 km/h sto je ravno prosecnoj brzini forhenda Del Potra iz najboljih dana-prosto neverovatno,uz najbolji dvorucni bekend na turu,sasvim stabilan servis i dobru kretnju ,nema se sta zameriti odlicno otvaranje..Za sada zadnja loza deluje ok.,osim jednog slucaja kada je proklizao napravio bolnu grimasu ,ali hvala bogu posle bilo sve ok...Samo jedna sugestija : par narednih treninga da vezba samo smec i samo smec to mora bolje 🙂Inace perfektan mec naseg sampiona..
Idemo po 22gi slem NO1 💪💪💪
(Mich 81, 17. januar 2023 15:07)
Da Del Potra nisu unistile povrede nebi Djokovic imao ni pola svojih titula

Pera Ždera

pre 1 godinu

Dosadan meč kao i očekivano! Besumučno prebacivanje preko mreže u nameri da protivnik pogreši. Prepoznatljiv stil Djokovića.
(Banjica, 17. januar 2023 14:07)

Covek odigrao ekstremno agresivan tenis, mec pun neverovatnih poteza sa obe strane, treci set 6:0 sa tipa 20ak:0 u vinerima... Udarao forhend brze u proseku nego inace i onda se nadje ovako neka budala da lupeta u prazno :))

Jugo cabrio

pre 1 godinu

Prenos je bio, a i ceo AO, na ESPN+, mislim streaming. Prenose i svecko u rukometu. Dobijes ESPN+ za dzabe u paketu sa Disney+ i Hulu, mislim placas sve naravno. E to je za ove preko bare upotrebljiva informacija, za ostale bas i ne...

Banjica

pre 1 godinu

Ako je ovo dominacija ja sam Petar Pan. Protiv ovakvog anonimusa je i trebala da bude. Odmah hvalospevi, bombastični naslovi kao da je dobio Nadala u finalu jednim od setova sa nulom, kao što je njega Rafa i to dva puta, bukvalno ga pregazio. Samo neka nosi zavoj, trebače mu, čim naidje na ozbiljnijeg protivnika, da može da se pravda.

OptaAce

pre 1 godinu

-Teniseri sa najviše pobeda u Open eri (od 1968.):
1275 Dž. Konors (uspešnost: 81.8%)
1251 R. Federer (81.98%)
1068 R. Nadal (82.98%), I. Lendl (81.5%)
1037 N. Đoković (83.43%*, 1037/1243)
*najveći % uspešnosti u Open eri
-N. Đoković je pobedio u poslednjih 88 GS mečeva kada je osvojio 1. set (uključujući i predaje) - poslednji put je izgubio takav meč u finalu USO 2016 protiv S. Vavrinke 3-1.
-N. Đoković sada ima 67-2 u 1. kolu GS. Jedini porazi: M. Safin 3-0 na AO 2005 (Safin je na kraju bio šampion AO), P. Goldstein 3-1 na AO 2006.

Ja

pre 1 godinu

Ne valja kad ga svi vole , bolje igra kad ga mrze
(Kralj, 17. januar 2023 12:35) # Link komentara

Mislim da ga ne radi to vise. Dok je bila usijana glava radilo ga na inat, ali sada, nakon tolikih nepravdi i ovakvih rezultata zaista nema mesta takvom ponasanju jer svakako zasluzuje makar respekt za sportske rezultate, ostalo je za kucu a ne vikanje ua na terenu ili ometanje, i mislim da u zadnje vreme bas obrnuto prija mu podrska i ljubav posebno od ludila prosle godine i svega.

Lav Lazo

pre 1 godinu

Ako je zadnja loža 'načeta', svi koji se bave ili su se bavili sportom znaju da su šanse da Novak završi ovaj AO, nažalost, veoma male. I pored vrhunske njege i pripreme. Ako se Novaku stanje makar i malo pogorša, treba da bude pametan i da ne forsira, da čuva zdravlje. Ima turnira još...

Ja

pre 1 godinu

Imao je Novak i 163 km/h forhend u Dubaiju 2011..ali da prisecna brzina forhenda nikad nije bila 141km/h..Del Potro koji vazi za igraca sa nsjacim forhendom ikada jedino u preseku jace udarao 143-144km/h..Sto se tice servisa stabilan ,ali najbrzj servis mu.je bio 202 km/h znao je Novak Ranije i preko 210 Da ispali ,Sve u svemu za prvo kolo odlicno samo da nastavi i bice razloga da se slavi u Srbiji.
(Mich 81, 17. januar 2023 16:05)
Fernando Gonzalez je imao najaci forhend svih vremena

Realista

pre 1 godinu

Ствар је у томе што је Моника константно побеђивала и да јој нациста није забио нож у леђа, била би и резултатски најбоља играчица свих времена, додуше, то видимо и сад са Новаком, колики гнев изазива у западном свету.
(Србин, 17. januar 2023 16:01)
Ne znam zašto neko smatra Selesom najvećom svih vremena ona je imala katrostofalan rad nogu i nikad nije bila dovoljno dobra da osvoji wimbledon,takodje njena najveća konkurenta Stefi Graf je imala povredu koja je uništila karijeru pa je Seles počela da vlada svetom tenisa

Fića

pre 1 godinu

Imam neki osećaj da će Novak danas da ispadne.Voleo bih da grešim ali mi se čini da će se opet iznervirati i da će biti diskvalifikovan.

smećaruloznički

pre 1 godinu

U ovoj godini lagano će da pretekne Nadala po broju osvojenih GS titula i postaje GOAT u svim mogućim kolonama.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 17. januar 2023 11:15) Samo u tvom matriksu

Banjica

pre 1 godinu

Ako je ovo dominacija ja sam Petar Pan. Protiv ovakvog anonimusa je i trebala da bude. Odmah hvalospevi, bombastični naslovi kao da je dobio Nadala u finalu jednim od setova sa nulom, kao što je njega Rafa i to dva puta, bukvalno ga pregazio. Samo neka nosi zavoj, trebače mu, čim naidje na ozbiljnijeg protivnika, da može da se pravda.

Tomi

pre 1 godinu

Odlican protivnik za prvo kolo,siguran mec za pocetak turnira,Par detalja koji upadaju u oci s ove Novakove premijere sto se njegove igre tice : Monstruozno jak Forhend u proseku je isao 142 km/h sto je ravno prosecnoj brzini forhenda Del Potra iz najboljih dana-prosto neverovatno,uz najbolji dvorucni bekend na turu,sasvim stabilan servis i dobru kretnju ,nema se sta zameriti odlicno otvaranje..Za sada zadnja loza deluje ok.,osim jednog slucaja kada je proklizao napravio bolnu grimasu ,ali hvala bogu posle bilo sve ok...Samo jedna sugestija : par narednih treninga da vezba samo smec i samo smec to mora bolje 🙂Inace perfektan mec naseg sampiona..
Idemo po 22gi slem NO1 💪💪💪
(Mich 81, 17. januar 2023 15:07)
Da Del Potra nisu unistile povrede nebi Djokovic imao ni pola svojih titula

znanje-imanje

pre 1 godinu

Bedak. Novak je bio čist favorit da ovo osvoji. Ali sa ovim zavojem to više nije. Ajde što nije u top formi nego što više misli o zavoju nego o loptici. I što bilo kad povreda može da bude kraj. Bedak, baš bedak.

Realista

pre 1 godinu

Ствар је у томе што је Моника константно побеђивала и да јој нациста није забио нож у леђа, била би и резултатски најбоља играчица свих времена, додуше, то видимо и сад са Новаком, колики гнев изазива у западном свету.
(Србин, 17. januar 2023 16:01)
Ne znam zašto neko smatra Selesom najvećom svih vremena ona je imala katrostofalan rad nogu i nikad nije bila dovoljno dobra da osvoji wimbledon,takodje njena najveća konkurenta Stefi Graf je imala povredu koja je uništila karijeru pa je Seles počela da vlada svetom tenisa

Ja

pre 1 godinu

Dobar mec,ali brine me zadnja loza ne znamo da li će moći izdržati do finala.Tako je Nadal pobjedjivo 2019 u AO sa 3-0 pa došao povredjen u finalu

Crni Gruja

pre 1 godinu

Daj bre koga zanimaju zene i zenski tenis? Dokle ce vise da se slepaju uz muskarce? Ovo cume se one bave uopste nije sport, nego amaterizam. Stavite ih 2 nedelje pre/posle muskaraca, pa da vidimo koliko ljudi bi dolazilo da gleda te meceve. O nagradnom fondu koji je isti kao kod muskaraca, ne bih ni da pricam...

Aqua Viva demo

pre 1 godinu

Oba tenisera imaju plave majice i tamno plave šorceve i ne znam ko je ko dok igraju - noćas gledam igrali Marej i Berentini 5 setova i obojica igrali u belim majicama sa crnim šorcevima i obojica nosili bele kačkete i ceo meč ne zna se ko je ko ! Zar je problem da obuku različite boje kao u svim sportovima !??

СОС

pre 1 godinu

Baš ovacije? Od Srba u publici? I to se računa u "ovacije"?
E, svašta!
(Duka, 17. januar 2023 12:39)

Шта имаш од живота? Да ли си некада негде добио “овације”?

Mich 81

pre 1 godinu

Nema mucnije , dosadnije i nezanimljivije stvari od zenskog tenisa,poslednjih 10 i vise godina...al eto uporno ih forsiraju stavljaju na glavne terene ,muce i sebe i nas gledaoce...

Berisa

pre 1 godinu

Pa jeb..ti više sve sa satnicama...da Novak sam sebi bira termine opet bi se spominjala neka sramota i nepoštovanje od pojedinaca ovde. Ne odgovara ako je rano, ne odgovara kasno, ne odgovara vrućina, vlaga ,vjetar,sunce ni noć..ne paše ako kreće ponedjeljkom, još manje ako kreće utorkom..ne odgovara ni ždrijeb barem 9/10 puta i uvjek ispada kao da svi bacaju klipove pod Novakove točkove..pa dokle više

Ja

pre 1 godinu

Imao je Novak i 163 km/h forhend u Dubaiju 2011..ali da prisecna brzina forhenda nikad nije bila 141km/h..Del Potro koji vazi za igraca sa nsjacim forhendom ikada jedino u preseku jace udarao 143-144km/h..Sto se tice servisa stabilan ,ali najbrzj servis mu.je bio 202 km/h znao je Novak Ranije i preko 210 Da ispali ,Sve u svemu za prvo kolo odlicno samo da nastavi i bice razloga da se slavi u Srbiji.
(Mich 81, 17. januar 2023 16:05)
Fernando Gonzalez je imao najaci forhend svih vremena

Simke

pre 1 godinu

Ko su ove zene koje igraju,svaki gren slem neke nove....Uzmu milione i nestanu sa teniske mape.....Najjisplativije je ko ima cerku da je upise da igra tenis...

Мишо

pre 1 godinu

Daj bre koga zanimaju zene i zenski tenis? Dokle ce vise da se slepaju uz muskarce? Ovo cume se one bave uopste nije sport, nego amaterizam. Stavite ih 2 nedelje pre/posle muskaraca, pa da vidimo koliko ljudi bi dolazilo da gleda te meceve. O nagradnom fondu koji je isti kao kod muskaraca, ne bih ni da pricam...
(Crni Gruja, 17. januar 2023 11:34)

слажем се ,замисли кад би нека фудбалрека примала плату као Меси .

špric

pre 1 godinu

Kakav crni lagan protivnik. Potpuno ravnopravan po kondiciji, skoro i tehnici. Glava je ta koja odlučuje, ostalo su nijanse.
Nadam se da je pre svega fizički zdrav.

veliki strumf

pre 1 godinu

Oba tenisera imaju plave majice i tamno plave šorceve i ne znam ko je ko dok igraju - noćas gledam igrali Marej i Berentini 5 setova i obojica igrali u belim majicama sa crnim šorcevima i obojica nosili bele kačkete i ceo meč ne zna se ko je ko ! Zar je problem da obuku različite boje kao u svim sportovima !??
(Aqua Viva demo, 17. januar 2023 14:14). Ево сад ће, теби за љубав ? Да ти помогнем: Ноле има тамне патиле и завој око леве бутине! То је онај што дере, гази, а овај други трчи као шунтав и враћа. Што се Мареја и Беретинија тиче, осим што је Италијан виши једно 15цм носи и качкет наопако. Боју патика стварно нисам загледао, ја их лако разликујем ??

Jugo cabrio

pre 1 godinu

Prenos je bio, a i ceo AO, na ESPN+, mislim streaming. Prenose i svecko u rukometu. Dobijes ESPN+ za dzabe u paketu sa Disney+ i Hulu, mislim placas sve naravno. E to je za ove preko bare upotrebljiva informacija, za ostale bas i ne...

Rade ZG

pre 1 godinu

Svaka čast Noletu i publici, osim jednom u Noletovom boksu. Njemu ljubomora i zavist iz očiju sijevaju. U cijelom meču nije se ni nasmijao, ni razveselio, a kamoli bratski aplaudirao. Bravo Nole, još 18 setova pa da opet slavimo.

Lav Lazo

pre 1 godinu

Ako je zadnja loža 'načeta', svi koji se bave ili su se bavili sportom znaju da su šanse da Novak završi ovaj AO, nažalost, veoma male. I pored vrhunske njege i pripreme. Ako se Novaku stanje makar i malo pogorša, treba da bude pametan i da ne forsira, da čuva zdravlje. Ima turnira još...

Рајко вњивиго Четник, јединица болида

pre 1 godinu

Ене, мотор је прокувао, кајиш је пукао, вентили су покривљени, уље и вода су помешани! Само је небо граница.

Ja

pre 1 godinu

Jos jedna sramota AO,da najboljeg igraca ostave kao treceg u programu a ne kao prvi mec! katastrofa od turnira i od ljudi
(xy, 17. januar 2023 12:04)
Veliki igrači biraju kad cu izaći na teren

malisa

pre 1 godinu

Ене ене, оп ене!
(Рајко трули Четник, дерпе армија, 17. januar 2023 15:00)
---
jel to poklič iz šatre?

vrg

pre 1 godinu

Daj bre koga zanimaju zene i zenski tenis? Dokle ce vise da se slepaju uz muskarce? Ovo cume se one bave uopste nije sport, nego amaterizam. Stavite ih 2 nedelje pre/posle muskaraca, pa da vidimo koliko ljudi bi dolazilo da gleda te meceve. O nagradnom fondu koji je isti kao kod muskaraca, ne bih ni da pricam...
(Crni Gruja, 17. januar 2023 11:34)

nije amaterizam, i devojke daju sve od sebe kao i muskarci, posvecene su, odricu se, treniraju do iznemoglosti po tri puta dnevno. nazalost, to u ovom i vecini sportova nije dovoljno da publici budu interesantne.
ako cemo po gledanosti, mislim da su klizanje, gimnastika i odbojka na pesku jedni od retkih sportova i kojima su zene gledanije. zna se i zasto.
bile bi i u tenisu, ali imaju te biciklisticke sorceve ispod suknji.

Рајко Четник, Z армија

pre 1 godinu

Машина се упалила, мотор је још у леру али меље противнике.
Ако је ово гледао Надал изгубио је и оно мало косе на темену.
Ваистину може бити само један.

Markiz Gde Sad

pre 1 godinu

Шта имаш од живота? Да ли си некада негде добио “овације”?
(СОС, 17. januar 2023 12:53)

Verovatno dobije ovacije svaki put, kad napusti prostoriju...kompleksi su čudo...

Nikola

pre 1 godinu

Nikad neizvesnija borba za "posluzavnik". U gornjoj polovini zreba su Nadal, Medvedev, Cicipas, Aliasim, Siner...
Ovi iz donje polovine nisu imali srece da zaigraju finale, ali mozda ih dogodine posluzi sreca na zrebu.

Draganče

pre 1 godinu

Jos jedna sramota AO,da najboljeg igraca ostave kao treceg u programu a ne kao prvi mec! katastrofa od turnira i od ljudi
(xy, 17. januar 2023 12:04)

Idi!

Nebojša

pre 1 godinu

G.O.A.T dame i gospodo čestitke i Baeni veći otpor je pružio nego što bi jedan drugi daleko poznatiji Španac ko misli da ja preterujem neka pogleda finale iz 2019 i u kakvoj je formi bio onda a u kakvoj je sada.

matori

pre 1 godinu

@Nikad nisam vidio da Djokovic ovako jako udara. Bar ne od vremena kad je bio na vrhuncu.
(Nolemanija, 17. januar 2023 13:09)

nisi gledao u poslednje vreme... udara posteno, mada su na AO brzi uslovi, pa to izgleda jos brze.

Nebojša

pre 1 godinu

Da su se pisali poeni sa Wimbledona kako je i trebalo iako nikom na svetu nije jasno na koji način je to kazna za Wimbledon Novak bi već sad bio no1 sa onom titulom iz Adelejda.

Србин

pre 1 godinu

Kada je Monika Seles dobijala onda nam je zenski tenis bio bitan. Sada je nebitan?!?(lenka, 17. januar 2023 13:01)
_________________________

Ствар је у томе што је Моника константно побеђивала и да јој нациста није забио нож у леђа, била би и резултатски најбоља играчица свих времена, додуше, то видимо и сад са Новаком, колики гнев изазива у западном свету.

zex

pre 1 godinu

(Ja, 17. januar 2023 16:28)
Nije bitno je l imao Gonzales vec kakav je ucinak tog forhenda.Novak ima mozda najbolji forhend svih vremena.

Liverpool Man

pre 1 godinu

Perfektan protivnik za prvo kolo. Taman moze da oseti teren, a da ni u jednom momentu ne bude opasno po njega u rezultatskom smislu. Odlicno igra, moze to jos bolje ali i sa ovakvom igrom tera bar do polufinala. Samo da ga ne muci povreda jer je jednom proklizao ispred mreze i videlo se da mu je zasmetalo. Za sad se uopste ne vidi da ima nekih ikakvih problema u igri i kretanju. Idemo Nole po 22. GS!

Sasa

pre 1 godinu

Niko ne komentariše da je Novak u prvom setu imao prosječnu brzinu 141 km/h! To je najveća prosječna brzina forhenda ikada na Australija openu ( nadmašio je Beratinija od prošle godine 138km/h). Ovo je 10km/h veća prosječna brzina Novakovog forhenda od uobičajene.Dalje prosječna brzina prvog ravnog servisa je preko 200km/h, što je skoro za 10km/h brže od uobičajenog. Danas je Novak udario svoj najjači forhend ikada 156km/h i ovo su u prosjkeu najjači udarci koji je ikada Novak igrao u karijeri. Interesantno da niko ovo ne pominje a na eurosportu odmah je izašla Novakova slika sa brojem 141km/h!
Fascinantna igra!

Mich 81

pre 1 godinu

Odlican protivnik za prvo kolo,siguran mec za pocetak turnira,Par detalja koji upadaju u oci s ove Novakove premijere sto se njegove igre tice : Monstruozno jak Forhend u proseku je isao 142 km/h sto je ravno prosecnoj brzini forhenda Del Potra iz najboljih dana-prosto neverovatno,uz najbolji dvorucni bekend na turu,sasvim stabilan servis i dobru kretnju ,nema se sta zameriti odlicno otvaranje..Za sada zadnja loza deluje ok.,osim jednog slucaja kada je proklizao napravio bolnu grimasu ,ali hvala bogu posle bilo sve ok...Samo jedna sugestija : par narednih treninga da vezba samo smec i samo smec to mora bolje 🙂Inace perfektan mec naseg sampiona..
Idemo po 22gi slem NO1 💪💪💪

Da sam ja neko...

pre 1 godinu

O svemu i svačemu ovde teniski "znalci" pišu (čak i kraljevi i oni sa bolovima), no nekako nemaju dovoljno mudrosti da sakriju svoju mržnju.
Šteta što više ne komentarišu bravuroznu igru Novaka Đokovića.

Alex

pre 1 godinu

Nema on vise nikakve "obaveze " . Igra iz cistog zadovoljstva radi opustenosti koju kao najveci vec uveliko doseze . Pobedio je sve Nadalovce ,Rodzeriste i sada samo kraljevskom setnjom do u vecnost belog sporta . Neka sreca i zdravlje budu uz tebe dragi Novace .

Dejo

pre 1 godinu

Sudeci po ovome sto sam video,Novak je apsolutno spreman da po deseti put osvoji titulu u Melburnu,samo ne daj boze neka povreda ili neki lud dan Medvedeva moze da ga spreci u tome,takvo je moje misljenje.

Mich 81

pre 1 godinu

Novak udario svoj najjači forhend ikada 156km/h i ovo su u prosjkeu najjači udarci koji je ikada Novak igrao u karijeri. Interesantno da niko ovo ne pominje a na eurosportu odmah je izašla Novakova slika sa brojem 141km/h!
Fascinantna igra!
(Sasa, 17. januar 2023 15:04)
Imao je Novak i 163 km/h forhend u Dubaiju 2011..ali da prisecna brzina forhenda nikad nije bila 141km/h..Del Potro koji vazi za igraca sa nsjacim forhendom ikada jedino u preseku jace udarao 143-144km/h..Sto se tice servisa stabilan ,ali najbrzj servis mu.je bio 202 km/h znao je Novak Ranije i preko 210 Da ispali ,Sve u svemu za prvo kolo odlicno samo da nastavi i bice razloga da se slavi u Srbiji.

Chris Jackson

pre 1 godinu

Novak se opasno naostrio da osvoji deseti AO, ne sjecam se da sam ga vidio da ovako jako udara u prvom kolu GS-a, obicno to bude odradjivanje posla i cekanje da protivnik sam sebe pobijedi a ovaj Spanac je igrao odlicno prva dva seta...Mislim da samo Medvedev ima neke sanse da dobije tri seta protiv Novaka na AO, ostali jako tesko s tim da bih jako volio da nekako dodje do meca Novak-Rafa ali sanse za to su gotovo nikakve, vise se i ne sjecam kada su njih dvojica igrali mec a da nije na zemljanoj podlozi.

zelena trava

pre 1 godinu

Realista, treba vam sjajan rad nogu da udarate sa obe ruke na obe strane i pogadjate onako kako je ona pogadjala, i to udarajuci cesto lopticu u penjanju. Odnosno, tacnije je reci da je, za tenis koji je ona igrala, imala fantastican rad nogu. Sve je kod Monike bilo netipicno.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Dosadan meč kao i očekivano! Besumučno prebacivanje preko mreže u nameri da protivnik pogreši. Prepoznatljiv stil Djokovića.
(Banjica, 17. januar 2023 14:07)

Covek odigrao ekstremno agresivan tenis, mec pun neverovatnih poteza sa obe strane, treci set 6:0 sa tipa 20ak:0 u vinerima... Udarao forhend brze u proseku nego inace i onda se nadje ovako neka budala da lupeta u prazno :))

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ultra agresivni Novak!

Podatak nakon meca... Novak je udarao toliko jako forhend da je oborio rekord turnira od prosle godine (brzina forhenda), Beretinijev (inace ekstremno snazan udarac).

Ja

pre 1 godinu

Ne valja kad ga svi vole , bolje igra kad ga mrze
(Kralj, 17. januar 2023 12:35) # Link komentara

Mislim da ga ne radi to vise. Dok je bila usijana glava radilo ga na inat, ali sada, nakon tolikih nepravdi i ovakvih rezultata zaista nema mesta takvom ponasanju jer svakako zasluzuje makar respekt za sportske rezultate, ostalo je za kucu a ne vikanje ua na terenu ili ometanje, i mislim da u zadnje vreme bas obrnuto prija mu podrska i ljubav posebno od ludila prosle godine i svega.

OptaAce

pre 1 godinu

-Teniseri sa najviše pobeda u Open eri (od 1968.):
1275 Dž. Konors (uspešnost: 81.8%)
1251 R. Federer (81.98%)
1068 R. Nadal (82.98%), I. Lendl (81.5%)
1037 N. Đoković (83.43%*, 1037/1243)
*najveći % uspešnosti u Open eri
-N. Đoković je pobedio u poslednjih 88 GS mečeva kada je osvojio 1. set (uključujući i predaje) - poslednji put je izgubio takav meč u finalu USO 2016 protiv S. Vavrinke 3-1.
-N. Đoković sada ima 67-2 u 1. kolu GS. Jedini porazi: M. Safin 3-0 na AO 2005 (Safin je na kraju bio šampion AO), P. Goldstein 3-1 na AO 2006.